Aanvraagformulier energielabel Voordelig en snel

Vraag met onderstaand webformulier jouw energielabel aan
 • Binnen 1 minuut aangevraagd
 • Binnen 5 werkdagen na opname beschikking over label
 • Rapport met aanbevelingen voor energiebesparing
Aanvraagformulier energielabel

Proces na aanvraag energielabel

Jouw energielabel in 3 stappen

1

Vul jouw gegevens in

Nadat je het aanvraagformulier hebt ingevuld ontvang je binnen enkele uren een offerte voor jouw energielabel.

2

Offerte aanvraag energielabel

Na een eventuele akkoord offerte nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op om een afspraak bij jou op locatie te maken. De opname van jouw woning duurt ongeveer 1 tot 2 uur.

3

Ontvang jouw energielabel

Wij verwerken de opname van jouw woning en overhandigen aan jou het energielabel inclusief uitgebreid adviesrapport voor energiebesparende maatregelen.

Energielabel verbeteren

Energielabel aanvragen verplicht

In 2015 hebben huiseigenaren in Nederland van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit energielabel is gebaseerd op een aantal factoren zoals het bouwjaar en het energieverbruik. Het doel van de overheid is om jou bewust te laten worden van jouw energieverbruik en eventuele duurzaamheidsmaatregelen te stimuleren.

Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om in bezit te zijn van een definitief energielabel. Helemaal wanneer je van plan bent jouw woning te verkopen of te verhuren.

Ep-adviseur geeft advies

Waarom een energielabel aanvragen?

Een duidelijk energielabel op een woning zorgt ervoor dat potentiële kopers en huurders onmiddellijk kunnen bepalen of deze al dan niet energie-efficiënt is. Hoe hoger het label, hoe beter, want dit brengt talrijke voordelen met zich mee, zoals lagere energiekosten, meer wooncomfort en milieuvriendelijkheid.

Het label is een overzicht van meerdere gradaties, die lopen van klasse A++ (zeer donker groen, zeer zuinig) tot en met klasse G (donker rood, zeer onzuinig). Sinds 2021 is een uitgebreid energielabel verplicht wanneer je de woning wenst verkopen of te verhuren.

Wanneer je klaar bent om jouw huis of gebouw te koop of te huur aan te bieden, is het essentieel dat je over een geldig energielabel beschikt. Als je dit niet hebt, kan dit leiden tot relatief hoge boetes.

Energielabel met spoed aanvragen

Boete bij ontbreken energielabel

Zoals we al eerder bespraken, is een geldig energielabel essentieel voor het verkopen of verhuren van je woning. De Inspectie Leefomgeving en Transport houdt hier sinds 2017 een oogje op en deelt fikse boetes uit als de regels niet worden nageleefd – tot €20.250! Om dergelijke boetes te voorkomen en ervoor te zorgen dat alles naar wens verloopt met uw verkoop/verhuurproces; zorg op tijd voor dat geldige label

Wanneer deelt de overheid boetes uit? Om energiebesparende maatregelen te stimuleren heeft de overheid een energielabel voor alle woningen verplicht gesteld. Dit is in 2013 ingesteld als onderdeel van het energieakkoord van Nederland en de Europese Unie, dat streeft naar verduurzaming van onze regio op het gebied van energiebronnen.

Energieadviseur bespreekt kosten van een energielabel

Proces na aanvraagformulier energielabel

Nadat je het aanvraagformulier hebt ingevuld ontvang je direct een online offerte. Je kunt vervolgens akkoord op de offerte geven. Wij nemen vervolgens contact met je op voor het maken van een fysieke afspraak. Tijdens de afspraak nemen wij alle kenmerken van de woning op, waaronder de aanwezige isolatie, installaties en de genomen energiebesparende maatregelen. Daarna wordt er berekend hoeveel energie er nodig is voor het verwarmen van jouw woning, als het verwarmen van water, ventilatie en koeling. Zo wordt het energielabel nauwkeurig opgemaakt en heb je tevens inzichtelijk welke energiebesparende maatregelen je nog kunt nemen. De aanbevelingen voor verduurzaming komen in een adviesrapport te staan.

Geldigheid energielabel

Het nieuw uitgebrachte energielabel is minimaal tien jaar geldig.

 

Meer over de kosten

Jouw huidige energielabel herzien

Heb je onlangs energiebesparende maatregelen genomen zoals dubbel glas, isolatie of het laten plaatsen van zonnepanelen? En ben je van plan om op den duur je woning te verkopen? Beter gezegd, ben je van plan om je woningen binnen nu en 10 jaar op de markt aan te bieden, dan is verstandig om een nieuw label aan te vragen. Hoe hoger het label, hoe meer jouw woning waard is. Dit loopt al snel op in de tienduizenden euro’s. Ook voor het oversluiten van hypotheken kan het aantrekkelijk zijn, aangezien banken bereid zijn tot lagere rente als je woning met een hoog energielabel hebt.

Je kunt onderstaand jouw energielabel van je woning controleren.

 

Energielabel checken

Energielabel aanvraagformulier

Vul het aanvraagformulier in en ontvang binnen enkele uren een offerte op maat.

 • Je ontvangt een vrijblijvende offerte in je mailbox (wij werken altijd met vaste prijzen)
 • Je kunt de offerte online accepteren of afwijzen (eventuele afwijzing zonder opgave reden of wat dan ook)
 • Na eventuele acceptatie van offerte nemen wij binnen 1 werkdag contact met je op
 • Na opname woning heb je binnen 5 werkdagen de beschikking over je energielabel

Veelgestelde vragen

Over energielabels

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Hoe wordt het energielabel bepaald?

Het energielabel is een letter. De letter wordt bepaald op basis van het energieverbruik, energie besparende methodes en isolatiewaarde.

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig wanneer je je woning of bedrijfspand gaat verkopen of verhuren. Je moet beschikken over een geldig energielabel anders is de kans op een boete enorm. Voor kantoren of bedrijfspanden heb je minimaal energielabel C nodig.