Tips om te besparen op gas

Ook op gas kun je besparen. Dit is niet zo lastig als het lijkt. De truc is om te weten hoe je nou precies kan gaan besparen op gas. Bekijk onze tips en bespaar direct.

Verwarming ontluchten

In de zomer gebruik je je verwarming bijna niet, dit zorgt er dus voor dat die helemaal stil staat. Wanneer dat gebeurd kunnen er luchtbellen ontstaan in de buizen. Zo kan, wanneer de verwarming weer aan moet, niet optimaal verwarmen. Daarom raden wij aan regelmatig je verwarming te ontluchten. Dit kan je heel simpel doen door gebruik te maken van een ontluchtingssleutel. Dit kan je doen wanneer je de verwarming weer gaat gebruiken, maar ook wanneer je hem niet gebruikt. Zo houd je hem altijd schoon van bubbels.

Zet de verwarming een graadje naar beneden

Het is vrij logisch, wanneer je de verwarming wat lager zet verbruik je minder gas. Je bespaart dus direct al. Door een constante temperatuur aan te houden met je thermostaat, hoeft je verwarming minder hard te werken, en dus minder te verbruiken. Meestal is 19 of 20 graden goed om op constante temperatuur te houden in de winter. Wanneer het echt te koud is kan je hem zeker voor een aantal uurtjes wat warmer zetten. Wanneer je de ruimte dan verlaat of gaat slapen kan je hem weer naar je constante temperatuur zetten.

Maak gebruik van radiatorfolie

Radiatorfolie kom je vaak tegen in oude woningen. Dit is folie wat meestal achter de radiator is geplakt waardoor de warmte vanuit die kant niet door de muur naar buiten gaat maar weerkaatst de kamer in. Zo verwarm je sneller je woning en bespaar je door minder hard en lang je radiator aan te houden. Je kan de folie door middel van magneten ook op de verwarming plakken voor optimaal gebruik. De warmte ontsnapt niet aan de koude wand, maar verwarmt je huis. Lekker toch?

Let op kieren en spleten

De eerste tip is vrij simpel. In veel oudere woningen kan het nog wel eens gaan tochten, dat is alles behalve comfortabel. Je zet dan ook sneller de thermostaat wat hoger om het huis een graadje warmer te krijgen. Hierdoor gebruik je dus meer gas, logisch. Nog steeds is het niet aangenaam, de tocht. Daarom raden wij je aan om te gaan zoeken naar wat spleten en kieren in je ramen en deuren. Wat al snel helpt is het aanbrengen van tochtstrips bij je deuren en ramen. Je merkt dan al snel verschil. Wanneer je spleten in je kozijnen ziet, kan je ze heel simpel dichtkitten met wat kit. Dit helpt snel te isoleren en is nauwelijks zichtbaar. Zo gebruik je minder stroom om te verwarmen en bespaar je direct op je gasrekening.

Verbruik minder water

Warm water gebruik je heel vaak. Onder de douche, tijdens het koken en afwassen. Maar je kan er op letten om dit minder te gebruiken. Wanneer je minder water verbruikt, verlaag je de waterrekening natuurlijk. Daarnaast gebruik je ook minder warm water, wat zorgt voor een lagere gas/energierekening. Je besparing is dan dus dubbel. Je kan door een aantal manier je waterverbruik minderen.

Besparen op je energierekening?

Heb je onze tips voor het besparen op je energierekening al gezien? Bekijk ze hier.