Blog

28 november 2024

Een eigen laadpaal, kan het uit?

Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland, en daarmee groeit ook de behoefte aan efficiënte en toegankelijke laadinfrastructuur.

Lees verder
dakisolatie dak isoleren
27 november 2024

Materialen die bijdragen aan efficiëntere isolatie

Isolatie klinkt misschien niet erg spannend, maar het maakt een wereld van verschil in je huis.

Lees verder
EP-adivseur controleert het energielabel
21 november 2024

Energielabels in 2024: wat huiseigenaren moeten weten

Wat is een energielabel? Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. De labels variëren van A++++ (zeer energiezuinig) tot G (zeer onzuinig). Een hoger energielabel betekent doorgaans lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat. Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om bij verkoop of verhuur van een woning een geldig energielabel te overhandigen […]

Lees verder
12 november 2024

Subsidies en financiering voor verduurzaming van je woning: hoe krijg je het voor elkaar?

Veel huiseigenaren willen hun woning verduurzamen, maar vinden de kosten van energiebesparende maatregelen vaak een struikelblok.

Lees verder
12 november 2024

Isoleren: waarom het een slimme keuze is voor huiseigenaren

Isoleren is een van de meest effectieve manieren om energie te besparen in huis en een belangrijke stap richting een duurzamer leven.

Lees verder
12 november 2024

Energielabel verlengen: zo doe je dat

Een energielabel verlengen is een slimme investering voor huiseigenaren en vastgoedbezitters.

Lees verder
Energielabel voor woning met zonnepanelen
5 november 2024

Duurzaam wonen: comfortabel en milieubewust

Duurzame woningen zijn de toekomst van verantwoord en efficiënt wonen. Met een groeiend bewustzijn rond klimaatverandering kiezen steeds meer mensen voor woningen die het milieu ontlasten en energie besparen.

Lees verder
4 november 2024

Hoe bedrijven door cable pooling kunnen bijdragen aan een vermindering van netcongestie

De vraag naar elektriciteit blijft stijgen, vooral door de snelle adoptie van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen en windmolens.

Lees verder
1 november 2024

Energielabels: de sleutel tot een duurzame woningmarkt

Verhoogde woningwaarde door betere energielabels Uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) blijkt dat woningen met een groen energielabel aanzienlijk in waarde zijn gestegen. Sinds 2021 zijn woningen met label A of hoger met 23% in waarde toegenomen, terwijl woningen met label G slechts een stijging van 7% zagen. Deze trend onderstreept het […]

Lees verder
9 oktober 2024

Hoe verzeker je jouw huis optimaal tegen schade door verduurzaming?

Steeds meer huiseigenaren investeren in duurzame aanpassingen zoals zonnepanelen, laadpalen voor elektrische auto’s, en warmtepompen.

Lees verder
2 oktober 2024

Duurzaam wonen: het belang van energiebesparende maatregelen voor een beter energielabel

Duurzaam wonen is de toekomst, en het verbeteren van je energielabel is een cruciale stap in de richting van milieuvriendelijkheid en lagere energiekosten.

Lees verder
2 oktober 2024

De toekomst van elektrisch laden: laadpalen en zonnecarports in Nederland

De transitie naar elektrisch rijden is in volle gang, en met de toenemende vraag naar elektrische voertuigen groeit ook de behoefte aan een efficiënte laadinfrastructuur.

Lees verder
18 september 2024

Hoe sedum daken een perfecte duurzame oplossing zijn voor jouw huis

Tegenwoordig zoeken steeds meer huiseigenaren naar manieren om hun woning milieuvriendelijker te maken. Manieren die voor bijna iedereen bekend zijn zijn LED verlichting of isolatie om energieverbruik te verminderen. Een van de meest innovatieve en natuurlijke oplossingen hiervoor die nog onbekend bij velen is is het sedum dak. Dit groene dak is niet alleen mooi […]

Lees verder
17 april 2024

Energielabel verbeteren met het juiste isolatiemateriaal

Energiebesparing wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Een van de manieren om energie te besparen en het energielabel van je woning te verbeteren, is door te investeren in isolatiemateriaal.

Lees verder
Je woning verduurzamen met zonnepanelen
10 november 2023

Waar brengt de zon het meeste op

In Nederland is de opbrengst van zonnepanelen afhankelijk van de regio, met name door de variatie in zonuren.

Lees verder
Zonnecarport in het donker
10 november 2023

De beste zonnepanelen van 2023

Wat zijn de beste zonnepanelen van 2023. Lees hier meer over de opties.

Lees verder
Energielabel zelf berekenen
10 november 2023

Zonnepanelen zelf installeren

Het is technisch mogelijk om zonnepanelen zelf te installeren, maar het vereist aanzienlijke technische kennis en fysieke kracht. Een individueel zonnepaneel weegt al snel meer dan 20 kilogram. Hoewel het financieel aantrekkelijk kan lijken om zonnepanelen zelf te plaatsen, vanwege de besparing op installatiekosten, zijn er belangrijke risico’s en nadelen verbonden aan deze aanpak.

Lees verder
10 november 2023

De mythes in het zonnepanelen landschap

Er bestaan veel misvattingen over zonnepanelen, die vaak gebaseerd zijn op verouderde informatie of onjuiste aannames. Hieronder worden enkele van de meest voorkomende mythes over zonnepanelen ontkracht.

Lees verder
10 november 2023

Is de thuisbatterij een duurzame oplossing?

De thuisbatterij is in eerste instantie een duurzaam product omdat het huishoudens in staat stelt een groter deel van hun eigen zonne-energie te benutten. Zonder batterij wordt gemiddeld 30-50% van de eigen zonne-energie gebruikt, terwijl dit met een batterij kan oplopen tot 60-80%. Dit verhoogt de efficiëntie van het gebruik van zonne-energie aanzienlijk. Wat betreft […]

Lees verder
Zonnepanelen op dak door Nova Eco
10 november 2023

De opbrengst van zonnepanelen in 2023

Tot 1 januari 2025 blijft de salderingsregeling volledig van kracht. Dit betekent dat het overschot aan opgewekte stroom die je aan het net levert, wordt verrekend met je eigen verbruik. Je betaalt dan alleen voor het netto verbruik, wat neerkomt op de afgenomen energie minus de teruggeleverde energie, inclusief de bijbehorende kosten en belastingen. Vanaf […]

Lees verder
Dakisolatie bij nova eco
10 november 2023

Zijn zonnepanelen op een dakkapel verstandig?

Een van de grootste uitdagingen bij het installeren van zonnepanelen op een dakkapel is het gewicht van de installatie. Veel dakkapellen zijn oorspronkelijk niet ontworpen om het extra gewicht van zonnepanelen te dragen. Een typische set van 3 of 4 zonnepanelen kan al snel een gewicht van rond de 200 kilo bereiken, wat te zwaar […]

Lees verder
19 oktober 2023

Ontdekking van Hernieuwbare Brandstof Eenheid (HBE): Definitie en Economisch Potentieel

De transitie naar duurzame energiebronnen is in volle gang en het begrip ‘Hernieuwbare Brandstof Eenheid’ (HBE) speelt hierin een cruciale rol. Het concept van HBE stelt ons in staat om duurzame energie op te wekken en tegelijkertijd economische waarde te creëren. In deze blog duiken we dieper in de definitie van HBE en het economisch potentieel ervan.

Lees verder
13 oktober 2023

Innovaties die het energielabel landschap transformeren

De markt voor energielabels is in beweging, mede dankzij nieuwe wetgeving en reglementeringen. De overheid heeft de regels omtrent energielabels aangescherpt om de duurzaamheid van gebouwen te bevorderen en de klimaatdoelstellingen te behalen.

Lees verder
1 augustus 2023

Uitzonderingen op de energielabelverplichting: Welke panden hoeven geen energielabel te krijgen?

Wat is een energielabel? Een energielabel is een certificaat dat de energie-efficiëntie van een gebouw aangeeft. Het label varieert van A (zeer energiezuinig) tot G (minst energiezuinig), waardoor consumenten in één oogopslag kunnen zien hoe energiezuinig een gebouw is. Uitzonderingen op de energielabelverplichting Hoewel de meeste gebouwen een energielabel moeten hebben, zijn er enkele uitzonderingen. […]

Lees verder
1 augustus 2023

Het begrijpen van de methodiek achter het energielabel

In de huidige wereld, waar duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker worden, speelt het energielabel een cruciale rol. In Nederland is het energielabel niet alleen een hulpmiddel om de energieprestaties van een gebouw te beoordelen, maar het is ook een complex systeem dat gebaseerd is op een specifieke methodiek. In deze blogpost gaan we dieper in op de methodiek achter het energielabel en hoe dit de beoordeling van de energieprestaties van een gebouw beïnvloedt.

Lees verder
warme voeten door een geleidelijke temperatuur
1 augustus 2023

Het belang van energielabel C voor woningen en kantoren

In de huidige wereld, waar duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker worden, speelt het energielabel een cruciale rol. In Nederland is energielabel C een veelvoorkomend label voor zowel woningen als kantoren. In deze blogpost gaan we dieper in op het belang van energielabel C en de implicaties voor huiseigenaren, kantooreigenaren en potentiële kopers of huurders.

Lees verder
Energielabel voor deze recreatiewoning
1 augustus 2023

De invloed van het energielabel op de waarde van een huis

Wat is een energielabel en waarom is het belangrijk? Een energielabel is een certificaat dat de energie-efficiëntie van een gebouw aangeeft. Het label varieert van A (zeer energiezuinig) tot G (minst energiezuinig), waardoor consumenten in één oogopslag kunnen zien hoe energiezuinig een gebouw is. Het belang van een energielabel gaat echter verder dan alleen het […]

Lees verder
Energielabel aanvragen in Assen
1 augustus 2023

Het belang van een definitief energielabel bij de verkoop of verhuur van een woning

Wat is een definitief energielabel? Een definitief energielabel is een certificaat dat de energie-efficiëntie van een gebouw aangeeft. Het label varieert van A (zeer energiezuinig) tot G (minst energiezuinig), waardoor consumenten in één oogopslag kunnen zien hoe energiezuinig een gebouw is. In tegenstelling tot een voorlopig energielabel, dat is gebaseerd op algemene kenmerken van het […]

Lees verder
Energielabel aanvragen bedrijfspand
1 augustus 2023

De verplichting van een energielabel bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning of gebouw

In Nederland is een energielabel verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning of gebouw. In deze blogpost zullen we deze verplichting en het belang ervan bespreken.

Lees verder
Energielabel verbeteren
1 augustus 2023

De voordelen van energielabels: Een must voor woningen en bedrijven

In de huidige tijd, waar duurzaamheid en energie-efficiëntie hoog op de agenda staan, zijn energielabels een essentieel hulpmiddel geworden voor zowel huiseigenaren als bedrijven. Maar wat zijn de voordelen van het hebben van een energielabel? In deze blogpost zullen we de verschillende voordelen van energielabels verkennen en uitleggen waarom ze zo belangrijk zijn.

Lees verder
1 augustus 2023

De toekomst van energielabels: Nieuwe ontwikkelingen en trends

De energielabelmarkt is voortdurend in beweging, gedreven door technologische innovaties, beleidswijzigingen en toenemende bewustwording van het belang van energie-efficiëntie. In deze blog duiken we in de huidige trends en ontwikkelingen die de toekomst van energielabels vormgeven.

Lees verder
Groene stroom Amsterdam
26 juli 2023

De impact van energielabels op de vastgoedmarkt

Hoe energielabels de waarde van onroerend goed beïnvloeden Energielabels kunnen de waarde van onroerend goed aanzienlijk beïnvloeden. Een woning met een hoog energielabel (A of B) is vaak aantrekkelijker voor potentiële kopers of huurders dan een woning met een laag energielabel (E, F of G). Dit komt omdat een energiezuinige woning lagere energiekosten en een […]

Lees verder
Radiator op gas bespaart
26 juli 2023

Hoe energielabels bijdragen aan duurzaam wonen

Wat zijn energielabels en hoe werken ze? Energielabels werken door het energieverbruik van een product of gebouw te classificeren op een schaal van A (zeer efficiënt) tot G (minst efficiënt). Deze eenvoudige, kleurgecodeerde systeem maakt het gemakkelijk voor consumenten om de energie-efficiëntie van verschillende opties in één oogopslag te vergelijken. Energielabels in het dagelijks leven: […]

Lees verder
Warmtepomp door Nova Eco
30 maart 2023

De voor- en nadelen van een warmtepomp

In deze blog worden de voor- en nadelen van een warmtepomp besproken. Voordelen zijn o.a. de duurzaamheid, lage energiekosten, comfort en weinig onderhoud. Nadelen zijn o.a. de hoge aanschafkosten, geluidsoverlast bij installatie en het niet geschikt zijn voor alle huizen.

Lees verder
Zonnepanelen op dak door Nova Eco
30 maart 2023

De voordelen van zonne-energie voor huishoudens

Steeds meer huishoudens kiezen voor zonne-energie. In deze blog worden de voordelen van zonne-energie voor huishoudens besproken, zoals besparen op energiekosten, duurzaamheid, een hoge opbrengst, verhoging van woningwaarde, terugverdientijd en de salderingsregeling.

Lees verder
energietransitie
30 maart 2023

Hoe je jouw woning voorbereid op de energietransitie

De energietransitie is een belangrijk onderwerp. In deze blog geven we tips om jouw woning voor te bereiden op de energietransitie. Door je woning goed te isoleren, zonnepanelen te installeren, gebruik te maken van een warmtepomp, te kiezen voor groene energie en slimme oplossingen te gebruiken, draag je bij aan een duurzamere toekomst en bespaar je op je energiekosten.

Lees verder
Boete energielabel kost geld
30 maart 2023

Hoe je jouw huis energiezuinig maakt met slimme oplossingen

Wil je graag jouw huis energiezuiniger maken en zo bijdragen aan een duurzamere wereld? Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van slimme oplossingen beschikbaar waarmee je jouw energieverbruik kunt verminderen. In deze blog delen we graag een aantal handige tips waarmee je jouw huis energiezuinig maakt en tegelijkertijd bespaart op je energierekening.

Lees verder
Goedkoop energielabel aanvragen particulier
30 maart 2023

Energielabel verplicht bij verkoop of verhuur woning: wat houdt dit in?

Bij verkoop of verhuur van een woning is een energielabel verplicht om de energiezuinigheid van de woning aan te geven. Het energielabel is gebaseerd op de bouwkundige eigenschappen van de woning en is 10 jaar geldig. Zonder energielabel riskeer je een boete van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Lees verder
Opleveren van een woning
30 maart 2023

Nieuwe energielabels voor woningen in Nederland: wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2023 gelden er nieuwe energielabels voor woningen in Nederland. De nieuwe energielabels besteden meer aandacht aan de daadwerkelijke energieprestatie van de woning en worden ingedeeld op een schaal van A tot en met F. Dit kan invloed hebben op de verkoop- of verhuurprijs van de woning. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de veranderingen en je energieverbruik goed bij te houden.

Lees verder
Besparen op je energierekening door LED lampen
30 maart 2023

20 tips om te besparen op je energierekening in 2023

Besparen op je energierekening is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Maar hoe kun je nu precies besparen op je energierekening in 2023? In deze blog geven we je 20 slimme tips die je kunt toepassen om je energiekosten te verlagen.

Lees verder
30 maart 2023

Het verschil tussen het oude en het nieuwe energielabelsysteem

Het nieuwe energielabelsysteem is gebaseerd op realistische energieprestaties van de woning en heeft een strengere schaalverdeling dan het oude systeem. Het vereist een fysieke opname van de woning en heeft hogere registratiekosten. Het energielabel is geldig voor 10 jaar zonder tussentijdse wijzigingen.

Lees verder
Energielabel aanvragen 2023
30 maart 2023

De voordelen voor huurders bij het huren van een energiezuinige woning

Het huren van een energiezuinige woning biedt diverse voordelen voor huurders, zoals een lagere energierekening, verbeterd comfort, duurzaamheid, toekomstbestendigheid en eventueel zelfs een hogere verhuurprijs. Overweeg dus zeker een energiezuinige woning bij het zoeken naar een nieuwe huurwoning.

Lees verder
Zelf energielabel berekenen tool
30 maart 2023

Hoe het energielabel van invloed is op de verhuurbaarheid van jouw woning

Een goed energielabel kan de verhuurbaarheid en verhuurprijs van een woning verhogen, terwijl een laag energielabel de verhuurbaarheid van een woning kan verlagen. Investeringen in energiebesparende maatregelen kunnen bijdragen aan een hogere verhuurprijs en een betere verhuurbaarheid.

Lees verder
Energielabel woning
1 december 2021

Wat is een definitief energielabel?

Een definitief energielabel is een officieel document dat aangeeft hoe energiezuinig een woning is. Om een definitief energielabel aan te vragen, moet je beschikken over een energie-index rapport dat is opgesteld door een gecertificeerd energieadviseur. Het aanvragen van een definitief energielabel gaat gemakkelijk via de website energielabelvoorwoningen.nl en het energielabel is 10 jaar geldig.

Lees verder
1 december 2021

Wat is een energielabel?

Het energielabel laat aan een huurder of koper van een woning zien hoe energiezuinig de woning is. Het doel van een energielabel is er voor zorgen dat er meer energiezuinige maatregelen worden genomen onder woningeigenaren. Dit kunnen zonnepanelen zijn maar ook isolatie oplossingen. Sinds 2008 is het verplicht een energielabel te hebben maar sinds 2015 […]

Lees verder
Radiator op gas bespaart
23 november 2021

Tips om te besparen op gas

Ook op gas kun je besparen. Dit is niet zo lastig als het lijkt. De truc is om te weten hoe je nou precies kan gaan besparen op gas. Bekijk onze tips en bespaar direct.

Lees verder
Besparen op je energierekening door LED lampen
23 november 2021

Top 3 tips om te besparen op je energierekening

Besparen op energie is altijd goed. Je hebt minder kosten maar je stoot ook minder CO2 uit. Je helpt dus niet alleen je energierekening maar ook ons milieu. Er zijn veel simpele dingen die je kan doen om snel te gaan besparen. Lees onze tips en je merkt al gauw verschil.

Lees verder
Zonnepaneel op oud dak
22 november 2021

Wat is een zonnecel?

Zonnepanelen zijn gemaakt uit zonnecellen. Een zonnepaneel is dus eigenlijk een samenhang van heel veel zonnecellen bij elkaar. Deze zijn allemaal met elkaar verbonden. Soms hebben zonnecellen hoekjes die schuin zijn afgesneden, dan gaat het om mono kristallijne zonnecellen. Zonnecellen die helemaal vierkant zijn, zijn polykristallijne zonnecellen

Lees verder
Energielabel aanvragen
17 november 2021

Stijgende energieprijzen, wat kan je doen?

De prijzen voor energie en gas schieten omhoog. Heel Nederland heeft er last van, maar wat kan je doen om toch nog wat kosten te besparen? Wij geven je een aantal opties.

Lees verder
Zonnepanelen gelegd door Nova Eco
5 november 2021

Hoeveel kosten zonnepanelen tegenwoordig?

Zonnepanelen kopen of huren is natuurlijk altijd een goed idee. Je energielabel wordt hoger, je energierekening gaat omlaag en je verdiend er aan. Wie wil dat nou niet?

Lees verder
3 november 2021

Waarom is het energielabel verplicht?

Wanneer je van plan bent je huis te gaan verkopen of verhuren, ben je verplicht een energielabel op je woning te hebben. Officieel is je energielabel pas verplicht wanneer de overdracht van de woning plaats vind. Maar dat neemt niet weg dat het verplicht is, maar waarom eigenlijk?

Lees verder
Je woning verduurzamen met zonnepanelen
1 november 2021

Waarom zou ik nu gaan verduurzamen?

Dat is een goede vraag. Waarom zou je eigenlijk gaan verduurzamen? Wij zien dat duurzaamheid steeds een grotere rol speelt in de huidige woningmarkt. Niet alleen de waarde van je woning gaat omhoog, maar ook je energielabel. Het is voor de woningmarkt enorm van belang dat woningen duurzaam worden. Doe je mee?

Lees verder
Energielabel woning
5 augustus 2021

Waarom is een energielabel zo belangrijk voor jouw woning?

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Om het label van de woning te bepalen wordt door een energieadviseur gekeken naar het type woning, isolatie en verwarming. Energielabels drukken we uit in label A t/m G. Maar, waarom is een energielabel eigenlijk zo belangrijk?

Lees verder
Energielabel verbeteren
5 juli 2021

Dit is wat je moet weten over het nieuwe energielabel in 2021

De manier waarop een energielabel wordt toegekend aan je woning is per 2021 anders dan voorgaande jaren. Vanaf 1 januari 2021 is het namelijk verplicht op een definitief energielabel voor je woning te hebben wanneer je de woning wilt verkopen of verhuren.

Lees verder
Zonnepanelen op het dak
5 juli 2021

Zonnepanelen en isolatie zijn ‘laaghangend fruit’ voor een hogere klasse op het energielabel

Ben je niet tevreden met je huidige energielabel? Dan zijn er een aantal maatregelen die je kan nemen om al snel te kunnen stijgen binnen de klassen van het energielabel. Het hangt natuurlijk af van de woning, maar over het algemeen zijn vloer-, dak- en spouwmuurisolatie erg renderend. Daarnaast zijn zonnepanelen bijna altijd een zekerheid voor een hoger energielabel. 

Lees verder
Groene stroom en gas bij Nova Eco
5 juli 2021

Dit ga je gemiddeld aan energie betalen in 2021

Verbruik Uit steekproeven van mensen met slimme meters blijkt dat hun energieverbruik sinds maart met 10% tot 30% is gestegen. Als u gemiddeld uitgeeft, kunt u 12 tot 40 euro per maand besparen. Hoe lang deze situatie zal duren weten we niet, maar de verwachting is dat mensen nog enige tijd gedeeltelijk thuis zullen blijven […]

Lees verder
Europese unie
5 juli 2021

Mijlpaal Europese Unie!

De Europese Unie heeft afgelopen jaar meer duurzame stroom opgewekt dan fossiele. Dit blijkt uit een analyse van onderzoeksorganisaties Agora Energiewende en Ember. Duurzame stroom had vorig jaar een aandeel van 38%. Daartegenover stond fossiele stroom met een aandeel van 37%. Kernenergie was goed voor de resterende 25%.

Lees verder
Besparen op de energierekening
5 juli 2021

Recordaantal huishoudens stapt over in 2020

Ook afgelopen jaar is een record aantal huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Het grootste motief blijft nog steeds de financiële besparing. Maar we zien ook een duurzame trend onder onze overstappers. Steeds vaker wordt er bewust voor groene stroom. Ook het percentage overstappers met zonnepanelen is aanzienlijk toegenomen.

Lees verder
Zonnepanelen op veel daken
5 juli 2021

40% van woningeigenaren kent het energielabel niet

Sinds 2008 is het verplicht om een ​​energielabel te hebben bij verkoop of verhuur van een huis, maar bijna 40% van de Nederlandse woningeigenaren weten niet wat het label is voor hun huis. 

Lees verder
5 juli 2021

Isolatiesubsidie SEEH is samengevoegd met ISDE

Je kunt vaak subsidie ontvangen voor de aanschaf van energiebesparende maatregelen. Alleen soms komt het voor dat de subsidiepotjes veranderen. De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), is sinds 1 januari 2021 samengevoegd met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Wat betekent dit voor jou als woningeigenaar?

Lees verder
Groene stroom uit stopcontact
5 juli 2021

Grote stijging energieprijzen, ga jij nog besparen?

De afgelopen maanden zien wij een enorme stijging in de energie- en gasprijzen. Één van de factoren hiervan was het koude voorjaar en de prijzen van CO2. Ondertussen zijn de stroomprijzen met meer dan 20% gestegen, dit geld ook voor de gasprijzen. Dit is direct te zien bij alle energieleveranciers. Vooral voor contracten die worden […]

Lees verder
5 juli 2021

Nederlandse huishoudens investeren 8 miljard euro in verduurzaming woning

Afgelopen jaar zijn er 16 miljoen duurzame aanpassingen aan woningen gedaan. Hierbij hebben de Nederlandse huishoudens gezamenlijk 8,1 miljard euro besteed aan het verduurzamen van hun woning. Het grootste deel van deze investeringen is besteed aan isolatie en verwarming. Resultaten van het onderzoek Duurzaam Wonen Het onderzoek Duurzaaam Wonen is uitgevoerd door Multiscope. Uit gegevens […]

Lees verder
Aanvraagformulier energielabel
1 juli 2021

De beste tips om te besparen op je energierekening

Éen van de meeste spaarpunten in je huishouden is toch echt wel energie. Hier lees je de beste tips zodat jij direct op je energierekening kan gaan besparen.

Lees verder
Contactgegevens
5 april 2021

Je hebt zonnepanelen, hoe doe je dan belastingaangifte?

Wanneer je zonnepanelen op je dak legt, word je in feite een mini-energiebedrijfje, en daarmee ‘ondernemer’. Dat heeft als voordeel dat je de btw die je voor de zonnepanelen betaald hebt, kunt terugvragen. Dit doe je met een btw-aangifte. Met het stappenplan kun je dit prima zelf regelen.

Lees verder
Zwarte zonnepanelen op het dak
5 januari 2021

Hoe zit het met de veiligheid van zonnepanelen?

Er zijn een aantal redenen waarom zonnepanelen veiligheidsproblemen kunnen veroorzaken. Ze worden op uw dak gemonteerd en wekken elektriciteit op. Als er kortsluiting optreedt, bestaat de kans dat ze brand veroorzaken. Wat als de stroom zich ophoopt en niet kan verdwijnen of als de bliksem inslaat of dichtbij? Daarnaast zijn zonnepanelen diefstalgevoelig. Vooral als ze aan de achterkant van je huis zijn bevestigd, is het een kwestie van een paar schroeven losdraaien.

Lees verder
Zonnepanelen gelegd door Nova Eco
23 juni 2020

Alles over zonnepanelen

Bijna iedereen heeft ze waarschijnlijk al eens bij iemand op het dak zien liggen: zonnepanelen. Maar wat zijn zonnepanelen nu eigenlijk en wat doen ze precies? Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd, zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in elektriciteit.

Lees verder