Een definitief energielabel is verplicht wanneer je op het punt staat je woning te gaan verkopen of verhuren. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Elke woning heeft een voorlopig energielabel, je kan dit label online definitief maken.
Lees verderHet energielabel laat aan een huurder of koper van een woning zien hoe energiezuinig de woning is. Het doel van een energielabel is er voor zorgen dat er meer energiezuinige maatregelen worden genomen onder woningeigenaren. Dit kunnen zonnepanelen zijn maar ook isolatie oplossingen. Sinds 2008 is het verplicht een energielabel te hebben maar sinds 2015 […]
Lees verderOok op gas kun je besparen. Dit is niet zo lastig als het lijkt. De truc is om te weten hoe je nou precies kan gaan besparen op gas. Bekijk onze tips en bespaar direct.
Lees verderBesparen op energie is altijd goed. Je hebt minder kosten maar je stoot ook minder CO2 uit. Je helpt dus niet alleen je energierekening maar ook ons milieu. Er zijn veel simpele dingen die je kan doen om snel te gaan besparen. Lees onze tips en je merkt al gauw verschil.
Lees verderZonnepanelen zijn gemaakt uit zonnecellen. Een zonnepaneel is dus eigenlijk een samenhang van heel veel zonnecellen bij elkaar. Deze zijn allemaal met elkaar verbonden. Soms hebben zonnecellen hoekjes die schuin zijn afgesneden, dan gaat het om mono kristallijne zonnecellen. Zonnecellen die helemaal vierkant zijn, zijn polykristallijne zonnecellen
Lees verderDe prijzen voor energie en gas schieten omhoog. Heel Nederland heeft er last van, maar wat kan je doen om toch nog wat kosten te besparen? Wij geven je een aantal opties.
Lees verderZonnepanelen kopen of huren is natuurlijk altijd een goed idee. Je energielabel wordt hoger, je energierekening gaat omlaag en je verdiend er aan. Wie wil dat nou niet?
Lees verderWanneer je van plan bent je huis te gaan verkopen of verhuren, ben je verplicht een energielabel op je woning te hebben. Officieel is je energielabel pas verplicht wanneer de overdracht van de woning plaats vind. Maar dat neemt niet weg dat het verplicht is, maar waarom eigenlijk?
Lees verderDat is een goede vraag. Waarom zou je eigenlijk gaan verduurzamen? Wij zien dat duurzaamheid steeds een grotere rol speelt in de huidige woningmarkt. Niet alleen de waarde van je woning gaat omhoog, maar ook je energielabel. Het is voor de woningmarkt enorm van belang dat woningen duurzaam worden. Doe je mee?
Lees verderEen energielabel geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Om het label van de woning te bepalen wordt door een energieadviseur gekeken naar het type woning, isolatie en verwarming. Energielabels drukken we uit in label A t/m G. Maar, waarom is een energielabel eigenlijk zo belangrijk?
Lees verderDe manier waarop een energielabel wordt toegekend aan je woning is per 2021 anders dan voorgaande jaren. Vanaf 1 januari 2021 is het namelijk verplicht op een definitief energielabel voor je woning te hebben wanneer je de woning wilt verkopen of verhuren.
Lees verderBen je niet tevreden met je huidige energielabel? Dan zijn er een aantal maatregelen die je kan nemen om al snel te kunnen stijgen binnen de klassen van het energielabel. Het hangt natuurlijk af van de woning, maar over het algemeen zijn vloer-, dak- en spouwmuurisolatie erg renderend. Daarnaast zijn zonnepanelen bijna altijd een zekerheid voor een hoger energielabel.
Lees verderVerbruik Uit steekproeven van mensen met slimme meters blijkt dat hun energieverbruik sinds maart met 10% tot 30% is gestegen. Als u gemiddeld uitgeeft, kunt u 12 tot 40 euro per maand besparen. Hoe lang deze situatie zal duren weten we niet, maar de verwachting is dat mensen nog enige tijd gedeeltelijk thuis zullen blijven […]
Lees verderDe Europese Unie heeft afgelopen jaar meer duurzame stroom opgewekt dan fossiele. Dit blijkt uit een analyse van onderzoeksorganisaties Agora Energiewende en Ember. Duurzame stroom had vorig jaar een aandeel van 38%. Daartegenover stond fossiele stroom met een aandeel van 37%. Kernenergie was goed voor de resterende 25%.
Lees verderOok afgelopen jaar is een record aantal huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Het grootste motief blijft nog steeds de financiële besparing. Maar we zien ook een duurzame trend onder onze overstappers. Steeds vaker wordt er bewust voor groene stroom. Ook het percentage overstappers met zonnepanelen is aanzienlijk toegenomen.
Lees verderSinds 2008 is het verplicht om een energielabel te hebben bij verkoop of verhuur van een huis, maar bijna 40% van de Nederlandse woningeigenaren weten niet wat het label is voor hun huis.
Lees verderJe kunt vaak subsidie ontvangen voor de aanschaf van energiebesparende maatregelen. Alleen soms komt het voor dat de subsidiepotjes veranderen. De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), is sinds 1 januari 2021 samengevoegd met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Wat betekent dit voor jou als woningeigenaar?
Lees verderDe afgelopen maanden zien wij een enorme stijging in de energie- en gasprijzen. Één van de factoren hiervan was het koude voorjaar en de prijzen van CO2. Ondertussen zijn de stroomprijzen met meer dan 20% gestegen, dit geld ook voor de gasprijzen. Dit is direct te zien bij alle energieleveranciers. Vooral voor contracten die worden […]
Lees verderAfgelopen jaar zijn er 16 miljoen duurzame aanpassingen aan woningen gedaan. Hierbij hebben de Nederlandse huishoudens gezamenlijk 8,1 miljard euro besteed aan het verduurzamen van hun woning. Het grootste deel van deze investeringen is besteed aan isolatie en verwarming. Resultaten van het onderzoek Duurzaam Wonen Het onderzoek Duurzaaam Wonen is uitgevoerd door Multiscope. Uit gegevens […]
Lees verderÉen van de meeste spaarpunten in je huishouden is toch echt wel energie. Hier lees je de beste tips zodat jij direct op je energierekening kan gaan besparen.
Lees verderWanneer je zonnepanelen op je dak legt, word je in feite een mini-energiebedrijfje, en daarmee ‘ondernemer’. Dat heeft als voordeel dat je de btw die je voor de zonnepanelen betaald hebt, kunt terugvragen. Dit doe je met een btw-aangifte. Met het stappenplan kun je dit prima zelf regelen.
Lees verderEr zijn een aantal redenen waarom zonnepanelen veiligheidsproblemen kunnen veroorzaken. Ze worden op uw dak gemonteerd en wekken elektriciteit op. Als er kortsluiting optreedt, bestaat de kans dat ze brand veroorzaken. Wat als de stroom zich ophoopt en niet kan verdwijnen of als de bliksem inslaat of dichtbij? Daarnaast zijn zonnepanelen diefstalgevoelig. Vooral als ze aan de achterkant van je huis zijn bevestigd, is het een kwestie van een paar schroeven losdraaien.
Lees verderBijna iedereen heeft ze waarschijnlijk al eens bij iemand op het dak zien liggen: zonnepanelen. Maar wat zijn zonnepanelen nu eigenlijk en wat doen ze precies? Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd, zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in elektriciteit.
Lees verder