De beste tips om te besparen op je energierekening

Éen van de meeste spaarpunten in je huishouden is toch echt wel energie. Hier lees je de beste tips zodat jij direct op je energierekening kan gaan besparen.

Vergelijk energie tegenover andere providers

Door van aanbieder te wisselen, kan je een hoge cashback verwachten of wellicht wel een welkomst cadeau. Je kan het meeste besparen door online energieleveranciers te vergelijken met een energievergelijker. Soms zien energiekortingen er soms geweldig uit, maar moet je uiteindelijk een hoger bedrag betalen per maand. Voer postcode, huisnummer en energieverbruik in via de energievergelijker. Je ziet direct het goedkoopste energiecontract, inclusief kortingen.

Kies voor een eenvoudig jaarcontract

Bij het afsluiten van een energiecontract kan je vaak kiezen uit een jaarcontract of een 3-jarig contract. Een jaarcontract blijkt in de praktijk vaak goedkoper dan meerjarige contracten. Je ontvangt per maand een hogere korting én lagere energietarieven. + je krijgt het voordeel dat je elk jaar kan overstappen. Zo heb je sneller de kans om naar een goedkopere provider te gaan en kortingen mee te pakken.

Kies een provider met een cashback-actie

Als je kiest voor een energieaanbieding met cashback in plaats van een energieaanbod met cadeaus, kun je meestal meer geld besparen. Energieprijzen die cashback opleveren zijn doorgaans lager, waardoor je alleen maar minder per maand hoeft te betalen. Aan het einde van het jaarcontract ontvang je dit geld terug op je rekening. Het voordeel is: Je kan zelf bepalen hoeveel geld jij wilt uitgeven, bijvoorbeeld 100 euro.

Combineer energie met een ander abonnement

Door je energie abonnement samen te voegen met een ander abonnement van dezelfde provider, kun je een extra korting krijgen op het gecombineerde voordeel. Bij de aanbieder BudgetEnergie kun je bijvoorbeeld energie combineren met mobiele apparaten of alles-in-1 apparaten om te genieten van gecombineerde kortingen. Bij aanbieder Oxxio kun je energie combineren met internet, tv en telefoon om extra kortingen te krijgen. Maar let op: Vergelijk altijd de prijs van het gecombineerde abonnement met de prijs van de individuele abonnementen. Vervolgens kan je uw goedkoopste plaats bepalen.

Ga slim om met je verbruik

Ten slotte hebben we meer energiebesparende technieken om het energieverbruik te verminderen. Omdat het het meest geschikt is voor uw portemonnee en het milieu. Het is bijvoorbeeld aan te raden om Ledverlichting aan te schaffen voor je verlichting in huis. Studies hebben aangetoond dat de efficiëntie van ledlampen zelfs 95% hoger is dan die van gloeilampen. Ook als het verwarmd wordt, is het verstandig om ervoor te zorgen dat de warmte niet snel wordt afgevoerd. Bijvoorbeeld door de deuren en ramen goed gesloten te houden, winddichte tippen op de deuren te plakken en de muur bij de radiator af te dekken met radiatorplaten. Je kan ook investeren in je eigen isolatie. Op zoek naar isolatiemateriaal? Bekijk onze projecten eens!