De beste zonnepanelen van 2023

Bij het kiezen van de beste zonnepanelen voor 2023, is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen. Elk onafhankelijk onderzoek naar zonnepanelen hanteert zijn eigen criteria, zoals module-rendement, brandveiligheid, vermogen en garantievoorwaarden. Hieronder volgt een overzicht van enkele belangrijke aspecten:

Vermogen en Rendement: Het maximale vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). De praktische omstandigheden zijn zelden optimaal, dus wordt het potentiële rendement van zonnepanelen vaak berekend met een correctiefactor. Bijvoorbeeld, een zonnepaneel met een piekvermogen van 430 Wp zou jaarlijks ongeveer 378,4 kWh kunnen opwekken.

Kwaliteitsnormen: Zonnepanelen in Nederland moeten voldoen aan strenge Europese kwaliteitsnormen. Deze normen omvatten aspecten zoals brandveiligheid, correct vermogen en het uitsluiten van productiefouten in de eerste jaren na installatie. Certificeringen zoals het TÜV-keurmerk, ISO 14001 en het CE-keurmerk zijn indicatoren van kwaliteit.

Brandveiligheid: De kans op brand door zonnepanelen is zeer klein (0,014%). Brandveiligheid is een belangrijk aspect bij de kwaliteitsbeoordeling van zonnepanelen.

Degradatie van Zonnepanelen: Na installatie neemt het vermogen van zonnepanelen jaarlijks af door degradatie, wat varieert van 0,35 tot 0,7 procent per jaar.

Beste Merken in 2023: Enkele topmerken voor zonnepanelen in 2023 zijn Suntech Power, Jinko Solar, Canadian Solar, DMEGC Solar Energy en Boviet Solar.

Het is belangrijk om te onthouden dat, ongeacht het merk, zonnepanelen in Nederland altijd een bepaalde kwaliteitsstandaard moeten handhaven. De keuze tussen kopen of huren van zonnepanelen hangt af van persoonlijke voorkeuren en financiële overwegingen.