Direct energielabel aanvragen voor je woning

Vraag eenvoudig en snel je energielabel aan.
Energielabel aanvragen
 • Goedkoop
 • Snel geregeld
 • Direct afspraak
Zelf energielabel berekenen tool
Energieadviseur bespreekt kosten van een energielabel

Direct jouw energielabel aanvragen

Per 1 januari 2021 is het aanvragen van een energielabel voor je woning ‘strenger’ is geworden. Voorheen kon je je energielabel in de meeste gevallen direct online zelf regelen. Vandaag de dag is het verplicht om een energieadviseur aan huis te laten komen. Dat betekent dat de nieuwe manier van aanvragen een aantal werkdagen in beslag neemt.

Goedkoop een energielabel aanvragen

Binnen 5 werkdagen heb je een afspraak met een energieadviseur. Vul de gevraagde gegevens in en je ontvangt meteen een offerte. Het is verstandig, vanwege de grote verschillen in prijs, om meerdere offertes aan te vragen.

Check je energielabel

Controleer welk energielabel jouw pand heeft.

Energielabel check
Check gemakkelijk het energielabel van panden in heel Nederland
Energielabel aanvragen 2023

Direct je energielabel binnen een paar uur

Een energielabel regelen is een eenvoudig, vlot en gestroomlijnd proces. Zo hoef je feitelijk slechts vier stappen doorlopen te worden waarna uw energielabel binnen 48 uur geregeld is. Je kunt voor een woning en bedrijfspand(en) t/m 2000 m2 direct een energielabel aanvragen. Voor ruimten groter dan 2000 m2 of het aanvragen van een label voor meerdere woningen en/of bedrijfspanden kun je het beste een offerte op maat aanvragen. Hierbij profiteer je altijd van een zogenaamde kwantiteitskorting.

Gerelateerde artikelen

Meer over energielabels

Veelgestelde vragen

Wat is het hoogste energielabel?

Energielabel A is het meest duurzame, oftewel het hoogste, energielabel. Die kan je zien aan de groene kleur. Een woning met energielabel A is meestal goed geïsoleerd en er is goed nagedacht over energie besparende methoden. De woning beschikt vaak ook over verduurzamingsprojecten zoals: zonnepanelen, warmtepompen of dakisolatie.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Wat heeft het nieuwe energielabel voor voordelen?

Het energielabel zal in de eerste plaats een betere bepaling van de energieprestatie geven. Daarnaast geeft het label de mogelijkheden om het comfort te verhogen en energiekosten te verlagen. Tot slot is een nieuw energielabel verplicht bij verkoop en verhuur van woningen en utiliteitsgebouwen.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.