Een huis kopen met energielabel F

Let op: betaal niet teveel voor een woning met energielabel F.
Energielabel checken
  • Energielabel aanvragen
  • Snel geregeld
  • Energielabel checken
Energielabel woning
Energielabel bij Nova Eco

Een huis met energielabel F

Als je op zoek bent naar een nieuw huis, is het belangrijk om te weten dat er verschillende energielabels zijn. Een energielabel F is een van de lagere labels en geeft aan dat het huis minder energiezuinig is dan andere woningen. Als je een huis met energielabel F koopt, betekent dit dat je meer geld zult uitgeven aan energierekeningen dan bij een woning met een hogere label. Het kan ook betekenen dat je meer geld moet uitgeven aan verbeteringen om de energie-efficiëntie te verhogen.

Het kopen van een huis met energielabel F kan ook voordelig zijn, omdat het vaak goedkoper is dan andere woningen. Als je bereid bent om wat extra geld uit te geven aan verbeteringen, kun je veel geld besparen op de lange termijn door lagere energierekeningen.

 

Heb je een energielabel?
Energielabel check
Check gemakkelijk het energielabel van panden in heel Nederland
Ep-adviseur geeft advies

Kan ik snel omhoog met energielabel F?

Als je ervoor kiest om een huis met energielabel F te kopen, is het belangrijk om goed naar de staat van het huis te kijken en eventuele verbeteringen die nodig zijn in kaart te brengen. Je moet ook rekening houden met de extra kosten die gemoeid zijn met het verhogen van de energie-efficiëntie van het huis. Als je alle factoren in overweging neemt, kan het kopen van een huis met energielabel F voordelig zijn als je bereid bent om wat extra geld uit te geven aan verbeteringen.

Je kan bijvoorbeeld beginnen met het volgende:

Energielabel aanvragen
Energielabel voor woning met zonnepanelen

Een energielabel aanvragen voor je woning

Terwijl het aanvragen van een energielabel vroeger een koud kunstje was, is het sinds begin 2021 steeds ingewikkelder geworden. Nu moeten gecertificeerde energieadviseurs je woning fysiek inspecteren voordat een geldig energielabel kan worden afgegeven – wat betekent dat de aanvraagprocedure langer dan ooit is geworden. Helaas is dit nu de stand van zaken bij het online indienen van je energielabel aanvraag.

Wanneer je een energielabel aanvraag bij ons indient, verwerken wij deze zo snel en efficiënt mogelijk, zodat je tijdig over je energielabel kunt beschikken. Zodra je een energielabel aanvraagt, is de prijs direct bekend. Wij streven naar een uitstekende klantenservice en nemen binnen 1 werkdag na jouw aanvraag contact met je op om een afspraak te maken – die doorgaans binnen een week na de aanvraag plaatsvindt. Daarna hoeven we alleen nog maar het definitieve ontwerp van het label voor te bereiden voor we het versturen – wat betekent dat na meestal 5 werkdagen je volledige energielabel in je mailbox zou moeten arriveren.

Zelf energielabel berekenen tool

Wat kost het aanvragen van een energielabel?

Hoewel het verkrijgen van een energielabel voor een eengezinswoning of appartement kosten met zich meebrengt, kan je op lange termijn aanzienlijk besparen. Een energielabel kost ongeveer 290 euro inclusief BTW voor een woning en 260 euro voor een appartement, aangezien een energielabel online aanvragen niet meer mogelijk is. De vergoeding wordt berekend door gecertificeerde EP-adviseurs die naar je woning komen om nauwkeurige metingen te doen – waardoor het elke cent waard is!

Energielabel aanvraagformulier

  • Dien je aanvraag in en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.
  • Profiteer van een vaste, scherpe en vrijblijvende prijsopgave, rechtstreeks in je mailbox.
  • Offerte geaccepteerd? Dan nemen we binnen een dag contact op om een afspraak te maken.
  • Je ontvangt je energielabel al binnen 5 werkdagen na inspectie.