Groene stroom & gas bij Nova Energie

Momenteel bieden wij geen stroom & gas aan.
  • Groene stroom
  • Groen gas
  • Direct overstappen
Groene stroom en gas bij Nova Eco

Waar wij voor staan

Nova staat voor vernieuwing, en dit laten we maar al te graag zien aan onze klanten. Wij zijn continue bezig met het verbeteren van onze producten en diensten. Daarvoor hebben wij vier pijlers opgezet

1

Scherpe energietarieven

Geen welkomstbonus om jou naar ons toe te lokken, maar gewoon een lage vaste prijs. Bij Nova Eco krijg jij groene energie voor een eerlijke prijs.

2

Groen is ook echt groen

Wij bieden 100% groene stroom van eigen bodem aan. Daarnaast leveren we CO2-gecompenseerd gas. En dat is niet alles, want ook voor het terugleveren van opgewekte energie hebben wij een hoge vergoeding.

3

Persoonlijke service

Bij Nova eco vinden we persoonlijk contact belangrijk en staan we altijd voor jou klaar. Onze klantenservice is 7 dagen in de week beschikbaar en beantwoorden mailtjes binnen 24 uur.

4

Samen duurzaam

Willen we een verschil maken, dan moeten we dat met zijn allen doen. Daarom maken wij het mogelijk om zonnepanelen te huren, zonder eigen investering. Zo is het voor iedereen mogelijk om te besparen en bij te dragen aan een duurzame wereld.

Groene stroom en gas

Duurzame, groene stroom bij Nova Energie

groene stroom door windmolens

100% groene stroom

Bij Nova Eco willen we bijdragen aan een schonere wereld. Daarom is onze stroom 100% groen opgewekt door Nederlandse windmolens. Dat betekent dat er geen CO2-uitstoot en kernafval bij komt kijken. Het gas wat je van ons afneemt is CO2-gecompenseerd, waardoor jij jouw ecologische voetafdruk verkleint. Zo help je niet alleen het milieu maar ook jezelf!

Wil je meer weten over onze groene stroom?

Meer over groene stroom
Zonnepanelen met een familie

Bespaar extra door gratis zonnepanelen

Door zonnepanelen te huren bespaar je direct, zonder investering. Gratis dus, want de besparing op je energierekening is hoger dan de huur van je panelen. Huren betekent ook zorgeloos genieten, want wij regelen het onderhoud en garanderen een optimale werking.

Nova Eco werkt hierin samen met de beste partners, die stuk voor stuk allemaal kwaliteit waarborgen.

Meer over gratis zonnepanelen
Contactgegevens

Krijg inzicht en grip op je verbruik via de app

De energie app geeft jou snel een goed inzicht van je energieverbruik. Daardoor kan je zien hoeveel je verbruikt en waar je mogelijk op kunt besparen. Zo heb jij altijd de controle in handen.

Daarnaast kan je makkelijk gegevens aanpassen wanneer dat nodig is. Meer weten over de energie app?

Lees verder

Beter mileu door nova eco

ZZP’er of MKB? Ook dan hebben we een scherp aanbod!

Wil jij als ondernemer bijdragen aan een duurzame wereld en profiteren van een scherp energietarief?

Bij ons stel je jouw zakelijke energie pakket zelf samen. Je kan hierbij kiezen voor groene stroom, CO2-gecompenseerd gas of beide. En het mooie is, de groene stroom is volledig afkomstig van windmolens op Nederlandse bodem.

Meer over zakelijke energie
Vriendenvoordeel door energie

Vriendenvoordeel

Jouw vrienden zijn ook onze vrienden. Daarom zijn ze van harte welkom om gebruik te maken van onze producten en diensten. Meedoen is heel simpel: wanneer jij jouw vriend, vriendin of familielid op de hoogte brengt van onze producten en diensten en jouw vriend wordt klant bij ons, dan ontvang jij €50,- op je rekening!

Je mag zoveel mensen aanbrengen als je wilt, want zoals we al vaker hebben gezegd: Samen steken we energie in duurzaamheid.

Besparen op je energierekening door LED lampen

8 besparingstips van Nova Eco

Besparen op energie is altijd goed. Je hebt minder kosten maar je stoot ook minder CO2 uit. Je helpt dus niet alleen je energierekening maar ook ons milieu. Je kan bijvoorbeeld letten op kieren en spleten in je ramen en deuren. Wat vaak ook een enorme stroomvreter is is sluipverbruik. Sluipverbruik is de stroom die gebruikt wordt door een apparaat terwijl die op stand-by staat.

Er zijn nog veel meer simpele dingen die je kan doen om snel te gaan besparen. Lees onze tips en je merkt al gauw verschil.

Bekijk besparingstips

Anderen gingen jou voor!

Lees hier wat onze klanten van ons vinden!

Top bedrijf!

Top bedrijf! Ze denken echt met je mee en er word naar je geluisterd. Dat zie je zelden meer, ik ben een tevreden klant.

Matthijs
Fantastische ondersteuning!

Ik heb goede hulp gekregen bij het overstappen van energieleverancier. Toen ik mijn nieuwe contract binnen kreeg, bleek het termijnbedrag niet overeen te komen met wat er op Nova Eco stond. Daarop ben ik door Nova Eco heel goed ondersteund in het krijgen van antwoorden van de nieuwe leverancier. Top gedaan! Bedankt!

Hanna
Top bedrijf, een echte aanrader
Via Nova Eco aan mijn energiecontract gekomen. Snelle afhandeling en goede service leverde mij de beste deal. Top bedrijf!
Leon
Top service
Top service, moest een nieuw energie contract hebben. Was hier binnen 5 minuten geregeld en afgehandeld zonder problemen!
Wieger
Top ervaring!

Erg blij met mijn nieuwe energiecontract, snel en makkelijk geregeld!

Nick
Snelle en goede service
Via nova eco een nieuw energiecontract aangevraagd. Snel en makkelijk gebeurt. Goed afgehandeld en veel bespaard. De aanvraag was binnen 2 minuten geregeld.
John
Super snel geregeld

Super snel geregeld en alles werd fijn gecommuniceerd

Hayo
De voordelen van spouwmuurisolatie

Energie combineren met woningverduurzaming?

De meeste mensen denken bij verduurzaming meestal direct aan zonnepanelen. Tuurlijk, zonnepanelen zorgen er voor dat je duurzaam kan leven en jouw woning een hoger energielabel krijgt. Maar er is veel meer om aan te denken bij het verduurzamen van je woning. Naast zonnepanelen op je dak leggen kan je ook je vloer verwarmen, je dak isoleren of een warmtepomp laten installeren.

Wij bieden allerlei verschillende projecten aan omtrent woningverduurzaming. Wil je meer weten over verduurzaming?

Start met verduurzaming
Woning waarde omhoog

Nova Eco Energielabel?

Op het moment dat je een woning gaat kopen of je jouw huidige woning gaat huren of verkopen, heb je een energielabel nodig. Wij bieden deze energielabels ook aan in combinatie met energie. Stap jij over van woning kunnen we jouw helpen met een duurzaam energiecontract en tegelijkertijd helpen bij het labelen van je nieuwe woning.

Wil je meer weten over energielabels bij Nova Eco?

Alles over energielabels

Veelgestelde vragen

Alle informatie op één plek!

Is groene stroom duurder dan grijze stroom?

Nee. Wij vinden namelijk niet dat je meer moet betalen voor energie dat bijdraagt aan een betere wereld. Bij Nova eco leveren wij 100% groene stroom afkomstig van Nederlandse windmolens, ongeacht het contract dat je kiest. Gewoon groene stroom voor de scherpste prijs.

Wat is groene stroom?

Groene energie is energie die is opgewekt uit duurzame bronnen. Een duurzame energiebron is een bron die nooit opraakt. Bij duurzame energiebronnen kan je denken aan zonne-energie, windenergie en de energie die we opwekken uit waterkracht.

Wat als mijn energiecontract afloopt?

Als een energiecontract voor bepaalde tijd afloopt, wordt het automatisch een onzeker contract. Het contract kan worden opgezegd en de maximale opzegtermijn is 30 dagen.

Onzekere contracten met variabele rentetarieven vereisen hogere kosten.

Kan ik zelf opgewekte stroom tijdelijk opslaan?

Het is niet mogelijk de elektriciteit die wordt opwekt, op te slaan op het net en daar op een later moment weer gebruik van te maken. Het is wel mogelijk om de geproduceerde energie op te slaan in een accu. Zo kan de opgeslagen energie later van de accu afgehaald worden. Alleen kan een accu vaak worden aangesloten op één elektrisch apparaat. Dan verliest de accu na verloop van tijd rendement en kan deze vol raken.

Over het algemeen worden zonnepanelen geïnstalleerd en aangesloten op de elektriciteitsmeter. Op deze manier worden alle elektrische apparaten die overdag stroom verbruiken, eerst voorzien van zelfgeproduceerde stroom. Deze energie wordt niet geregistreerd op de meter en afrekening. Teveel geproduceerde energie wordt geleverd aan het elektriciteitsnet en geregistreerd door de elektriciteitsmeter. Op de jaarafrekening saldeert de energieleverancier geleverde energie met gebruikte energie. Wordt er meer terug geleverd dan er netto verbruikt wordt, dan wordt voor de hoeveelheid terug geleverde elektriciteit een zogenaamde terugleververgoeding betaald. De hoogte van de terugleververgoeding verschilt per energieleverancier.

Wat betreft de netbeheerkosten: ook als er 0 kWh stroom en 0 m³ gas wordt verbruikt, moeten er netbeheerkosten worden betaald.

Komt er groene stroom uit mijn stopcontact?

Natuurlijk is de stroom die jij thuis verbruikt niet anders dan de stroom bij je buren. Helaas kan de netbeheerder geen andere stroomkabel naar je woning trekken. Maar doordat jij voor onze duurzame stroom hebt gekozen, draag je wel degelijk bij aan een duurzame toekomst. Want hoe meer mensen kiezen voor duurzame stroom, hoe meer de energieleveranciers verplicht zijn duurzaam opgewekte stroom te leveren en hoe groter uiteindelijk het aandeel duurzaam opgewekte stroom wordt.