Energie met zonnepanelen zonder eigen investering

Geen investering vooraf, klimaatondersteuning & ervaring van onze partners
Meer informatie
 • Direct besparen
 • Geen investering vooraf
 • Jarenlange ervaring
invloed energielabel hypotheek
Zonnepaneel op oud dak

Profiteer van de zon zonder eigen investering

Wek nu ook jouw eigen energie op met zonnepanelen op je dak. Er is geen enkele reden meer om dat niet te doen. Met het huren van zonnepanelen is de besparing op je energierekening namelijk hoger dan de huur van je panelen! Dit komt er dus eigenlijk op neer dat je gratis zonnepanelen op je dak hebt. Dat scheelt geld én je helpt het klimaat. Huren betekent bovendien zorgeloos genieten.

Dus waar wacht je nog op, profiteer ook mee van de zon. Doe dat wel met een betrouwbare partij. Dat doen wij ook. Onze partners hebben jarenlange ervaring met het installeren van zonnepanelen.

Zonnepanelen op veel daken

Waarom zonnepanelen op je dak?

Er zijn verschillende redenen waarom zonnepanelen op je dak interessant zijn. Om te beginnen is zonne-energie onuitputbaar. Het is een eindeloze bron van energie waar wij van kunnen nemen zonder dat het anderen schaadt. Daarnaast produceren zonnepanelen geen schadelijk afval zoals broeikasgassen of andere giftige stoffen. Bij de productie van zonne-energie komen dus geen schadelijke gassen vrij.

Ook zijn zonnepanelen voor 90% recyclebaar. Ten slotte geven zonnepanelen financiële ruimte voor de dingen die belangrijk zijn. Met het huren van zonnepanelen bespaar je al snel tot wel €250,- per jaar.

energielabel aanvragen

Waarom zonnepanelen huren?

Direct besparen zonder eigen investering. Door de maandelijkse besparing op je energierekening bekostig je de panelen én houdt je maandelijks een klein beetje geld over. Hierdoor bespaar je jaarlijks al snel tot wel €250,-. Daarnaast kan je zorgeloos genieten. Gaat er iets aan de installatie kapot dan wordt dat netjes opgelost. Alle kosten voor onderhoud en reparaties zijn voor de verhuurder, die een goed werkend systeem garandeert. Je bent dus altijd verzekerd van werkende panelen.

Zonnepanelen huren is dus een goede optie wanneer je niet direct de investering kan doen om zonnepanelen te kopen. Zo wek je energie op met je eigen zonnepanelen.

Offerte aanvragen
Subsidie voor isolatie controleren

Waarom via Nova Eco?

Bij Nova Eco werken we samen met ervaren vakmannen, dat zorgt er voor dat alle projecten zorgvuldig afgerond.. Doordat wij veel partners hebben ben je altijd in de gelegenheid om de beste deal te vinden. Je krijgt namelijk van vier partners een offerte op maat.

Vooral het maatwerk vinden we belangrijk, want elke situatie is uniek. Zo sta jij als klant altijd bij ons op nummer één.

Eigen energie met zonnepanelen

Zo werkt eigen energie groen

Na je aanvraag krijg je binnen twee dagen tot wel vier adviesgesprekken waarbij het dak wordt gescand. Op basis van jouw situatie wordt er een legplan gemaakt. Vervolgens krijg jij een unieke offerte. Nadat je akkoord hebt gegeven aan de offerte wordt een afspraak ingepland om de panelen te leggen. Nadat de hele installatie is afgerond krijgen wij een terugkoppeling.

Vervolgens kijken wij wat jij aan energie nog nodig hebt en leveren wij het restant van benodigde energie. Natuurlijk 100% groen. Zo profiteer jij maximaal van de zonnepanelen en bespaar je vanaf dag 1. Dit komt al snel neer op een jaarlijkse besparing van €250,-.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Wat heb je allemaal nodig?

Wat is energie terugleveren?

De slimme meter registreert teruglevering op uw aansluiting. Zo kan je zien hoeveel je koopt en hoeveel je retourneert.

Welke eisen en regels gelden voor een energieleveringsvergunning?

Voor een leveringsvergunning van de Autoriteit Consument & Markt gelden de volgende eisen en regels:
Betrouwbare levering
Om een ​​vergunning te krijgen, moeten leveranciers zorgen voor een betrouwbare energievoorziening. Dit wordt gedaan door te bewijzen dat het bedrijf over de nodige organisatorische, financiële en technische kwaliteiten beschikt. Als het bedrijf niet betrouwbaar kan leveren, kan ACM besluiten de licentie in te trekken.

 • Regels voor leveringszekerheid
  Energieleveranciers zijn verplicht ervoor te zorgen dat zij voldoen aan de regels om de veiligheid van hun voorziening te waarborgen.
 • Leveringsplicht
  Energieleveranciers zijn verplicht om iedereen die daarom vraagt ​​elektriciteit en aardgas te leveren. Klanten moeten erop kunnen vertrouwen.
 • Redelijke tarieven en voorwaarden
  Energieleveranciers moeten energie leveren tegen redelijke tarieven en voorwaarden. Deze tarieven en voorwaarden worden bewaakt door ACM. Wijzigingen in tarieven en voorwaarden dienen te worden gemeld aan de toezichthouder.
 • Modelcontract
  Energieleveranciers zijn verplicht om klanten modelcontracten te verstrekken. Het modelcontract is een contract met variabele rente en een onzekere contractduur.
 • Behandeling klachten
  Energieleveranciers moeten zorgen voor klachtenprocedures. De klant moet over de service kunnen klagen.
 • Stroometiket
  Energieleveranciers zijn verplicht om klanten informatie te verstrekken over de bron van de geleverde elektriciteit en de kwaliteit van het milieu. De klant moet deze gegevens kunnen vergelijken met gegevens van andere leveranciers. Deze informatie moet jaarlijks met de factuur worden meegestuurd.
 • Verkopen aan consumenten
  Bij de verkoop van energiecontracten aan consumenten maken energieleveranciers zich niet alleen zorgen over energieregelgeving. De algemene verkoopregels voor consumenten moeten ook in acht worden genomen. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat klanten weloverwogen keuzes maken. Leveranciers moeten consumenten informeren of zij recht hebben op een bedenktijd.

Kan ik zelf opgewekte stroom tijdelijk opslaan?

Het is niet mogelijk de elektriciteit die wordt opwekt, op te slaan op het net en daar op een later moment weer gebruik van te maken. Het is wel mogelijk om de geproduceerde energie op te slaan in een accu. Zo kan de opgeslagen energie later van de accu afgehaald worden. Alleen kan een accu vaak worden aangesloten op één elektrisch apparaat. Dan verliest de accu na verloop van tijd rendement en kan deze vol raken.

Over het algemeen worden zonnepanelen geïnstalleerd en aangesloten op de elektriciteitsmeter. Op deze manier worden alle elektrische apparaten die overdag stroom verbruiken, eerst voorzien van zelfgeproduceerde stroom. Deze energie wordt niet geregistreerd op de meter en afrekening. Teveel geproduceerde energie wordt geleverd aan het elektriciteitsnet en geregistreerd door de elektriciteitsmeter. Op de jaarafrekening saldeert de energieleverancier geleverde energie met gebruikte energie. Wordt er meer terug geleverd dan er netto verbruikt wordt, dan wordt voor de hoeveelheid terug geleverde elektriciteit een zogenaamde terugleververgoeding betaald. De hoogte van de terugleververgoeding verschilt per energieleverancier.

Wat betreft de netbeheerkosten: ook als er 0 kWh stroom en 0 m³ gas wordt verbruikt, moeten er netbeheerkosten worden betaald.

Hoe bereken ik de opbrengst van mijn zonnepanelen?

Formule: (Wattpiek per paneel x aantal panelen) – 12,5% = opbrengst in kWh per jaar. 
De opbrengst van een gemiddeld paneel in Nederland is op dit moment 250 Wattpiek. Er zijn panelen die meer opleveren (nieuwe generatie is 280 Wattpiek) of juist minder opleveren. 
12,5% is de uitvalratio gebaseerd op onderzoek van de Universiteit van Utrecht. 
Dus 10 panelen: (250 Wattpiek x 10) – 12,5% = 2188 kWh.

Ik woon in een huurhuis. Kan ik zonnepanelen op het dak leggen en de btw terugvragen?

Ook als huurder kan je de btw terugvragen. Daarvoor moet je eigenaar zijn van de zonnepanelen (de factuur moet op jouw naam staan) én de energierekening moet op jouw naam staan.

Of je eigenaar bent van het pand waarop de zonnepanelen gemonteerd zijn, maakt niet uit. Het is wel verstandig om voordat je zonnepanelen plaatst (schriftelijk) toestemming van de verhuurder te vragen en duidelijke afspraken te maken wat er met de zonnepanelen gebeurt als je gaat verhuizen.