Energielabel A Wat betekent het?

Met energielabel A is je woning energie zuinig.
  • Gratis offerte
  • Snel geregeld
  • Overzichtelijk rapport
Energielabel woning

Zo werkt het

Vraag je direct je energielabel aan in 3 stappen

1

Vul jouw gegevens in

Wanneer het aanvraagformulier volledig is ingevuld en verstuurd, wordt deze direct verwerkt en bij een van onze energieadviseurs neergelegd.​

2

Maak een afspraak

De energieadviseur zal zo snel mogelijk contact met jou opnemen om een afspraak te maken op locatie. Het controleren van de woning duurt 1 á 2 uur.

3

Ontvang jouw energielabel

De energieadviseur verwerkt de controle en geeft jouw woning een energielabel met daarbij een uitgebreid adviesrapport.

Energielabel verbeteren

Energielabel A voor woningen

Energiezuinig leven wordt steeds belangrijker. Ook bij woningen zien we dat terug. Het energielabel geeft snel en makkelijk inzicht over het energieverbruik van een huis. Hoe zuiniger je woning is, des te beter het voor het milieu en jouw portemonnee is. Op het label wordt de zuinigheid van je woning weergeven. Dit gaat via een labelklasse. Deze klassen lopen van A tot en met G. Hierin staat A voor zeer zuinig en G voor zeer onzuinig.

Vraag direct een label aan
Je wilt natuurlijk het liefste een woning met energielabel A. Maar wat houdt dat nou precies in? En hoe kom je van een lager label bij energielabel A? Op deze pagina vind je verder alle informatie over energielabel A.

Energielabel aanvragen
Energielabel verbeteren

Wat betekent het voor jou wanneer je woning energielabel A heeft?

Wanneer jouw woning energielabel A heeft heb je een zeer energiezuinig woning. Je beschikt dan ook direct over het beste energielabel. De donkergroene. Je hebt energielabel A wanneer er in jouw woning aan allerlei manieren is gedacht om te gaan besparen. Waarschijnlijk heb je zonnepanelen en isolatie. Misschien heb je ook wel een warmtepomp in plaats van een CV-ketel.

Je woningwaarde stijgt direct wanneer je energielabel A hebt. Er wordt geschat dat je woning tot wel €8.000 meer waard kan zijn dan een woning met energielabel G. Plus het feit dat huizen met een hoger energielabel gemiddeld 2 maanden korten op de markt staan omdat ze sneller verkocht worden.

Energieadviseur bespreekt kosten van een energielabel

Je energielabel verbeteren

Er zijn al gauw een aantal dingen die je kan doen om je energielabel te verbeteren. Om te beginnen met de beste optie gaan we even kijken naar isolatie. Er zijn veel verschillende soorten isolatiemogelijkheden, denk aan dak-, vloer-, en spouwmuurisolatie. Dit samen kan al zorgen dat je energielabel flink omhoog springt. Dit komt omdat je enorm veel bespaart op je energierekening. Je betaald al gauw de helft minder aan stroom en gas wanneer je woning goed is geïsoleerd. Meestal heb je dan al energielabel A of B.

 

Meer verbetertips
Subsidie voor isolatie controleren

Ontdek nu de voordelen van een hoger energielabel

Wil je ook profiteren van de voordelen van een hoger energielabel? En ben je benieuwd wat voor jouw situatie de juiste stap is in het verduurzamen van jouw woning? Er zijn verschillende maatregelen om het energielabel te verbeteren. Wij adviseren je dan ook graag over de meest geschikte maatregelen gebaseerd op jouw situatie. Vul onze quickscan in en kom er binnen 3 minuten achter wat voor jouw situatie het beste is!

Vraag hem direct aan

Vraag direct jouw energielabel A aan

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw energielabel.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Kan ik korting krijgen voor duurzaamheidsmaatregelen?

Ja! Wanneer jij een energielabel hebt aangevraagd via ons, kun je op alle projecten korting krijgen. De hoogte van de korting hangt af van het gekozen project.

Wat heeft het nieuwe energielabel voor voordelen?

Het energielabel zal in de eerste plaats een betere bepaling van de energieprestatie geven. Daarnaast geeft het label de mogelijkheden om het comfort te verhogen en energiekosten te verlagen. Tot slot is een nieuw energielabel verplicht bij verkoop en verhuur van woningen en utiliteitsgebouwen.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

  • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
  • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Welke informatie staat er op het uitgebreide energielabel?

Het uitgebreide energielabel bevat gegevens over de energieprestatie, waaronder de energielabelklasse, het primair fossiel energiegebruik in kWh/m2 per jaar, het aandeel hernieuwbare energie, de oververhitting in de zomer en de warmtebehoefte van de woning. Naast de kenmerken van de woning waarvan de energieprestatie op berekend is, zoals isolatie en installaties, bevat het label ook een adviesrapport. In dit adviesrapport kan je in één oogopslag zien welke maatregelen jouw woning naar een hogere index klasse leiden.