Energielabel aanvragen in Arnhem

Vraag vrijblijvend jouw energielabel aan
 • Inzichtelijk rapport
 • Snel geregeld
 • Kortingen op projecten
Energielabel bij Nova Eco

Een energielabel voor jouw woning of bedrijf

Vraag je direct je energielabel aan in 3 stappen

1

Vul jouw gegevens in

Wanneer het aanvraagformulier volledig is ingevuld en verstuurd, wordt deze direct verwerkt en bij een van onze energieadviseurs neergelegd.​

2

Maak een afspraak

De energieadviseur zal zo snel mogelijk contact met jou opnemen om een afspraak te maken op locatie. Het controleren van de woning duurt 1 á 2 uur.

3

Ontvang jouw energielabel

De energieadviseur verwerkt de controle en geeft jouw woning een energielabel met daarbij een uitgebreid adviesrapport.

Energielabel woning

Wat is een energielabel?

Een energielabel biedt een helder inzicht in de energie-efficiëntie van een gebouw of huis. Het is een nuttig instrument om te bepalen hoe energiezuinig een eigendom is, wat meerdere voordelen met zich meebrengt. Een pand met een hoog energielabel, bijvoorbeeld, resulteert in een verminderde energiekost, een verhoogd wooncomfort en draagt bij aan een beter milieu.

Energieprestatiecertificaten variëren in type, elk met een eigen beoordelingsschaal. Het meest begeerde energielabel is A, aangeduid met een diepgroene kleur, wat duidt op een zeer efficiënte energieprestatie. Aan de andere kant van het spectrum staat label G, gemarkeerd met een dieprode kleur, wat wijst op een aanzienlijk minder energiezuinige woning waar veel ruimte voor verbetering is. Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om een gedetailleerd energielabel te presenteren bij de verkoop of verhuur van een woning.

Bovendien biedt het energielabel inzicht in mogelijke energiebesparende maatregelen die specifiek voor jouw woning relevant kunnen zijn, zoals de installatie van zonnepanelen of het aanbrengen van dakisolatie. In Arnhem is het bezitten van een geldig energielabel verplicht bij de verkoop of verhuur van je huis of bedrijfspand. Het ontbreken hiervan kan leiden tot een boete.

Energielabel aanvragen
Energielabel aanvragen 2023

Wat kost een energielabel in 2022?

Vanaf het begin van 2021 is het bezit van een energielabel voor je woning of commercieel vastgoed een wettelijke vereiste bij verkoop of verhuur. De overheid heeft de directe verkrijging van een energielabel via het ministerie uitgesloten, waardoor het noodzakelijk is geworden om deze via een externe aanbieder te bemachtigen. Dit heeft als gevolg dat de kosten voor het verkrijgen van een energielabel zijn gestegen.

De prijs voor een energielabel kan in 2022 beginnen bij ongeveer €350,- en voor omvangrijke bedrijfspanden kan dit bedrag oplopen tot €1000,-. Voor particuliere eigenaren blijven de kosten over het algemeen beperkt. Bij Nova Eco kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen voor een energielabel in de regio Arnhem. Na uw aanvraag nemen wij contact met u op om een offerte te verstrekken. Indien u hiermee instemt, plannen we zonder uitstel een afspraak voor de opname.

Meer over de kosten
Energieadviseur bespreekt kosten van een energielabel

Energielabel in Arnhem verplicht

Sinds 2008 is het verplicht gesteld om bij de oplevering, verkoop of het verhuren van een woning over een geldig energielabel te beschikken. In het verleden was het aanvragen van een energielabel een eenvoudige procedure via overheidskanalen, maar deze werkwijze is inmiddels gewijzigd.

Het verplichte energielabel voor woningen is een gevolg van de ambitieuze doelstellingen die zijn vastgelegd in het Energieakkoord van 2013. Dit akkoord heeft als doel om Nederland en Europa op een duurzame manier van energie te voorzien.

Het is essentieel om te beseffen dat bij de verkoop of verhuur van een pand de aanwezigheid van een geldig energielabel vereist is. Sinds 2017 houdt de Inspectie Leefomgeving en Transport strikt toezicht op de naleving van deze verplichting. Overtredingen kunnen leiden tot aanzienlijke boetes, die kunnen oplopen tot €20.250. Om dergelijke sancties te vermijden, is het raadzaam om tijdig een geldig energielabel te regelen.

Energielabel C voor kantoren

Energielabel voor je kantoor in Arnhem

Een energielabel is sinds 2015 verplicht voor kantoren en bedrijfspanden. Wanneer je een kantoor of pand gaat opleveren voor verkoop of verhuur, is het sinds 2008 verplicht een energielabel voor je kantoor te hebben. Een energielabel is maximaal 10 jaar geldig en is dus ook beschikbaar voor kantoren en bedrijfspanden.

Een energielabel is verplicht voor eigenlijk elk soort gebouw wat toegankelijk is via een balie, hal of entree. Dit geldt dus voor kantoren, bedrijfspanden, winkelpanden, gemeentes etc. Valt jouw pand daar onder? Neem dan contact met ons op voor een energielabel in Arnhem.

Meer over zakelijke energielabels
Energielabel verbeteren

Vraag jouw energielabel in Arnhem aan

Het is een eenvoudig proces om bij Nova Eco in Arnhem een energielabel aan te vragen. Na het invullen van ons vrijblijvende formulier, ontvang je binnen drie werkdagen een offerte van ons. Vervolgens is het mogelijk om direct een afspraak te plannen met een van onze regionale energieadviseurs.

De adviseur registreert diverse kenmerken van de woning, zoals de afmetingen, de huidige isolatie en de aanwezige installaties, waaronder warmtepompen en zonnepanelen. Op grond van deze gegevens wordt berekend hoeveel energie er benodigd is voor de verwarming van de woning, het verwarmen van water, ventilatie en koeling. Hierdoor wordt het label nauwkeuriger en kan er maatwerk worden geboden voor mogelijke verbeteringen. Deze suggesties voor verduurzaming worden eveneens op het label vermeld. Bovendien biedt Nova Eco een korting op onze duurzaamheidsprojecten aan.

Energielabel aanvragen

Vraag direct jouw energielabel in Arnhem aan

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw label.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €280,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €525,-.
Type pand Tarief
Appartement €280,-
Eengezinswoning €310,-
Vrijstaande woning €350,-
Vrijstaande woning boven 250m² €480,-
Bedrijfspand ‹ 100m² €525,- ex. BTW
Bedrijfspand 100 – 250m² €675,- ex. BTW
Bedrijfspand 251 – 500m² €700,- ex. BTW
Bedrijfspand › 500m² Op aanvraag

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Nova Eco duurt niet lang. Vanaf jouw aanvraag gaan we direct een offerte op maat maken. Op het moment dat jij akkoord gaat met de offerte plannen we een datum van opname in. De opname van een energielabel duurt meestal een klein uurtje.

Na de opname krijg jij binnen een week het volledige energierapport opgestuurd met huidige energielabel.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Welke informatie staat er op het uitgebreide energielabel?

Het uitgebreide energielabel bevat gegevens over de energieprestatie, waaronder de energielabelklasse, het primair fossiel energiegebruik in kWh/m2 per jaar, het aandeel hernieuwbare energie, de oververhitting in de zomer en de warmtebehoefte van de woning. Naast de kenmerken van de woning waarvan de energieprestatie op berekend is, zoals isolatie en installaties, bevat het label ook een adviesrapport. In dit adviesrapport kan je in één oogopslag zien welke maatregelen jouw woning naar een hogere index klasse leiden.

Heb ik een energieadviseur nodig voor een energielabel?

Ja, vanaf 2021 heb je een gecertificeerde energieadviseur nodig voor het registreren van een energielabel.