Energielabel aanvragen voor je bedrijfspand

Vraag eenvoudig een energielabel aan voor uw bedrijfspand.
Energielabel bedrijfspand aanvragen
 • Vakkundig
 • Snel
 • Voordelig
Energielabel aanvragen bedrijfspand
Ep-adviseur geeft advies

Energielabel aanvragen voor uw bedrijfspand

Het aanvragen van een energielabel voor uw bedrijfspand is een eenvoudig en snel proces, maar het is meer dan alleen een administratieve taak. Het is een wettelijke verplichting die bedrijfseigenaren helpt om bewust te worden van hun energieverbruik en om energiebesparende maatregelen te nemen. Een energielabel kan u inzicht geven in hoe energiezuinig uw pand is en welke verbeteringen mogelijk zijn om uw energieverbruik te verminderen. Dit kan op de lange termijn leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Wil je weten wat je huidige energielabel is? Doe de check hier onder.

Energielabel check
Check gemakkelijk het energielabel van panden in heel Nederland

Waarom is een energielabel voor een bedrijfspand verplicht?

In een tijd waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker worden, stimuleert de overheid bedrijfseigenaren om energiebesparende maatregelen te nemen. Daarom is een energielabel al enkele jaren verplicht bij de verhuur of verkoop van commercieel vastgoed. Het is een cruciaal document dat u moet kunnen tonen voordat de overdracht is voltooid of voordat het huurcontract is ondertekend. Vanaf 1 januari 2023 wordt de regelgeving nog strenger, met een verplicht energielabel C voor kantoren groter dan 100 m².

 

Hoe vraag je een energielabel aan?

Het aanvragen van een energielabel is een eenvoudig proces dat begint met het maken van een afspraak met een gecertificeerde energieadviseur. Deze professional zal een energiemeting uitvoeren in uw bedrijfspand, waarbij het energieverbruik in kaart wordt gebracht en wordt bepaald welk energielabel van toepassing is. Dit label is vervolgens 10 jaar geldig. De aanvraag wordt ingediend op basis van het aantal vierkante meter van uw bedrijfspand. Na de opname is een aanvraag meestal binnen 5 werkdagen geregeld, wat betekent dat u snel de informatie heeft die u nodig heeft om uw energie-efficiëntie te verbeteren.

 

 

Energielabel bedrijfspand aanvragen
Energielabel aanvragen bedrijfspand

Wanneer is een energielabel voor uw bedrijfspand verplicht?

Een energielabel is verplicht voor bedrijfspanden groter dan 50 vierkante meter. Dit geldt voor een breed scala aan bedrijfspanden, waaronder winkels, kantoren, bedrijfsunits, horecagebouwen, medische gebouwen, overheidsgebouwen en utiliteitsbouw. Het hebben van een energielabel is niet alleen een wettelijke verplichting, maar het kan ook een waardevol hulpmiddel zijn om uw energieverbruik te begrijpen en te verminderen.

 

 

EP-adivseur controleert het energielabel

Energielabel C verplicht vanaf 2023

Vanaf 1 januari 2023 wordt de regelgeving rond energielabels strenger. Het is dan verplicht om minimaal energielabel C te hebben voor kantoren binnen een bedrijfspand dat groter is dan 100 m². Deze regel is streng, want als u er niet aan voldoet, mag u het pand niet meer als kantoor gebruiken. Bovendien riskeert u een boete van maximaal 81.000 euro of kan het zijn dat u het pand moet sluiten. Dit onderstreept het belang van het hebben van een up-to-date energielabel en het nemen van stappen om uw energie-efficiëntie te verbeteren.

 

 

Een goedkoop energielabel aanvragen voor uw bedrijf

Onze missie is om zakelijke klanten snel, vakkundig en tegen de laagste prijs een energielabel aan te bieden. We begrijpen dat u als ondernemer veel aan uw hoofd heeft, en we streven ernaar om het proces van het aanvragen van een energielabel zo eenvoudig en stressvrij mogelijk te maken. We staan voor vakkundig en eerlijk advies, en we zijn er om al uw vragen te beantwoorden. Of u nu een vraag heeft over het energielabel, niet zeker weet of u er een nodig heeft, of gewoon meer wilt weten over hoe u uw energie-efficiëntie kunt verbeteren, we staan klaar om u te helpen.

 

 

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Veelgestelde vragen

De meestgestelde vragen over energielabels

Per wanneer is energielabel C verplicht voor kantoren?

Energielabel C is voor kantoren verplicht vanaf 2023. Je kantoor of bedrijfspand moet dan minimaal energielabel c of hoger hebben. Ander mag dit pand niet meer als kantoor worden gebruikt.

Hoe bereken je een energielabel?

Het energielabel van een woning wordt berekend aan de hand van verschillende factoren, zoals de isolatie van het dak, de muren en de vloer, de aanwezigheid van dubbel glas, de verwarmingsinstallatie en de ventilatie. De berekening van het energielabel wordt uitgevoerd door een gecertificeerd energieadviseur. Hieronder volgen de stappen die de energieadviseur neemt om het energielabel van een woning te berekenen:

 • Inspectie: De energieadviseur inspecteert de woning en verzamelt informatie over onder andere de oppervlakte, het bouwjaar, de isolatie, de verwarmingsinstallatie en de ventilatie.
 • Invoeren gegevens: De verzamelde gegevens worden ingevoerd in een softwareprogramma dat door de overheid is goedgekeurd voor de berekening van energielabels.
 • Berekening: Het softwareprogramma berekent op basis van de ingevoerde gegevens het energielabel van de woning. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de geldende normen en richtlijnen.
 • Advies: Na het berekenen van het energielabel geeft de energieadviseur advies over mogelijke verbeteringen om het energielabel van de woning te verbeteren.
 • Registratie: Het energielabel wordt geregistreerd in de database van de overheid en er wordt een officieel energielabelcertificaat opgesteld dat bij de verkoop of verhuur van de woning aan de nieuwe eigenaar of huurder moet worden overhandigd.

Het energielabel is een belangrijk instrument om de energieprestaties van een woning in kaart te brengen en bewoners te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen.

Hoe gaat de opname van een portefeuille in zijn gang?

In de meeste gevallen loopt de opdrachtgever zelf mee met onze adviseur om in elk pand toegang te verlenen. De aanwezigheid tijdens de inspectie is overigens niet verplicht, zolang het pand maar volledig toegankelijk is voor de energie adviseur. De energieadviseur moet bij de opname kijken naar het type isolatie, het type glas, welke installaties aanwezig zijn en welk soort verlichting aanwezig is.

Hoe oud mag een energielabel zijn?

Een energielabel voor woningen is 10 jaar geldig. Na deze periode moet er opnieuw een energielabel worden aangevraagd en opgesteld.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Hoe wordt het energielabel bepaald?

Het energielabel is een letter. De letter wordt bepaald op basis van het energieverbruik, energie besparende methodes en isolatiewaarde.

Wat heeft het nieuwe energielabel voor voordelen?

Het energielabel zal in de eerste plaats een betere bepaling van de energieprestatie geven. Daarnaast geeft het label de mogelijkheden om het comfort te verhogen en energiekosten te verlagen. Tot slot is een nieuw energielabel verplicht bij verkoop en verhuur van woningen en utiliteitsgebouwen.

Vraag vrijblijvend een energielabel aan voor je bedrijfspand

 • Dien je aanvraag in en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.
 • Profiteer van een vaste, scherpe en vrijblijvende prijsopgave, rechtstreeks in je mailbox.
 • Offerte geaccepteerd? Dan nemen we binnen een dag contact op om een afspraak te maken.
 • Je ontvangt je energielabel al binnen enkele werkdagen na inspectie.