Energielabel aanvragen in Bedum

Vraag hier vrijblijvend jouw energielabel aan!
  • Inzichtelijke labels
  • Gratis adviesrapporten
  • Kortingen op projecten
Energielabel aanvragen in Assen

Zo werkt het

Vraag je direct je energielabel aan in 3 stappen

1

Vul jouw gegevens in

Wanneer het aanvraagformulier volledig is ingevuld en verstuurd, wordt deze direct verwerkt en bij een van onze energieadviseurs neergelegd.​

2

Maak een afspraak

De energieadviseur zal zo snel mogelijk contact met jou opnemen om een afspraak te maken op locatie. Het controleren van de woning duurt 1 á 2 uur.

3

Ontvang jouw energielabel

De energieadviseur verwerkt de controle en geeft jouw woning een energielabel met daarbij een uitgebreid adviesrapport.

Energielabel verbeteren

Energielabel in Bedum voor woningen

Begin 2015 hebben alle huiseigenaren in zowel Bedum als de rest van Nederland een voorlopig energielabel van de Rijksoverheid ontvangen. Dit energielabel is gebaseerd op een aantal factoren zoals het bouwjaar en energiebesparende maatregelen. Het uitgeven van het energielabel doelt op het bewust worden van energieverbruik en verduurzamen.

Vanaf 1 januari 2021 is het echter verplicht om een uitgebreid energielabel te hebben wanneer je van plan bent jouw woning te verkopen of te verhuren.

Energielabel aanvragen

Waarom een energielabel in Bedum aanvragen?

Als je in Bedum een woning hebt met een energielabel, kunnen potentiële kopers en huurders snel en overzichtelijk zien of de woning energiezuinig is of niet. Dit is erg handig, want een woning in Bedum met een hoog energielabel heeft verschillende voordelen. Denk hierbij aan een lagere energierekening, hoger wooncomfort en beter voor het milieu.

Het energielabel bestaat uit verschillende klassen, die lopen van klasse A (donker groen, zeer zuinig) tot en met klasse G (donker rood, zeer onzuinig). Vanaf 1 januari 2021 is het uitgebreide energielabel verplicht wanneer je de woning wilt verkopen of verhuren.

Verschil tussen het voorlopige en definitieve energielabel

Het voorlopige energielabel is gebaseerd op schattingen. In de praktijk kan jouw Groningse woning afwijken van deze schatting. Het voorlopige energielabel is namelijk gebaseerd op gegevens uit het Kadaster register in combinatie met gegevens van vergelijkbare woningen.

Deze vergelijkbare woningen komen uit een onderzoek die in 2006 is uitgevoerd naar het huizenbestand in Nederland. Dus raden wij aan om het nu uit te zoeken en je kan hier meteen jouw energielabel aanvragen.

Energielabel aanvragen

Adviesrapport en korting op duurzaamheidsprojecten

Met Nova Eco maken we Bedum graag duurzamer. Daarom krijg je korting op onze duurzaamheidsprojecten wanneer je een energielabel aanvraagt. Via het adviesrapport kan je in één oogopslag zien welke projecten voor jouw woning van belang zijn.

Vervolgens kun je gratis en vrijblijvend tot wel 4 vakmannen uit Bedum vergelijken voor jouw project. Je profiteert niet alleen van de korting op het project, maar ook van de stijgende woningwaarde. Een hogere klasse op het energielabel betekent namelijk een stijging in de waarde van jouw woning.

Energielabel woning

Energielabel in Bedum aanvragen

Je kunt een energielabel aanvragen in Bedum door een afspraak te maken met een van onze vakbekwame energieadviseurs. De adviseur komt bij jou thuis langs en doet in gemiddeld 1 à 2 uur tijd een controle. De adviseur neemt kenmerken op van de woning waaronder de afmetingen van de woning. Verder kijkt hij naar de aanwezige isolatie en installaties, zoals warmtepomp en zonnepanelen.

Op basis hiervan wordt berekend hoeveel energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, het verwarmen van water, ventilatie en koeling. Zo wordt het energielabel nauwkeuriger en is het mogelijk om verbetermogelijkheden op maat aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het label te staan. Daarnaast krijg je bij Nova Eco korting op onze duurzaamheidsprojecten.

De prijs van een energielabel hangt af van meerdere factoren waaronder woningtype, beschikbare documentatie en de tijd die een energieadviseur nodig heeft om alle kenmerken op te nemen. Heb je al een geregistreerd energielabel voor jouw woning? Dan blijft die gewoon geldig totdat de 10 jaren zijn verstreken. Hier kan je een energielabel aanvragen.

Energielabel aanvragen
Labelplicht bij utiliteitsgebouwen

Labelplicht bij utiliteitsgebouwen

Een utiliteitsgebouw moet bij verkoop, verhuur of bij het oplevermoment voorzien zijn van een energielabel. Echter zijn er enkele uitzonderingen. Daarnaast levert het ook voordelen voor jou als vastgoedeigenaar en/of beheerder. Meer weten over de labelplicht bij utiliteitsgebouwen?

Meer informatie

Vraag direct jouw energielabel aan in Bedum

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw energielabel.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

  • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
  • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Hoe wordt het energielabel bepaald?

Het energielabel is een letter. De letter wordt bepaald op basis van het energieverbruik, energie besparende methodes en isolatiewaarde.

Kan ik korting krijgen voor duurzaamheidsmaatregelen?

Ja! Wanneer jij een energielabel hebt aangevraagd via ons, kun je op alle projecten korting krijgen. De hoogte van de korting hangt af van het gekozen project.

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig wanneer je je woning of bedrijfspand gaat verkopen of verhuren. Je moet beschikken over een geldig energielabel anders is de kans op een boete enorm. Voor kantoren of bedrijfspanden heb je minimaal energielabel C nodig.