Energielabel aanvragen in Enschede

Vraag vrijblijvend jouw energielabel aan
Energielabel aanvragen
 • Inzichtelijk rapport
 • Snel geregeld
 • Kortingen op projecten
Energielabel verbeteren

Een energielabel voor jouw woning of bedrijf

Vraag je direct je energielabel aan in 3 stappen

1

Vul jouw gegevens in

Wanneer het aanvraagformulier volledig is ingevuld en verstuurd, wordt deze direct verwerkt en bij een van onze energieadviseurs neergelegd.​

2

Maak een afspraak

De energieadviseur zal zo snel mogelijk contact met jou opnemen om een afspraak te maken op locatie. Het controleren van de woning duurt 1 á 2 uur.

3

Ontvang jouw energielabel

De energieadviseur verwerkt de controle en geeft jouw woning een energielabel met daarbij een uitgebreid adviesrapport.

Energielabel verbeteren

Wat is een energielabel?

Een energielabel biedt een duidelijk overzicht van de energie-efficiëntie van een woning of gebouw. Dit overzicht is waardevol, aangezien een woning met een gunstig label diverse voordelen met zich meebrengt. Hieronder vallen een lagere energiefactuur, verbeterd wooncomfort en een positieve bijdrage aan het milieu.

Er bestaan meerdere soorten energielabels, elk met hun eigen criteria. Energielabel A (het hoogste) staat bekend als het beste energielabel, en is te herkennen aan de donkergroene kleur. Aan de andere kant staat energielabel G, dat aangeeft dat een woning zeer onzuinig is en dat er veel ruimte voor verbetering is. Dit label is te herkennen aan de donkerrode kleur. Sinds 1 januari 2021 is een uitgebreid energielabel verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning.

Bovendien biedt het energielabel inzicht in mogelijke energiebesparende maatregelen die voor jouw woning relevant kunnen zijn, zoals de installatie van zonnepanelen of het aanbrengen van dakisolatie. Bij de verkoop of verhuur van je woning of gebouw is het hebben van een geldig energielabel in Enschede verplicht. Bij het ontbreken hiervan loop je het risico op een boete.

Energielabel aanvragen
Energieadviseur bespreekt kosten van een energielabel

Wat kost een energielabel in 2023?

Vanaf het begin van 2021 is het verplicht gesteld om een energielabel te bezitten voor je woning of bedrijfspand, in het geval van verkoop of verhuur. Door deze verplichting is het niet langer mogelijk om een energielabel te verkrijgen via het ministerie. Het is nu noodzakelijk om een energielabel aan te schaffen via een externe partij, wat de kosten heeft verhoogd.

De prijs voor een energielabel in 2023 ligt gemiddeld rond de €260,-. Echter, voor grotere bedrijfspanden kunnen de kosten oplopen tot wel €1000,-. Voor particulieren zijn de kosten over het algemeen lager. Bij Nova Eco kun je een vrijblijvende offerte aanvragen voor een energielabel in Enschede. Na aanvraag nemen wij contact met je op en verstrekken we een offerte. Bij akkoord kunnen we direct een opname inplannen.

Meer over de kosten

Waarom bij Nova Eco?

Een energielabel aanvragen hoeft niet ingewikkeld te zijn

Inzichtelijk rapport

In je nieuwe energielabelrapport zie je alles wat er in je huis speelt, ook krijg je tips voor wat je eventueel nog beter kan doen.

Snel geregeld

Wanneer de opname van het energielabel is afgerond krijg je meestal binnen 1 week je energielabel al.

Kortingen op projecten

Heb je een energielabel afgenomen bij Nova Eco en ben je toe aan een beter energielabel? Dan kan je verduurzamen met korting.

Energielabel aanvragen 2023

Energielabel in Enschede verplicht

De aangeleverde tekst bevat enkele onnauwkeurigheden met betrekking tot de datums waarop het energielabel verplicht werd gesteld. Hieronder een gecorrigeerde versie van de alinea, gevolgd door een toelichting op de aanpassingen:

Het energielabel is sinds 1 januari 2015 een verplichting voor kantoren en commerciële panden in Nederland. Indien je een kantoor of pand aanbiedt voor verkoop of verhuur, is het van belang om over een geldig energielabel te beschikken. Eenmaal uitgegeven, blijft een energielabel maximaal 10 jaar geldig. Deze regelgeving is ook van toepassing op kantoren en bedrijfspanden.

Het energielabel is verplicht voor bijna alle soorten gebouwen die publiekelijk toegankelijk zijn via een balie, hal of entree. Dit omvat niet alleen kantoren en bedrijfspanden, maar ook winkelpanden, gemeentelijke gebouwen en dergelijke. Valt jouw pand binnen deze categorie? Neem dan contact met ons op voor een energielabel in Enschede.

Vrijblijvend aanvragen
Energielabel C voor kantoren

Energielabel voor je kantoor in Enschede

Een energielabel is sinds 2015 verplicht voor kantoren en bedrijfspanden. Wanneer je een kantoor of pand gaat opleveren voor verkoop of verhuur, is het sinds 2008 verplicht een energielabel voor je kantoor te hebben. Een energielabel is maximaal 10 jaar geldig en is dus ook beschikbaar voor kantoren en bedrijfspanden.

Een energielabel is verplicht voor eigenlijk elk soort gebouw wat toegankelijk is via een balie, hal of entree. Dit geldt dus voor kantoren, bedrijfspanden, winkelpanden, gemeentes etc. Valt jouw pand daar onder? Neem dan contact met ons op voor een energielabel in Enschede.

Meer over zakelijke energielabels
Energielabel aanvragen

Vraag jouw energielabel in Enschede aan

Het aanvragen van een energielabel in Enschede is een fluitje van een cent bij Nova Eco. Na het invullen van ons vrijblijvende formulier, ontvang je binnen een termijn van 3 werkdagen een offerte van ons. Vervolgens kunnen we een afspraak coördineren met een van onze lokale energieadviseurs.

Tijdens het bezoek zal de adviseur diverse kenmerken van je woning opnemen, zoals de afmetingen, de huidige isolatie en aanwezige installaties zoals een warmtepomp en zonnepanelen. Deze gegevens vormen de basis voor de berekening van de energiebehoefte voor het verwarmen van je woning, het verwarmen van water, en voor de ventilatie en koeling. Hierdoor wordt het energielabel nauwkeuriger, en kunnen we gerichte aanbevelingen doen voor verbeteringen. Deze suggesties voor verduurzaming worden ook vermeld op het energielabel. Bovendien biedt Nova Eco een korting aan op onze duurzaamheidsprojecten.

Energielabel aanvragen

Vraag direct jouw energielabel in Enschede aan

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw label.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €280,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €525,-.
Type pand Tarief
Appartement €280,-
Eengezinswoning €310,-
Vrijstaande woning €350,-
Vrijstaande woning boven 250m² €480,-
Bedrijfspand ‹ 100m² €525,- ex. BTW
Bedrijfspand 100 – 250m² €675,- ex. BTW
Bedrijfspand 251 – 500m² €700,- ex. BTW
Bedrijfspand › 500m² Op aanvraag

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Nova Eco duurt niet lang. Vanaf jouw aanvraag gaan we direct een offerte op maat maken. Op het moment dat jij akkoord gaat met de offerte plannen we een datum van opname in. De opname van een energielabel duurt meestal een klein uurtje.

Na de opname krijg jij binnen een week het volledige energierapport opgestuurd met huidige energielabel.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Welke informatie staat er op het uitgebreide energielabel?

Het uitgebreide energielabel bevat gegevens over de energieprestatie, waaronder de energielabelklasse, het primair fossiel energiegebruik in kWh/m2 per jaar, het aandeel hernieuwbare energie, de oververhitting in de zomer en de warmtebehoefte van de woning. Naast de kenmerken van de woning waarvan de energieprestatie op berekend is, zoals isolatie en installaties, bevat het label ook een adviesrapport. In dit adviesrapport kan je in één oogopslag zien welke maatregelen jouw woning naar een hogere index klasse leiden.

Heb ik een energieadviseur nodig voor een energielabel?

Ja, vanaf 2021 heb je een gecertificeerde energieadviseur nodig voor het registreren van een energielabel.