Energielabel aanvragen in Huizen

Vraag vrijblijvend jouw energielabel aan
 • Inzichtelijk rapport
 • Snel geregeld
 • Kortingen op projecten
Energieadviseur bespreekt kosten van een energielabel

Een energielabel voor jouw woning of bedrijf

Vraag je direct je energielabel aan in 3 stappen

1

Vul jouw gegevens in

Wanneer het aanvraagformulier volledig is ingevuld en verstuurd, wordt deze direct verwerkt en bij een van onze energieadviseurs neergelegd.​

2

Maak een afspraak

De energieadviseur zal zo snel mogelijk contact met jou opnemen om een afspraak te maken op locatie. Het controleren van de woning duurt 1 á 2 uur.

3

Ontvang jouw energielabel

De energieadviseur verwerkt de controle en geeft jouw woning een energielabel met daarbij een uitgebreid adviesrapport.

Energielabel verbeteren

Wat is een energielabel?

Een energielabel laat in een mooi overzicht zien of een woning of pand energiezuinig is of niet. Dit is erg fijn om te zien, want een woning met een hoog label heeft verschillende voordelen. Denk hierbij aan een lagere energierekening, hoger wooncomfort en beter voor het milieu.

Er zijn verschillende soorten energielabels. Alle labels hebben natuurlijk een andere maatstaaf.  Energielabel A (de hoogste) is het beste energielabel, je kan deze herkennen aan de donkergroene kleur. Het laagste energielabel is energielabel G, wanneer je woning dit label heeft is het een zeer onzuinige woning en zijn er veel verbeteringen mogelijk. Je kan dit label herkennen aan de donkerrode kleur. Vanaf 1 januari 2021 is het uitgebreide label verplicht wanneer je de woning wilt verkopen of verhuren

Daarnaast kan je ook zien welke energiebesparende maatregelen voor jouw woning van toepassing kunnen zijn, zoals het plaatsen van zonnepanelen of dakisolatie. Wanneer je jouw huis of pand gaat verkopen of gaat verhuren, is een geldig energielabel in Huizen verplicht. Heb je die niet, dan riskeer je een boete.

Energielabel aanvragen
Energieadviseur bespreekt kosten van een energielabel

Wat kost een energielabel in 2021?

Sinds de start van 2021 is het verplicht om een energielabel te hebben voor je woning of bedrijfspand. Dit geldt alleen wanneer je gaat verkopen of verhuren. Omdat het verplicht is geworden heeft de overheid het onmogelijk gemaakt om een energielabel te halen bij het ministerie. Je moet dus nu een energielabel kopen bij een andere partij. Dat maakt het direct ook duurder.

Een energielabel in 2021 kost al gauw rond de €350,- euro. Dit kan oplopen tot €1000,- euro voor grote bedrijfspanden. Voor particulieren hoef je dus niet zoveel te verwachten.  Je kan bij Nova Eco vrijblijvend een offerte aanvragen voor een energielabel in Huizen. Wij nemen dan contact met je op en sturen je een offerte. Mocht je akkoord gaan, dan kunnen we direct een opname inplannen.

Meer over de kosten

Waarom bij Nova Eco?

Een energielabel aanvragen hoeft niet ingewikkeld te zijn

Inzichtelijk rapport

In je nieuwe energielabelrapport zie je alles wat er in je huis speelt, ook krijg je tips voor wat je eventueel nog beter kan doen.

Snel geregeld

Wanneer de opname van het energielabel is afgerond krijg je meestal binnen 1 week je energielabel al.

Kortingen op projecten

Heb je een energielabel afgenomen bij Nova Eco en ben je toe aan een beter energielabel? Dan kan je verduurzamen met korting.

Energielabel verbeteren

Energielabel in Huizen verplicht

Een energielabel hebben bij oplevering, verkoop of verhuur van een woning is sinds 2008 al verplicht. Voorheen kon je een label makkelijk aanvragen bij de overheid. Dit is nu niet meer het geval.

De overheid heeft een energielabel voor woningen verplicht gemaakt om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Dit komt door de doelstellingen die zijn gemaakt in het energieakkoord uit 2013. Dit energieakkoord is er om Nederland en Europa duurzaam te maken op gebied van energievoorzieningen.

Zoals we al eerder aangaven, is een energielabel dus verplicht wanneer je een pand gaat verkopen of verhuren. Wanneer dat gebeurd moet er een geldig energielabel aanwezig zijn. Dit wordt sinds 2017 streng gecontroleerd door de inspectie Leefomgeving en transport. Deze organisatie deelt een boete uit wanneer de regels niet worden nageleefd. De boete op het niet hebben van een energielabel kan oplopen tot €20.250,-. Als je de boete wilt voorkomen, zorg dan op tijd voor een geldig label.

Vrijblijvend aanvragen
Energielabel C voor kantoren

Energielabel voor je kantoor in Huizen

Een energielabel is sinds 2015 verplicht voor kantoren en bedrijfspanden. Wanneer je een kantoor of pand gaat opleveren voor verkoop of verhuur, is het sinds 2008 verplicht een energielabel voor je kantoor te hebben. Een energielabel is maximaal 10 jaar geldig en is dus ook beschikbaar voor kantoren en bedrijfspanden.

Een energielabel is verplicht voor eigenlijk elk soort gebouw wat toegankelijk is via een balie, hal of entree. Dit geldt dus voor kantoren, bedrijfspanden, winkelpanden, gemeentes etc. Valt jouw pand daar onder? Neem dan contact met ons op voor een energielabel in Huizen.

Meer over zakelijke energielabels
Energielabel aanvragen

Vraag jouw energielabel in Huizen aan

Je kunt eenvoudig een energielabel aanvragen in Huizen bij Nova Eco. Nadat je vrijblijvend ons formulier hebt ingevuld sturen wij je binnen 3 werkdagen een offerte op. Daarna kunnen we direct een afspraak inplannen met één van onze energieadviseurs bij jou in de regio.

De adviseur neemt kenmerken op van de woning waaronder de afmetingen van de woning, de aanwezige isolatie en installaties, zoals warmtepomp en zonnepanelen. Op basis hiervan wordt berekend hoeveel energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, het verwarmen van water, ventilatie en koeling. Zo wordt het label  nauwkeuriger en is het mogelijk om verbetermogelijkheden op maat aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het label te staan. Daarnaast krijg je bij Nova Eco korting op onze duurzaamheidsprojecten.

Energielabel aanvragen

Vraag direct jouw energielabel in Huizen aan

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw label.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €280,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €525,-.
Type pand Tarief
Appartement €280,-
Eengezinswoning €310,-
Vrijstaande woning €350,-
Vrijstaande woning boven 250m² €480,-
Bedrijfspand ‹ 100m² €525,- ex. BTW
Bedrijfspand 100 – 250m² €675,- ex. BTW
Bedrijfspand 251 – 500m² €700,- ex. BTW
Bedrijfspand › 500m² Op aanvraag

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Nova Eco duurt niet lang. Vanaf jouw aanvraag gaan we direct een offerte op maat maken. Op het moment dat jij akkoord gaat met de offerte plannen we een datum van opname in. De opname van een energielabel duurt meestal een klein uurtje.

Na de opname krijg jij binnen een week het volledige energierapport opgestuurd met huidige energielabel.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Welke informatie staat er op het uitgebreide energielabel?

Het uitgebreide energielabel bevat gegevens over de energieprestatie, waaronder de energielabelklasse, het primair fossiel energiegebruik in kWh/m2 per jaar, het aandeel hernieuwbare energie, de oververhitting in de zomer en de warmtebehoefte van de woning. Naast de kenmerken van de woning waarvan de energieprestatie op berekend is, zoals isolatie en installaties, bevat het label ook een adviesrapport. In dit adviesrapport kan je in één oogopslag zien welke maatregelen jouw woning naar een hogere index klasse leiden.

Heb ik een energieadviseur nodig voor een energielabel?

Ja, vanaf 2021 heb je een gecertificeerde energieadviseur nodig voor het registreren van een energielabel.