Energielabel aanvragen Voor je huurwoning

Waarom heeft een huurwoning een energielabel nodig?
Energielabel aanvragen
  • Inzichtelijk rapport
  • Snel geregeld
  • Gratis offerte
Energielabel met spoed aanvragen
Energieadviseur bespreekt kosten van een energielabel

Energielabel aanvragen voor een huurwoning

Elke woning heeft een energielabel nodig, dus ook als je een woning gaat huren. Dit hoef jij niet te regelen. De woningeigenaar moet voor de sleuteloverdracht een geldig energielabel ter beschikking hebben. Als er geen geldig energielabel is, riskeert de woningeigenaar een boete.

Hoe groener het energielabel is hoe beter, daarom is het slim om samen met uw huurbaas te kijken naar het energielabel. Misschien zijn er wel energiebesparende maatregelen die je kan treffen om duurzamer en dus goedkoper te gaan leven.

Energielabel aanvragen
Energielabel verbeteren

Waarom een energielabel aanvragen voor een huurwoning?

Met een energielabel kan je als huurder en verhuurder makkelijk zien in wat voor energieklasse de woning zit. Zo kan je dus zien of de woning energiezuinig is of niet. Een woning met een hoog energielabel heeft vele voordelen, denk hierbij aan een lage energierekening en hoger wooncomfort.

Daarnaast kan je ook zien welke energiebesparende maatregelen voor jouw woning van toepassing kunnen zijn, zoals het plaatsen van zonnepanelen of dakisolatie. Wanneer je jouw huis of pand gaat verkopen of gaat verhuren, is een geldig energielabel verplicht.

Het label bestaat uit verschillende klassen, die lopen van klasse A (donker groen, zeer zuinig) tot en met klasse G (donker rood, zeer onzuinig). Vanaf 1 januari 2021 is het uitgebreide label verplicht wanneer je de woning wilt verkopen of verhuren.

Gratis offerte
Ep-adviseur geeft advies

Hoe verloopt de aanvraag van jouw label?

Een energielabel aanvragen is heel simpel. Je kan het onderstaande formulier invullen en wij regelen de rest. Na jouw aanvraag sturen wij jou een gratis offerte op maat. We kijken naar jouw woning en berekenen een scherpe prijs.

Ga je akkoord met de offerte nemen we contact op met onze energieadviseur in jouw regio. Dan gaan we direct een afspraak inplannen voor het opnemen van het energielabel. De adviseur gaat jouw woning bij langs. De adviseur neemt de kenmerken van jouw woning op. Denk hierbij aan afmetingen, aanwezige isolatie en installaties zoals warmtepompen en zonnepanelen. Op basis hiervan wordt berekend hoeveel energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, het verwarmen van water, ventilatie en koeling. Zo wordt het label nauwkeuriger en is het mogelijk om verbetermogelijkheden op maat aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het label te staan. Daarnaast krijg je bij Nova Eco korting op onze duurzaamheidsprojecten.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Stel je vraag over het energielabel.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

  • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
  • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Heb ik een energieadviseur nodig voor een energielabel?

Ja, vanaf 2021 heb je een gecertificeerde energieadviseur nodig voor het registreren van een energielabel.

Wat is het hoogste energielabel?

Energielabel A is het meest duurzame, oftewel het hoogste, energielabel. Die kan je zien aan de groene kleur. Een woning met energielabel A is meestal goed geïsoleerd en er is goed nagedacht over energie besparende methoden. De woning beschikt vaak ook over verduurzamingsprojecten zoals: zonnepanelen, warmtepompen of dakisolatie.

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Nova Eco duurt niet lang. Vanaf jouw aanvraag gaan we direct een offerte op maat maken. Op het moment dat jij akkoord gaat met de offerte plannen we een datum van opname in. De opname van een energielabel duurt meestal een klein uurtje.

Na de opname krijg jij binnen een week het volledige energierapport opgestuurd met huidige energielabel.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Vraag direct jouw energielabel aan

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw label.

"*" geeft vereiste velden aan

Ik ben in het bezit van