Energielabel aanvragen voor je kantoor

Per 1 januari 2023 is het verplicht voor een kantoor om minimaal energielabel C te hebben.
Meer informatie
  • Kantoren
  • Winkels
  • Energielabels
Mensen zijn blij met het energielabel van hun kantoor
EP-adivseur controleert het energielabel

Energielabel C verplicht voor kantoren

Vanaf 1 januari 2023 wordt het verplicht om minimaal energielabel C of hoger te hebben voor kantoren en bedrijfspanden. Dit geldt alleen voor panden groter dan 110m². Wanneer je kantoor geen energielabel C heeft, mag het niet meer gebruikt worden als kantoor of bedrijfspand.

Een energielabel is verplicht voor eigenlijk elk soort gebouw wat toegankelijk is via een balie, hal of entree. Dit geldt dus voor kantoren, bedrijfspanden, winkelpanden, gemeentes etc.

Een energielabel C is niet verplicht voor het volgende:

  • Caravans
  • Woonwagens/boten
  • Monumenten
  • Kerken
  • Tijdelijke gebouwen (opvang)
  • Gebouwen met een oppervlakte van minder dan 50m²
Meer over energielabel C
Ep-adviseur geeft advies

Kosten energielabel kantoor

De kosten van een energielabel bij een bedrijfspand liggen een stuk hoger dan bij particulieren. Het voornaamste verschil zit hem in de vierkante meters van het pand. Er moet een groter energierapport worden uitgedraaid wat kosten met zich meebrengt. De kosten van een energielabel voor je kantoor bedraagt dan al gauw minimaal €600,- euro.

Door de flinke toenamen van het aantal EP-adviseurs die een energielabel verschaffen, is de prijs van de labels met maar liefst 7% gedaald. In 2022 ben je daarom minder kwijt voor de aanschaf van een energielabel.

Boete energielabel kost geld

Zonder energielabel forse boete

Wanneer je bij verkoop of verhuur van een pand geen definitief energielabel hebt, krijg je een boete. Voor particulieren is deze boete niet heel hoog, deze bedraagt namelijk gemiddeld €170,-. Een boete voor rechtspersonen is meestal €340,-. Dit kan variëren. De hoogte van de boete heeft te maken met bedrijfsactiviteiten en soort pand. Deze bedragen gelden per verkocht pand zonder definitief energielabel.

Meer over de boete
Energielabel verbeteren

Energielabel aanvragen voor kantoor

Een energielabel aanvragen gaat als volgt: je komt in contact en maakt eerst een afspraak met een partij als Nova-Eco. Vervolgens sturen wij één van onze energieadviseurs thuis bij je langs. De duur van het bezoek zal ongeveer 1 á 2 uur duren, waarbij wij alle kenmerken van jouw huis zullen noteren. Hierbij nemen we foto’s van je woning en bekijken we de mate waarin jouw huis is geïsoleerd. Daarnaast nemen we ook aanvullende maatregelen op in het rapport. Wanneer je dus hebt geïnvesteerd in zonnepanelen, een thuisbatterij, een warmtepomp of andere duurzame ontwikkelingen, zal je natuurlijk een veel beter energielabel verkrijgen.

Al deze aspecten worden door onze energieadviseur vastgesteld. Middels deze berekeningen en inzichten kan onze energieadviseur namelijk vaststellen hoeveel energie er nodig is voor zowel de verwarming als verkoeling van jouw woning, voor warm water en voor ventilatie. Hiermee kan de energieadviseur op nauwkeurige wijze een energielabel vaststellen. Daarnaast onderzoekt onze energieadviseur punten van verbetering. Uiteraard zullen we onze verbeterpunten op het energielabel zetten.

Energielabel aanvragen

Energielabel aanvragen voor je kantoor

Vul je gegevens in en maak goedkoop een afspraak voor het opnemen van jouw label.