Energielabel aanvragen in Roden

Vraag hier vrijblijvend jouw energielabel aan
Energielabel aanvragen
 • Inzichtelijk rapport
 • Snel geregeld
 • Kortingen op projecten
Energielabel bij Nova Eco

Label jouw woning of bedrijf

Vraag je direct je energielabel aan in 3 stappen

1

Vul jouw gegevens in

Wanneer het aanvraagformulier volledig is ingevuld en verstuurd, wordt deze direct verwerkt en bij een van onze energieadviseurs neergelegd.​

2

Maak een afspraak

De energieadviseur zal zo snel mogelijk contact met jou opnemen om een afspraak te maken op locatie. Het controleren van de woning duurt 1 á 2 uur.

3

Ontvang jouw energielabel

De energieadviseur verwerkt de controle en geeft jouw woning een energielabel met daarbij een uitgebreid adviesrapport.

Energielabel woning

Waarom een energielabel in Roden?

Een energielabel is een essentieel instrument dat aspirant-kopers en huurders in staat stelt om in één oogopslag te beoordelen of een woning energie-efficiënt is. Dit is uitermate nuttig, aangezien een woning met een gunstig energielabel tal van voordelen biedt. Hierbij kun je denken aan een verlaagde energiefactuur, verhoogd wooncomfort en een verminderde milieubelasting.

Het energielabel is onderverdeeld in diverse klassen, variërend van klasse A (donkergroen, zeer zuinig) tot en met klasse G (donkerrood, zeer onzuinig). Sinds 1 januari 2021 is het uitgebreide energielabel verplicht gesteld voor het verkopen of verhuren van woningen.

Bovendien biedt het energielabel inzicht in welke energiebesparende maatregelen toepasbaar zijn voor jouw specifieke woning, zoals de installatie van zonnepanelen of het aanbrengen van dakisolatie. In het geval dat je jouw huis of pand in Roden wilt verkopen of verhuren, is het bezit van een geldig energielabel verplicht. Het niet voldoen aan deze verplichting kan leiden tot het opleggen van een boete.

Energielabel aanvragen 2023

Adviesrapport en korting op duurzaamheidsprojecten

Bij Nova Eco dragen we graag bij aan een duurzame wereld. Daarom krijg je korting op onze duurzaamheidsprojecten wanneer je een label aanvraagt. Via het adviesrapport kan je in één oogopslag zien welke projecten voor jouw woning van belang zijn.

Vervolgens kun je gratis en vrijblijvend tot wel 4 vakmannen vergelijken voor jouw project. Je profiteert niet alleen van de korting op het project, maar ook van de stijgende woningwaarde. Een hogere klasse op het label betekent namelijk een stijging in de waarde van jouw woning.

De verduurzamingsprojecten zijn binnenkort beschikbaar

Energielabel aanvragen
Energieadviseur brengt boete uit

Energielabel in Roden verplicht

Het is sinds 2008 verplicht om bij de oplevering, verkoop of verhuur van een woning over een energielabel te beschikken. In het verleden kon dit label eenvoudig via de overheid worden aangevraagd, maar die procedure is gewijzigd.

De invoering van het energielabel door de overheid heeft als doel om energiebesparende maatregelen te bevorderen. Dit sluit aan bij de ambities die zijn vastgelegd in het Energieakkoord van 2013, gericht op het verduurzamen van de energievoorzieningen in zowel Nederland als Europa.

Het energielabel is een vereiste bij de verkoop of verhuur van een pand. Er dient een geldig label aanwezig te zijn op het moment dat deze transacties plaatsvinden. Sinds 2017 wordt hierop strikt toegezien door de Inspectie Leefomgeving en Transport. Indien niet aan deze verplichting wordt voldaan, kan er een boete worden opgelegd. De boete voor het ontbreken van een energielabel kan oplopen tot €435. Het is daarom raadzaam om tijdig een geldig energielabel te verkrijgen om zo een boete te voorkomen.

Energielabel verbeteren

Hoe verloopt de aanvraag van jouw label?

Het proces van het verkrijgen van jouw energielabel verloopt eenvoudig en gestructureerd. In Roden kun je een energielabel aanvragen door een afspraak te plannen met een van onze bekwame energieadviseurs. Deze deskundige komt op de afgesproken tijd bij jou thuis en voert binnen gemiddeld 1 tot 2 uur een grondige inspectie uit.

De adviseur verzamelt belangrijke gegevens van de woning zoals de afmetingen, de aanwezige isolatie en de installaties waaronder een warmtepomp en zonnepanelen. Deze gegevens vormen de basis voor het berekenen van de energiebehoefte voor het verwarmen van de woning, het opwarmen van water, en de benodigde energie voor ventilatie en koeling. Door deze gedetailleerde analyse wordt het energielabel nauwkeuriger en kunnen er op maat gemaakte verbetermogelijkheden worden voorgesteld. De aanbevelingen voor het verduurzamen van je woning worden tevens op het energielabel vermeld. Bovendien profiteer je bij Nova Eco van een korting op onze duurzaamheidsprojecten, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om stappen te zetten naar een duurzamere woning.

De kosten

De prijs van een label hangt af van meerdere factoren waaronder woningtype, beschikbare documentatie en de tijd die een energieadviseur nodig heeft om alle kenmerken op te nemen. Heb je al een geregistreerd label voor jouw woning? Dan blijft die gewoon geldig totdat de 10 jaren zijn verstreken. Heb je een vraag over energielabels? Bekijk de veelgestelde vragen.

Meer over de kosten
Energielabel C voor kantoren

Energielabel voor je kantoor

Een energielabel is sinds 2015 verplicht voor kantoren en bedrijfspanden. Wanneer je een kantoor of pand gaat opleveren voor verkoop of verhuur, is het sinds 2008 verplicht een energielabel voor je kantoor te hebben. Een energielabel is maximaal 10 jaar geldig en is dus ook beschikbaar voor kantoren en bedrijfspanden.

Een energielabel is verplicht voor eigenlijk elk soort gebouw wat toegankelijk is via een balie, hal of entree. Dit geldt dus voor kantoren, bedrijfspanden, winkelpanden, gemeentes etc.

Meer over zakelijke energielabels

Soorten energielabels

Over welk label beschikt jouw woning of pand?

Vraag direct jouw energielabel in Roden aan

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw label.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Nova Eco duurt niet lang. Vanaf jouw aanvraag gaan we direct een offerte op maat maken. Op het moment dat jij akkoord gaat met de offerte plannen we een datum van opname in. De opname van een energielabel duurt meestal een klein uurtje.

Na de opname krijg jij binnen een week het volledige energierapport opgestuurd met huidige energielabel.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Welke informatie staat er op het uitgebreide energielabel?

Het uitgebreide energielabel bevat gegevens over de energieprestatie, waaronder de energielabelklasse, het primair fossiel energiegebruik in kWh/m2 per jaar, het aandeel hernieuwbare energie, de oververhitting in de zomer en de warmtebehoefte van de woning. Naast de kenmerken van de woning waarvan de energieprestatie op berekend is, zoals isolatie en installaties, bevat het label ook een adviesrapport. In dit adviesrapport kan je in één oogopslag zien welke maatregelen jouw woning naar een hogere index klasse leiden.

Heb ik een energieadviseur nodig voor een energielabel?

Ja, vanaf 2021 heb je een gecertificeerde energieadviseur nodig voor het registreren van een energielabel.