Energielabel appartement verbeteren

Hoe verbeter je snel het energielabel voor jouw appartement?
Energielabel aanvragen
 • Meer tips
 • Besparen
 • Vrijblijvend aanvragen
Energielabel verbeteren
Energielabel aanvragen 2023

Energielabel van je appartement verbeteren

Je kan al snel veel dingen doen om het energielabel van je appartement te verbeteren. Om je energielabel snel omhoog te laten gaan kan je bijvoorbeeld verduurzamen. Denk hierbij aan het laten installeren van zonnepanelen. Het is ook mogelijk om je isolatie te verbeteren. Dit kan je doen door middel van spouwmuurisolatie, vloer- of dak isolatie.

Er bestaan natuurlijk genoeg oplossingen om duurzamer te worden. Maar niet elke oplossing past in een appartement.

Energielabel aanvragen
Zonnepanelen op het dak

Je energielabel verbeteren met duurzame warmte

Het kan zijn dat je appartement al vrij goed is geïsoleerd. Dan is het niet slim om te kijken naar nog meer isolatie. Dan is het slim om te kijken naar de bron van warmte. Waar haal je je stroom en gas vandaan?

Je kan bijvoorbeeld beginnen met het plaatsen van een zonneboiler of zonnepanelen. Een zonneboiler zorgt er voor dat je water verwarmt wordt met energie van de zon. Daardoor bespaar je bijna de helft van je energie- en gas verbruik.

Wanneer je zonnepanelen op je dak laat plaatsen zorg je dat je je eigen energie op gaat wekken. Hierdoor ga je dus je eigen energie verbruiken. Hiermee ga je dus een stuk minder betalen aan je energieleverancier. Mocht je zelfs te veel energie opwekken, kan je ook terugleveren aan het net en direct geld verdienen aan je zonnepanelen. Het is dus altijd een goede investering.

Meer verduurzamen
Kieren dichten met tochtstrips

Van C naar B met nieuw HR++ glas

Er gaat veel warmte verloren aan ramen met enkelglas. Dit komt omdat enkelglas lastig isoleert en veel warmte door laat naar buiten. Ook in de zomer zorgt het dat het heel warm kan worden in huis wat niet comfortabel is.

Met dubbelglas kan je dus snel veel besparen op je energierekening en je energielabel dus verbeteren. Dik glas isoleert goed en houdt je dus de warmte binnen en de koelte buiten. Vooral HR+++ glas werkt goed als isolatie.

Veelgestelde vragen

Meer informatie over het energielabel

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Hoe wordt het energielabel bepaald?

Het energielabel is een letter. De letter wordt bepaald op basis van het energieverbruik, energie besparende methodes en isolatiewaarde.

Wat is het hoogste energielabel?

Energielabel A is het meest duurzame, oftewel het hoogste, energielabel. Die kan je zien aan de groene kleur. Een woning met energielabel A is meestal goed geïsoleerd en er is goed nagedacht over energie besparende methoden. De woning beschikt vaak ook over verduurzamingsprojecten zoals: zonnepanelen, warmtepompen of dakisolatie.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €280,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €525,-.
Type pand Tarief
Appartement €280,-
Eengezinswoning €310,-
Vrijstaande woning €350,-
Vrijstaande woning boven 250m² €480,-
Bedrijfspand ‹ 100m² €525,- ex. BTW
Bedrijfspand 100 – 250m² €675,- ex. BTW
Bedrijfspand 251 – 500m² €700,- ex. BTW
Bedrijfspand › 500m² Op aanvraag

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig wanneer je je woning of bedrijfspand gaat verkopen of verhuren. Je moet beschikken over een geldig energielabel anders is de kans op een boete enorm. Voor kantoren of bedrijfspanden heb je minimaal energielabel C nodig.

Vrijblijvend energielabel aanvragen
voor je woning

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw energielabel.