Energielabel bedrijfspand met kantoor

Energielabel aanvragen
  • Bedrijfspandwaarde stijgt
  • Snel geregeld
  • Uitgebreid rapport
Energielabeloverleg op het kantoor
Energieadviseur brengt boete uit

In welke situaties is een energielabel verplicht?

Er bestaat vaak verwarring over welke panden nu wel en welke panden geen energielabel nodig hebben. Voor een bedrijf geldt dat een energielabel verplicht is in twee situaties. Allereerst is deze nodig wanneer je een bedrijfspand wilt verkopen. Deze dient bij de verkoop altijd aanwezig te zijn. Daarnaast is een energielabel nodig wanneer je een bedrijfspand verhuurd. Het is hierbij noodzakelijk dat deze door de eigenaar van het pand zelf wordt aangevraagd.

Mensen zijn blij met het energielabel van hun kantoor

Wanneer heb je een energielabel nodig voor jouw bedrijfspand?

Een energielabel is verplicht voor kantoren, horecagelegenheden en winkels, maar ook voor panden met een functie in de gezondheidszorg of het onderwijs. De oppervlakte dient hierbij minimaal 50m2 te zijn. Ook alle panden die een combinatie bieden van bedrijfshal en kantoor of kantine met wederom een minimum oppervlakte van 50m2 dienen een energielabel te hebben. Beschik je enkel over een bedrijfshal? Dan ben je uitgesloten van de regel en is een energielabel niet nodig. Tevens voor monumenten, kerken en andere religieuze gebouwen is een energielabel niet nodig. Net zoals voor panden die enkel als opslag- of werkplaats worden gebruikt en panden die kleiner zijn dan 50m2.

Energielabel aanvragen 2023

Energielabel C voor kantoren

Zoals nu duidelijk is is een energielabel verplicht voor kantoren en bedrijfspanden. Maar vanaf 1 januri 2023 is het verplicht om minimaal energielabel C te hebben voor je kantoor of bedrijfspand. Wanneer het kantoor of bedrijfspand voor 1 januari 2023 niet in het bezit is van energielabel c, mag het niet meer functioneren als kantoor.

Is het pand nog niet in bezit van een geldig energielabel, bijvoorbeeld omdat het energielabel lager is dan energielabel C. Dan moet je flinke energiebesparende stappen gaan zetten. Je kan je energielabel omhoog krikken door een aantal maatregelen toe te passen op je pand.

Dit is wat je kan doen om mee te beginnen:

  • Het installeren van zonnepanelen op je dak
  • Begin met het isoleren van je kantoor

Veelgestelde vragen

Heb ik een energieadviseur nodig voor een energielabel?

Ja, vanaf 2021 heb je een gecertificeerde energieadviseur nodig voor het registreren van een energielabel.

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Nova Eco duurt niet lang. Vanaf jouw aanvraag gaan we direct een offerte op maat maken. Op het moment dat jij akkoord gaat met de offerte plannen we een datum van opname in. De opname van een energielabel duurt meestal een klein uurtje.

Na de opname krijg jij binnen een week het volledige energierapport opgestuurd met huidige energielabel.

Hoe wordt het energielabel bepaald?

Het energielabel is een letter. De letter wordt bepaald op basis van het energieverbruik, energie besparende methodes en isolatiewaarde.

Per wanneer is energielabel C verplicht voor kantoren?

Energielabel C is voor kantoren verplicht vanaf 2023. Je kantoor of bedrijfspand moet dan minimaal energielabel c of hoger hebben. Ander mag dit pand niet meer als kantoor worden gebruikt.

Wat heeft het nieuwe energielabel voor voordelen?

Het energielabel zal in de eerste plaats een betere bepaling van de energieprestatie geven. Daarnaast geeft het label de mogelijkheden om het comfort te verhogen en energiekosten te verlagen. Tot slot is een nieuw energielabel verplicht bij verkoop en verhuur van woningen en utiliteitsgebouwen.

Vraag direct jouw energielabel aan

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw label.