Energielabel C Wat betekent het?

Je huis heeft een laag energieverbruik maar je kan nog meer besparen
 • Inzichtelijk
 • Gratis adviesrapport
 • Korting op woning verduurzaming
Energielabel woning

Energielabel C voor woningen

Energiezuinig leven wordt steeds belangrijker. Ook bij woningen zien we dat terug. Het energielabel geeft snel en makkelijk inzicht over het energieverbruik van een huis. Hoe zuiniger je woning is, des te beter het voor het milieu en jouw portemonnee is. Op het label wordt de zuinigheid van je woning weergeven met een labelklasse. Deze klassen lopen van G tot en met A. Hierin staat G voor zeer onzuinig en A voor zeer zuinig.

Je wilt natuurlijk het liefste een woning met energielabel A, maar wat houdt het in als jouw woning energielabel C heeft? En hoe komt jouw woning tot een hoger energielabel?

Energielabel C is kan je herkennen aan de lichtgroene kleur. Dit staat voor een redelijk laag energieverbruik. Het is nog steeds een super goed label maar er kan nog veel verbeterd worden. Je kan bijvoorbeeld kijken naar je isolatiemogelijkheden.

Energielabel aanvragen
Energielabel verbeteren

Wat betekent het wanneer je woning energielabel C heeft?

Wanneer aan jouw woning energielabel C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft. Energielabel C is na de labels A en B de laatste die zich bevindt in de ‘groene’ klasse. Wanneer jouw woning dit label heeft, is die redelijk goed geïsoleerd. De woning beschikt minimaal over dubbelglas, maar de vloer-, dak- en spouwmuurisolatie is nog niet optimaal. Op dit moment heeft al meer dan de helft van de woningen in Nederland energielabel C of hoger.

Wanneer je naar energielabel A wilt moet er nog wel wat gebeuren. Dit valt wel aan te raden want er zitten flink wat voordelen aan energielabel A. Je woningwaarde stijgt direct wanneer je energielabel A hebt. Er wordt geschat dat je woning tot wel €8.000 meer waard kan zijn dan een woning met energielabel G. Plus het feit dat huizen met energielabel A gemiddeld 2 maanden korten op de markt staan omdat ze sneller verkocht worden.

Hoe verbeter ik mijn energielabel?

Er zijn al gauw een aantal dingen die je kan doen om je energielabel te verbeteren. Om te beginnen met de beste optie gaan we even kijken naar isolatie. Er zijn veel verschillende soorten isolatiemogelijkheden, denk aan dak-, vloer-, en spouwmuurisolatie. Dit samen kan al zorgen dat je energielabel flink omhoog springt. Dit komt omdat je enorm veel bespaart op je energierekening.

Je betaald al gauw de helft minder aan stroom en gas wanneer je woning goed is geïsoleerd. Meestal heb je dan al energielabel A of B.

Meer verbetertips
Energielabel bij Nova Eco

Ontdek nu de voordelen van een hoger energielabel

Wil je ook profiteren van de voordelen van een hoger energielabel? En ben je benieuwd wat voor jouw situatie de juiste stap is in het verduurzamen van jouw woning? Er zijn verschillende maatregelen om het energielabel te verbeteren. Wij adviseren je dan ook graag over de meest geschikte maatregelen gebaseerd op jouw situatie.

Energielabel aanvragen

Vraag direct jouw energielabel aan

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw energielabel.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig wanneer je je woning of bedrijfspand gaat verkopen of verhuren. Je moet beschikken over een geldig energielabel anders is de kans op een boete enorm. Voor kantoren of bedrijfspanden heb je minimaal energielabel C nodig.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Hoe wordt het energielabel bepaald?

Het energielabel is een letter. De letter wordt bepaald op basis van het energieverbruik, energie besparende methodes en isolatiewaarde.