Check hier je energielabel

Check hier het energielabel van alle panden in Nederland.
Energielabel checken
  • Binnen enkele seconden
  • Woningen
  • Bedrijfspanden
Energielabel verbeteren
Zelf energielabel berekenen tool

Energielabel checken

Het checken van je huidige energielabel is heel simpel. Vul via onze gratis tool je postcode en adres in. Je krijgt direct een nieuwe pagina te zien met het huidige energielabel van je woning. Het kan zijn dat je nog geen energielabel hebt. Wanneer je een woning gaat verkopen of verhuren dien je dus een nieuw energielabel aan te vragen. Dit kan snel en goedkoop bij Nova Eco.

Let op: het is geen officiële status. Je kunt deze gegevens dan ook niet gebruiken bij bijvoorbeeld een woningoverdracht.

Energielabel checken

Energielabel checken

Controleer het energielabel van alle panden in Nederland.

Energielabel check
Check gemakkelijk het energielabel van panden in heel Nederland
Zwarte zonnepanelen op het dak

Aan de slag met je energielabel

Ben je niet tevreden met je huidige energielabel? Dan is het tijd om je pand te gaan verduurzamen om een hoger label te krijgen. Een hoger energielabel verhoogt namelijk de waarde van je pand. Daarnaast zorgt een hoog energielabel voor een lagere energierekening en kent een hoger wooncomfort.

 

Energielabel verbeteren
Energielabel aanvragen 2023

Goedkoop energielabel aanvragen voor je woning of bedrijf

Een nieuw energielabel kun je natuurlijk via ons aanvragen. Dit kan zowel particulier als zakelijk. Ben je op zoek naar een nieuw of hoger energielabel? Vul dan in het formulier hieronder je gegevens in en wij plannen direct een afspraak met je in.

Een energielabel bij ons kost gemiddeld €285,- incl btw. Na jouw aanvraag gaan wij direct aan de slag voor het maken van een afspraak. Meestal heb je je energielabel al binnen 2 weken, soms zelfs binnen één week.

Onze energieadviseur neemt de kenmerken van de woning op, waaronder de afmetingen van de woning, aanwezige isolatie en installaties als: een warmtepomp en zonnepanelen. Op basis hiervan wordt berekend hoeveel energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, het verwarmen van water, ventilatie en koeling. Zo wordt het label nauwkeuriger en is het mogelijk om verbetermogelijkheden op maat aan te bieden. Tot slot komen aanbevelingen voor een betere verduurzaming ook op het nieuwe label te staan.

Stapsgewijze Verbetering van uw Energielabel: Van G naar A

Het verbeteren van uw energielabel kan stapsgewijs worden gedaan. Beginnend met een G-label, kan de installatie van een energiezuinige HR-ketel uw label verbeteren naar een F. Vervolgens kan vloerisolatie u helpen om een E-label te bereiken, terwijl muurisolatie uw woning naar een D-label kan brengen. Dakisolatie kan uw woning naar een C-label tillen, en het vervangen van uw huidige ramen door HR-glas kan uw woning naar een B-label brengen. Ten slotte kan de installatie van zonnepanelen uw woning een A-label geven, wat de hoogste energie-efficiëntie aangeeft. Elk van deze stappen draagt bij aan een energiezuinigere woning en een beter energielabel.

Veelgestelde vragen

Heeft energielabel invloed op taxatie?

Ja, een energielabel kan invloed hebben op de taxatie van een woning. Een woning met een beter energielabel kan in sommige gevallen meer waard zijn dan een vergelijkbare woning met een slechter energielabel. Dit komt doordat een beter energielabel kan resulteren in lagere energiekosten en een hoger comfortniveau voor de bewoners, wat kan leiden tot een hogere verkoopprijs of huurprijs.

Heeft energielabel invloed op waarde woning?

Ja, een beter energielabel kan in sommige gevallen leiden tot een hogere waarde van een woning. Dit komt doordat een beter energielabel kan resulteren in lagere energiekosten en een hoger comfortniveau voor de bewoners, wat kan leiden tot een hogere verkoopprijs of huurprijs.

Hoe bereken je een energielabel?

Het energielabel van een woning wordt berekend aan de hand van verschillende factoren, zoals de isolatie van het dak, de muren en de vloer, de aanwezigheid van dubbel glas, de verwarmingsinstallatie en de ventilatie. De berekening van het energielabel wordt uitgevoerd door een gecertificeerd energieadviseur. Hieronder volgen de stappen die de energieadviseur neemt om het energielabel van een woning te berekenen:

  • Inspectie: De energieadviseur inspecteert de woning en verzamelt informatie over onder andere de oppervlakte, het bouwjaar, de isolatie, de verwarmingsinstallatie en de ventilatie.
  • Invoeren gegevens: De verzamelde gegevens worden ingevoerd in een softwareprogramma dat door de overheid is goedgekeurd voor de berekening van energielabels.
  • Berekening: Het softwareprogramma berekent op basis van de ingevoerde gegevens het energielabel van de woning. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de geldende normen en richtlijnen.
  • Advies: Na het berekenen van het energielabel geeft de energieadviseur advies over mogelijke verbeteringen om het energielabel van de woning te verbeteren.
  • Registratie: Het energielabel wordt geregistreerd in de database van de overheid en er wordt een officieel energielabelcertificaat opgesteld dat bij de verkoop of verhuur van de woning aan de nieuwe eigenaar of huurder moet worden overhandigd.

Het energielabel is een belangrijk instrument om de energieprestaties van een woning in kaart te brengen en bewoners te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen.

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig wanneer je je woning of bedrijfspand gaat verkopen of verhuren. Je moet beschikken over een geldig energielabel anders is de kans op een boete enorm. Voor kantoren of bedrijfspanden heb je minimaal energielabel C nodig.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

  • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
  • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Welke punten tellen voor energielabel?

Het energielabel van een woning wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals de isolatie van het dak, de muren en de vloer, de aanwezigheid van dubbel glas, de verwarmingsinstallatie en de ventilatie. Ook wordt er gekeken naar de oppervlakte van de woning en het bouwjaar.

Wat betekent energielabel woning?

Een energielabel voor een woning is een rapport wat laat zien hoe energiezuinig een woning is. Woningeigenaren zijn verplicht bij verkoop en verhuur een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Dit geldt ook als woningeigenaren een nieuwe woning gaanlaten bouwen.

Een nieuw of hoger energielabel aanvragen?

Vraag vrijblijvend offerte aan. Binnen 2 minuten geregeld.