Energielabel D Wat houdt het in?

Van energielabel D naar C, hoe kan je verbeteren?
 • Gratis offerte
 • Snel geregeld
 • Overzichtelijk rapport
Besparen op de energierekening door energiezuinige wasmachine

Energielabel D voor woningen

Energiezuinig leven wordt steeds belangrijker. Ook bij woningen zien we dat terug. Het energielabel geeft snel en makkelijk inzicht over het energieverbruik van een huis. Hoe zuiniger je woning is, des te beter het voor het milieu en jouw portemonnee is. Op het label wordt de zuinigheid van je woning weergeven met een labelklasse. Deze klassen lopen van G tot en met A. Hierin staat G voor zeer onzuinig en A voor zeer zuinig.

Je wilt natuurlijk het liefste een woning met energielabel A, maar wat houdt het in als jouw woning energielabel D heeft? En hoe komt jouw woning tot een hoger energielabel?

Energielabel D is het middelste energielabel. Hij valt precies tussen de rest van de energielabels. Er valt genoeg te verbeteren aan je huis, denk bijvoorbeeld isoleren of zonnepanelen aanschaffen. Dit zorgt direct voor een boost in je energielabel.

Energielabel verbeteren

Wat betekent het wanneer je woning energielabel D heeft?

Energielabel D is het eerste label dat niet binnen de ‘groene’ categorie valt. Wanneer jouw woning energielabel D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen energielabel hebben. In Nederland is nog steeds energielabel D het gemiddelde voor woningen. Er zijn echter veel mogelijkheden om snel en makkelijk de woning tot een hoger energielabel te tillen.

Wanneer je naar energielabel A wilt moet er nog wel wat gebeuren. Dit valt wel aan te raden want er zitten flink wat voordelen aan energielabel A. Je woningwaarde stijgt direct wanneer je energielabel A hebt. Er wordt geschat dat je woning tot wel €8.000 meer waard kan zijn dan een woning met energielabel G. Plus het feit dat huizen met energielabel A gemiddeld 2 maanden korten op de markt staan omdat ze sneller verkocht worden.

Energielabel aanvragen 2023

Hoe verbeter ik mijn energielabel?

Er zijn al gauw een aantal dingen die je kan doen om je energielabel te verbeteren. Om te beginnen met de beste optie gaan we even kijken naar isolatie. Er zijn veel verschillende soorten isolatiemogelijkheden, denk aan dak-, vloer-, en spouwmuurisolatie. Dit samen kan al zorgen dat je energielabel flink omhoog springt. Dit komt omdat je enorm veel bespaart op je energierekening.

Je betaald al gauw de helft minder aan stroom en gas wanneer je woning goed is geïsoleerd. Meestal heb je dan al energielabel A of B.

 

Meer verbetertips
Beter mileu door nova eco

Ontdek nu de voordelen van een hoger energielabel

Wil je ook profiteren van de voordelen van een hoger energielabel? En ben je benieuwd wat voor jouw situatie de juiste stap is in het verduurzamen van jouw woning? Er zijn verschillende maatregelen om het energielabel te verbeteren. Wij adviseren je dan ook graag over de meest geschikte maatregelen gebaseerd op jouw situatie. Vul onze quickscan in en kom er binnen 3 minuten achter wat voor jouw situatie het beste is!

 

Energielabel aanvragen

Vraag direct jouw energielabel aan

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw energielabel.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Wat heeft het nieuwe energielabel voor voordelen?

Het energielabel zal in de eerste plaats een betere bepaling van de energieprestatie geven. Daarnaast geeft het label de mogelijkheden om het comfort te verhogen en energiekosten te verlagen. Tot slot is een nieuw energielabel verplicht bij verkoop en verhuur van woningen en utiliteitsgebouwen.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Nova Eco duurt niet lang. Vanaf jouw aanvraag gaan we direct een offerte op maat maken. Op het moment dat jij akkoord gaat met de offerte plannen we een datum van opname in. De opname van een energielabel duurt meestal een klein uurtje.

Na de opname krijg jij binnen een week het volledige energierapport opgestuurd met huidige energielabel.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.