Energielabel E Wat betekent het?

Je verbruikt veel energie, verbeteren is vrij simpel!
 • Gratis offerte
 • Snel geregeld
 • Overzichtelijk rapport
Energielabel woning
Vrouw installeert slimme thermostaat

Energielabel E voor woningen

Wanneer je woning energielabel E heeft gaat er iets goed mis. Je betaald waarschijnlijk veel te veel aan je energie. Vaak komt dit doordat de woning slecht is geïsoleerd, zo moet je meer stoken en dus meer gaan betalen. Het is zonde om zo je geld uit te geven, dit kan je vrij snel oplossen door een paar simpele stappen.

Je wilt natuurlijk het liefste een woning met energielabel A, maar wat houdt het in als jouw woning energielabel E heeft? En hoe komt jouw woning tot een hoger energielabel? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over energielabel E.

Energielabel E is een laag energielabel, je zit dus aan de rode kant. Er wordt veel energie verbruikt in je huis, je hebt waarschijnlijk een hoge energierekening. Er valt genoeg te verbeteren aan je huis, denk bijvoorbeeld isoleren of zonnepanelen aanschaffen. Dit zorgt direct voor een boost in je energielabel.

Energielabel aanvragen
Energielabel aanvragen 2023

Wat betekent het wanneer je woning energielabel E heeft?

Wanneer energielabel E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik. Veel warmte gaat verloren doordat de isolatie slecht is. Ook zijn er meestal weinig energiebesparende maatregelen genomen. Er zijn dus nog veel verbeterpunten om al snel en makkelijk aan een hoger energielabel te komen.

Wanneer je naar energielabel A wilt moet er nog wel wat gebeuren. Dit valt wel aan te raden want er zitten flink wat voordelen aan energielabel A. Je woningwaarde stijgt direct wanneer je energielabel A hebt. Er wordt geschat dat je woning tot wel €8.000 meer waard kan zijn dan een woning met energielabel G. Plus het feit dat huizen met energielabel A gemiddeld 2 maanden korten op de markt staan omdat ze sneller verkocht worden.

Zonnepanelen op een plat dak

Hoe verbeter ik mijn energielabel?

Er zijn al gauw een aantal dingen die je kan doen om je energielabel te verbeteren. Om te beginnen met de beste optie gaan we even kijken naar isolatie. Er zijn veel verschillende soorten isolatiemogelijkheden, denk aan dak-, vloer-, en spouwmuurisolatie. Dit samen kan al zorgen dat je energielabel flink omhoog springt. Dit komt omdat je enorm veel bespaart op je energierekening.

Je betaald al gauw de helft minder aan stroom en gas wanneer je woning goed is geïsoleerd. Meestal heb je dan al energielabel A of B.

Meer verbetertips
Zonnepanelen op het dak

Ontdek nu de voordelen van een hoger energielabel

Wil je ook profiteren van de voordelen van een hoger energielabel? En ben je benieuwd wat voor jouw situatie de juiste stap is in het verduurzamen van jouw woning? Er zijn verschillende maatregelen om het energielabel te verbeteren. Wij adviseren je dan ook graag over de meest geschikte maatregelen gebaseerd op jouw situatie. Vul onze quickscan in en kom er binnen 3 minuten achter wat voor jouw situatie het beste is!

Direct aanvragen

Vraag direct jouw energielabel aan

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw energielabel.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Wat is het hoogste energielabel?

Energielabel A is het meest duurzame, oftewel het hoogste, energielabel. Die kan je zien aan de groene kleur. Een woning met energielabel A is meestal goed geïsoleerd en er is goed nagedacht over energie besparende methoden. De woning beschikt vaak ook over verduurzamingsprojecten zoals: zonnepanelen, warmtepompen of dakisolatie.

Heb ik een energieadviseur nodig voor een energielabel?

Ja, vanaf 2021 heb je een gecertificeerde energieadviseur nodig voor het registreren van een energielabel.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.