Energielabel F Wat betekent het?

Hoge energiekosten, er valt enorm veel te besparen/
 • Gratis offerte
 • Snel geregeld
 • Overzichtelijk rapport
Energielabel woning
warme voeten door een geleidelijke temperatuur

Energielabel F voor woningen

Er wordt veel energie verbruikt in een woning met energielabel F. Dit komt waarschijnlijk door het ontbreken van veel energiebesparende maatregelen. De eerste stap in huis is het elimineren van energieverspilling door het toepassen van grote en kleine energiebesparende maatregelen in en om het huis. Je merkt sneller positieve effecten dan in een huis waar veel energiebesparende maatregelen zijn genomen. Overweeg maatregelen te nemen zoals het isoleren van de spouwmuur of het plaatsen van dubbel glas. Zo zorg je ervoor dat je voor een langere tijd een comfortabele temperatuur behoudt. Door deze energiebesparende maatregelen te nemen, kan je een hoger energielabel behalen.

Je wilt natuurlijk het liefste een woning met energielabel A, maar wat houdt het in als jouw woning energielabel E heeft? En hoe komt jouw woning tot een hoger energielabel? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over energielabel E.

Gratis offerte
Energielabel bij Nova Eco

Wat betekent het wanneer je woning energielabel F heeft?

Wanneer aan jouw woning energielabel F toegekend is, behoort het samen met energielabel G tot de minst zuinige woningen in Nederland. Energielabel F is het op een na laagste energielabel. Dit betekend dat er nauwelijks energiebesparende maatregelen aan de woning zijn gedaan. Het energieverbruik ligt daardoor ook erg hoog. De isolatie van de woning is erg matig, waardoor veel warmte verloren gaat. De energiekosten van een woning met energielabel F zijn in verhouding tot ‘groene’ labels erg hoog.

 

Energielabel aanvragen
Energielabel aanvragen 2023

Hoe verbeter ik mijn energielabel?

Er zijn al gauw een aantal dingen die je kan doen om je energielabel te verbeteren. Om te beginnen met de beste optie gaan we even kijken naar isolatie. Er zijn veel verschillende soorten isolatiemogelijkheden, denk aan dak-, vloer-, en spouwmuurisolatie. Dit samen kan al zorgen dat je energielabel flink omhoog springt. Dit komt omdat je enorm veel bespaart op je energierekening.

Je betaald al gauw de helft minder aan stroom en gas wanneer je woning goed is geïsoleerd. Meestal heb je dan al energielabel A of B.

Meer verbetertips
Energielabel aanvragen

Ontdek nu de voordelen van een hoger energielabel:

Wil je ook profiteren van de voordelen van een hoger energielabel? En ben je benieuwd wat voor jouw situatie de juiste stap is in het verduurzamen van jouw woning? Er zijn verschillende maatregelen om het energielabel te verbeteren. Wij adviseren je dan ook graag over de meest geschikte maatregelen gebaseerd op jouw situatie. Vul onze quickscan in en kom er binnen 3 minuten achter wat voor jouw situatie het beste is!

 

Energielabel aanvragen

Vraag direct jouw energielabel aan

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw energielabel.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €280,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €525,-.
Type pand Tarief
Appartement €280,-
Eengezinswoning €310,-
Vrijstaande woning €350,-
Vrijstaande woning boven 250m² €480,-
Bedrijfspand ‹ 100m² €525,- ex. BTW
Bedrijfspand 100 – 250m² €675,- ex. BTW
Bedrijfspand 251 – 500m² €700,- ex. BTW
Bedrijfspand › 500m² Op aanvraag

Wat is het hoogste energielabel?

Energielabel A is het meest duurzame, oftewel het hoogste, energielabel. Die kan je zien aan de groene kleur. Een woning met energielabel A is meestal goed geïsoleerd en er is goed nagedacht over energie besparende methoden. De woning beschikt vaak ook over verduurzamingsprojecten zoals: zonnepanelen, warmtepompen of dakisolatie.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Hoe wordt het energielabel bepaald?

Het energielabel is een letter. De letter wordt bepaald op basis van het energieverbruik, energie besparende methodes en isolatiewaarde.

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Nova Eco duurt niet lang. Vanaf jouw aanvraag gaan we direct een offerte op maat maken. Op het moment dat jij akkoord gaat met de offerte plannen we een datum van opname in. De opname van een energielabel duurt meestal een klein uurtje.

Na de opname krijg jij binnen een week het volledige energierapport opgestuurd met huidige energielabel.