Energielabel G verbeteren

Energielabel G verbeteren, hoe doe ik dat?
Verbetertips
 • Zonnepanelen
 • Isolatie
 • Energiezuinig
Energielabel verbeteren met inductie
Kieren dichten met tochtstrips

Energielabel G verbeteren, hoe begin ik?

Energielabel G is het meest onzuinige energielabel wat er is. Dit houdt in dat jouw woning of pand totaal niet energiezuinig is. Wat resulteert in een dure gas en energierekening. Er is een positieve kant aan een laag energielabel. Je kan snel verbeteren. Je energielabel G verbeteren kan je doen door te investeren in energiebesparende maatregelen. Zo kan je al snel van G naar label C of B gaan. Een voordeel van het investeren in deze maatregelen is dat je ze ook snel terug kan verdienen.

Ons advies, kijk eerst naar wat je woning al heeft. Denk aan isolatie of je CV-ketel. Mocht dit verouderd of helemaal niet aanwezig zijn. Dan kan je al snel grote stappen zetten.

Dakisolatie aanbrengen

Verbeteren door isolatie

Wanneer je je woning wilt gaan verduurzamen denk je meestal aan zonnepanelen of een warmtepomp. Dit is goed, want dit werkt. Maar als je een laag energielabel hebt, zoals energielabel G. Kan je veel beter investeren in isolatiemateriaal. Je hebt verschillende soorten isolatie. Dak- en vloerisolatie zijn bekende begrippen. Een veel voorkomende isolatiesoort is spouwmuurisolatie. Deze vormen van isoleren zorgen voor een enorme energiebesparing. Daarnaast geniet je ook nog eens van een hoger wooncomfort.

Het is algemeen bekend dat er meer dan 15% aan warmte verloren gaat door je vloer. Dit zorgt er dus voor dat je harder en langer moet stoken om het warm te krijgen en te houden. Wat uiteindelijk meer kost. Wij raden aan daar te beginnen. Het isoleren van je woning hoeft niet altijd duur en onhandig te zijn. Lees hier meer over isolatie en de kosten daar van.

Meer over isolatie
HR++ glas aanbrengen

Snel naar energielabel B met HR++ glas

Je hebt het niet altijd door, maar er ontsnapt veel warmte via je ramen. Enkel glas nauwelijks een isolerende werking. Dit resulteert in warmteverlies. Dubbelglas heeft daarentegen een isolatie ruimte tussen twee glazen. Dit zorgt voor behoud van warmte en een verlaagde energierekening.

Je kan je energielabel snel verbeteren door het aanbrengen van HR++ of HR+++ glas. Dit zijn de beste opties voor een snelle verbetering. Ook deze maatregel brengt wooncomfort met zich mee.

Zonnepanelen gebruiken om je energielabel te verbeteren

Je energielabel omhoog met zonnepanelen

Zonnepanelen hebben veel invloed op je energielabel. Wanneer je zonnepanelen plaatst op je dak is het natuurlijk fijn om te weten wat het precies met je energielabel doet. Als je bijvoorbeeld je woning wilt gaan verkopen is het fijn om de waarde te kennen van je energielabel. Door zonnepanelen aan te schaffen spring je direct een paar stappen omhoog met je energielabel.

Kortom, zonnepanelen hebben heeft veel invloed op je energielabel. De hoeveelheid zonnepanelen op je dak is ook nog van belang. Wanneer je bijvoorbeeld 12 zonnepanelen op je dak hebt zorgt dat voor een grotere impact op je energielabel. Wat uiteindelijk resulteert in een hogere waarde van je woning en een lagere energierekening. Dat is ideaal.

Het verbeteren van je woning met energielabel G

Het verbeteren van je energielabel is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Een huis met een beter energielabel is meer waard op de huizenmarkt en staat minder lang te koop voordat het verkocht wordt. Het is dus altijd een slimme investering om te investeren in de energiezuinigheid van je huis.

 

Bij Nova Eco zijn we toegewijd aan het helpen van huiseigenaren om hun woningen energiezuiniger te maken. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen helpen om je energielabel te verbeteren en een stap te zetten naar een duurzamere toekomst.

Veelgestelde vragen

Alles over energielabels

Wat is het hoogste energielabel?

Energielabel A is het meest duurzame, oftewel het hoogste, energielabel. Die kan je zien aan de groene kleur. Een woning met energielabel A is meestal goed geïsoleerd en er is goed nagedacht over energie besparende methoden. De woning beschikt vaak ook over verduurzamingsprojecten zoals: zonnepanelen, warmtepompen of dakisolatie.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig wanneer je je woning of bedrijfspand gaat verkopen of verhuren. Je moet beschikken over een geldig energielabel anders is de kans op een boete enorm. Voor kantoren of bedrijfspanden heb je minimaal energielabel C nodig.

Welke informatie staat er op het uitgebreide energielabel?

Het uitgebreide energielabel bevat gegevens over de energieprestatie, waaronder de energielabelklasse, het primair fossiel energiegebruik in kWh/m2 per jaar, het aandeel hernieuwbare energie, de oververhitting in de zomer en de warmtebehoefte van de woning. Naast de kenmerken van de woning waarvan de energieprestatie op berekend is, zoals isolatie en installaties, bevat het label ook een adviesrapport. In dit adviesrapport kan je in één oogopslag zien welke maatregelen jouw woning naar een hogere index klasse leiden.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Energielabel snel verbeteren

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw energielabel.