Energielabel G Wat betekent het?

Vraag vrijblijvend jouw energielabel aan bij Nova Eco
  • Gratis offerte
  • Snel geregeld
  • Overzichtelijk rapport
Energielabel woning
Energielabel bij Nova Eco

Energielabel G voor woningen

Energielabel G is het meest onzuinige energielabel dat een woning kan hebben. Een huis met een energielabel G is een verspilling van energie, wat leidt tot hoge kosten. Bij verkoop is het bedrag van een woning met label G veel lager dan dat van een vergelijkbare woning met energielabel D. Daarom is het verstandig om energiebesparende maatregelen te nemen. De energielabels E, F en G kan je herkennen aan de kleur rood. Probeer daarom je woning op te waarderen naar minimaal Energielabel D.

Je wilt natuurlijk het liefste een woning met energielabel A, maar wat houdt het in als jouw woning energielabel E heeft? En hoe komt jouw woning tot een hoger energielabel?

Overweeg maatregelen te nemen zoals het isoleren van de spouwmuur of het plaatsen van dubbel glas. Zo zorg je ervoor dat je voor een langere tijd een comfortabele temperatuur behoudt. Door deze energiebesparende maatregelen te nemen, kan je een hoger energielabel behalen.

Gratis offerte
Energielabel voor woning met zonnepanelen

Wat betekent het voor jou wanneer je woning label G heeft?

Wanneer aan jouw woning energielabel F toegekend is, behoort het tot de minst zuinige woningen van Nederland. Bij woningen met label G zijn er geen tot nauwelijks energiebesparende maatregelen genomen. De isolatie van de woning is erg slecht waardoor warmte snel verloren gaat.

Energieverspilling is niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Door hoge meerkosten presteren woningen met een energielabel G slechter op de woningmarkt. De gemiddelde verkoopprijs is meestal veel lager en het duurt gemiddeld langer om een ​​koper te vinden. Vrijwel elke energiebesparende maatregel die u kunt bedenken, is snel terugverdiend. Dit is vooral handig als je een woning met label G wilt isoleren.

Energielabel aanvragen 2023

Hoe verbeter ik mijn energielabel?

Er zijn al gauw een aantal dingen die je kan doen om je energielabel te verbeteren. Om te beginnen met de beste optie gaan we even kijken naar isolatie. Er zijn veel verschillende soorten isolatiemogelijkheden, denk aan dak-, vloer-, en spouwmuurisolatie. Dit samen kan al zorgen dat je energielabel flink omhoog springt. Dit komt omdat je enorm veel bespaart op je energierekening.

Je betaald al gauw de helft minder aan stroom en gas wanneer je woning goed is geïsoleerd. Meestal heb je dan al energielabel A of B.

Energielabel G verbeteren
Energielabel verbeteren

Ontdek nu de voordelen van een hoger energielabel

Wil je ook profiteren van de voordelen van een hoger energielabel? En ben je benieuwd wat voor jouw situatie de juiste stap is in het verduurzamen van jouw woning? Er zijn verschillende maatregelen om het energielabel te verbeteren. Wij adviseren je dan ook graag over de meest geschikte maatregelen gebaseerd op jouw situatie. Vul onze quickscan in en kom er binnen 3 minuten achter wat voor jouw situatie het beste is!

Energielabel aanvragen

Vraag direct jouw energielabel aan

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw energielabel.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

  • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
  • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Nova Eco duurt niet lang. Vanaf jouw aanvraag gaan we direct een offerte op maat maken. Op het moment dat jij akkoord gaat met de offerte plannen we een datum van opname in. De opname van een energielabel duurt meestal een klein uurtje.

Na de opname krijg jij binnen een week het volledige energierapport opgestuurd met huidige energielabel.

Hoe wordt het energielabel bepaald?

Het energielabel is een letter. De letter wordt bepaald op basis van het energieverbruik, energie besparende methodes en isolatiewaarde.

Wat is het hoogste energielabel?

Energielabel A is het meest duurzame, oftewel het hoogste, energielabel. Die kan je zien aan de groene kleur. Een woning met energielabel A is meestal goed geïsoleerd en er is goed nagedacht over energie besparende methoden. De woning beschikt vaak ook over verduurzamingsprojecten zoals: zonnepanelen, warmtepompen of dakisolatie.