Energielabel met spoed aanvragen

Hoe vraag je met spoed een energielabel aan bij Nova Eco
Energielabel met spoed
 • Binnen 1 week
 • Volledig rapport
 • Particulier / Zakelijk
Energieadviseur bespreekt kosten van een energielabel

Zo vraag je met spoed een energielabel aan

Snel energielabel aanvragen in 3 stappen

1

Vul jouw gegevens in

Vul het formulier volledig in. Deze wordt door ons direct verwerkt.

2

Maak een afspraak

Wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op om een afspraak te maken. Het controleren van de woning duurt doorgaans 1 uur.

3

Ontvang jouw energielabel

Het rapport wordt vervolgens verwerkt en je ontvangt energielabel met een uitgebreid adviesrapport.

Energielabel met spoed aanvragen

Energielabel met spoed aanvragen

Het gebeurd wel eens dat je met spoed een energielabel nodig hebt. Het kan namelijk voorkomen dat je binnen een paar dagen al naar de notaris moet voor de overdracht. Het kan ook zo ook zijn dat je een hypotheek dreigt mis te lopen omdat je geen energielabel hebt. Dit is geen probleem.

Bij Nova Eco kan je namelijk een energielabel met spoed aanvragen. Je kan bij de notities van je aanvraag noteren dat er spoed bij zit. Dan houden we daar rekening mee. We zorgen dat je diezelfde dag nog een offerte hebt en we direct een afspraak kunnen inplannen met één van onze EP-adviseurs.

Energielabel verbeteren

Hoe verloopt de aanvraag van jouw energielabel?

Bij ons vraag je gemakkelijk en goedkoop een energielabel aan. Heb je spoed? Dan werkt alles hetzelfde, alleen een beetje sneller.

Wanneer jij met spoed een energielabel hebt aangevraagd, sturen we je direct een offerte. Ben je akkoord, dan plannen we direct een afspraak in met een energieadviseur. Wij komen bij jou thuis langs en doen in hooguit 1 à 2 uur tijd een controle. We nemen een paar belangrijke kenmerken van je woning op. Denk hierbij aan eventuele aanwezige isolatie of zonnepanelen. Hieronder vind je een lijstje met de belangrijkste kenmerken.

 • Woningtype
 • Soort glas
 • Verwarming
 • Verduurzaming
 • Bouwjaar
 • Warmwatervoorziening
 • Isolatiematerialen
Energielabel met spoed aanvragen
Energielabel verbeteren

Kosten energielabel aanvragen 2022

Vanaf 1 januari 2021 werd de aanvraag van een energielabel fors duurder. Je was in dit jaar rond de €200 tot €400 kwijt, afhankelijk van het type woning dat je hebt. De reden hiervoor is dat er destijds is ingediend dat een energielabel niet meer online mag worden aangevraagd, maar enkel nog verkregen kan worden door een EP-adviseur langs te laten komen. Deze EP-adviseurs waren destijds schaars en ze kunnen tevens hun eigen prijzen vaststellen, waardoor de kosten voor een energielabel fors toenamen.

Het afgelopen jaar is hier gelukkig verandering in gekomen. Door de flinke toenamen van het aantal EP-adviseurs die een energielabel verschaffen, is de prijs van de labels met maar liefst 7% gedaald. In 2022 ben je daarom gemiddeld zo’n €300 kwijt voor de aanschaf van een energielabel.

Meer over de kosten

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Wat is het hoogste energielabel?

Energielabel A is het meest duurzame, oftewel het hoogste, energielabel. Die kan je zien aan de groene kleur. Een woning met energielabel A is meestal goed geïsoleerd en er is goed nagedacht over energie besparende methoden. De woning beschikt vaak ook over verduurzamingsprojecten zoals: zonnepanelen, warmtepompen of dakisolatie.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Heb ik een energieadviseur nodig voor een energielabel?

Ja, vanaf 2021 heb je een gecertificeerde energieadviseur nodig voor het registreren van een energielabel.

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Nova Eco duurt niet lang. Vanaf jouw aanvraag gaan we direct een offerte op maat maken. Op het moment dat jij akkoord gaat met de offerte plannen we een datum van opname in. De opname van een energielabel duurt meestal een klein uurtje.

Na de opname krijg jij binnen een week het volledige energierapport opgestuurd met huidige energielabel.

Vraag met spoed jouw energielabel aan

Vul je gegevens in en maak goedkoop en snel een afspraak voor het opnemen van jouw label.