Energielabel aanvragen voor nieuwbouw

Hoe vraag je een energielabel aan voor je nieuwbouwwoning?
Meer informatie
  • Voor nieuwbouw
  • Snel geregeld
  • Overzichtelijk rapport
Nieuwbouwwoning afgemaakt

Een energielabel voor nieuwbouwwoningen

Een energielabel aanvragen voor een al geregistreerde woning is vrij simpel. Dit geldt niet altijd voor nieuwbouwwoningen. Sinds 1 januari 2015 is het namelijk verplicht een energielabel te hebben bij verkoop of verhuur. Maar op het moment dat je een huis laat bouwen steekt dit net wat anders in elkaar.

In het woningkadaster is bij een nieuwbouwwoning nog niet altijd bekend wie de eigenaar is van de woning en wat het exacte adres is of gaat worden. Tot nu toe weten wij dit.

Opleveren van een woning

Definitief energielabel
verplicht bij oplevering

Elke nieuwbouwwoning die wordt opgeleverd na 1 januari 2015 hebben een definitief energielabel nodig. Deze moet worden overhandigd tijdens de oplevering van een nieuwbouwwoning. Meestal doet de bouwer of ontwikkelaar van de woning dit. De overheid heeft een energielabel voor woningen verplicht gemaakt om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Dit komt door de doelstellingen die zijn gemaakt in het energieakkoord uit 2013. Dit energieakkoord is er om Nederland en Europa duurzaam te maken op gebied van energievoorzieningen.

Goedkoop energielabel aanvragen particulier

Een energielabel aanvragen voor een nieuwbouwwoning 

Zoals al eerder aangegeven moet de bouwer, verkoper of ontwikkelaar het energielabel aanvragen. Je kan eenvoudig een energielabel aanvragen bij ons op de website. De adviseur komt bij jou thuis langs en doet in gemiddeld 1 à 2 uur tijd een controle.

De adviseur neemt kenmerken op van de woning waaronder de afmetingen van de woning, de aanwezige isolatie en installaties, zoals warmtepomp en zonnepanelen. Op basis hiervan wordt berekend hoeveel energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, het verwarmen van water, ventilatie en koeling. Zo wordt het label nauwkeuriger en is het mogelijk om verbetermogelijkheden op maat aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het label te staan. Daarnaast krijg je bij Nova Eco korting op onze duurzaamheidsprojecten.

Energielabel aanvragen

Vraag direct jouw energielabel aan

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw label.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Heb ik een energieadviseur nodig voor een energielabel?

Ja, vanaf 2021 heb je een gecertificeerde energieadviseur nodig voor het registreren van een energielabel.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Nova Eco duurt niet lang. Vanaf jouw aanvraag gaan we direct een offerte op maat maken. Op het moment dat jij akkoord gaat met de offerte plannen we een datum van opname in. De opname van een energielabel duurt meestal een klein uurtje.

Na de opname krijg jij binnen een week het volledige energierapport opgestuurd met huidige energielabel.

Hoe wordt het energielabel bepaald?

Het energielabel is een letter. De letter wordt bepaald op basis van het energieverbruik, energie besparende methodes en isolatiewaarde.

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig wanneer je je woning of bedrijfspand gaat verkopen of verhuren. Je moet beschikken over een geldig energielabel anders is de kans op een boete enorm. Voor kantoren of bedrijfspanden heb je minimaal energielabel C nodig.