Energielabel aanvragen voor nieuwbouw

Hoe vraag je een energielabel aan voor je nieuwbouwwoning?
Meer informatie
  • Voor nieuwbouw
  • Snel geregeld
  • Overzichtelijk rapport
Nieuwbouwwoning afgemaakt

Een energielabel voor nieuwbouwwoningen

Het proces van het aanvragen van een energielabel is relatief eenvoudig voor reeds geregistreerde woningen. Echter, bij nieuwbouwwoningen kan dit proces enigszins verschillen. Sinds 1 januari 2015 is het verplicht om een energielabel te hebben op het moment van verkoop of verhuur. Echter, wanneer een huis in aanbouw is, komt er iets meer bij kijken.

In het woningregister is het bij een nieuwbouwwoning vaak nog niet bekend wie de toekomstige eigenaar zal zijn en wat het exacte adres is of zal worden. Tot op heden is dit een bekend gegeven.

Opleveren van een woning

Definitief energielabel
verplicht bij oplevering

Elk nieuwbouwhuis dat na 1 januari 2015 is opgeleverd, vereist een definitief energielabel dat bij de oplevering moet worden overhandigd. Dit wordt meestal verzorgd door de bouwer of ontwikkelaar van de woning. Het verplicht stellen van een energielabel door de overheid is een stap om energiebesparende maatregelen te bevorderen, in lijn met de doelstellingen vastgelegd in het Energieakkoord van 2013. Dit akkoord is opgesteld met de ambitie om zowel Nederland als Europa te verduurzamen op het gebied van energievoorzieningen.

Goedkoop energielabel aanvragen particulier

Een energielabel aanvragen voor een nieuwbouwwoning 

Het aanvragen van een energielabel is een cruciale stap die door de bouwer, verkoper of ontwikkelaar ondernomen moet worden. Het proces is vereenvoudigd en kan gemakkelijk gestart worden via onze website. Onze adviseur plant een bezoek aan je woning en voert binnen een tijdsbestek van 1 tot 2 uur een grondige controle uit.

Tijdens dit bezoek worden verschillende kenmerken van de woning vastgelegd. Hieronder vallen de afmetingen van de woning, de huidige isolatie en de aanwezige installaties, denk aan een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis van deze gegevens wordt er een berekening gemaakt van de benodigde energie voor het verwarmen van de woning, het opwarmen van water, ventilatie en koeling. Dit zorgt voor een nauwkeuriger energielabel en biedt de mogelijkheid om op maat gemaakte verbeteringen voor te stellen. Deze aanbevelingen ter verduurzaming worden ook op het energielabel vermeld. Bovendien biedt Nova Eco een korting op onze duurzaamheidsprojecten wanneer je via ons je energielabel aanvraagt.

Energielabel aanvragen

Vraag direct jouw energielabel aan

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw label.

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Heb ik een energieadviseur nodig voor een energielabel?

Ja, vanaf 2021 heb je een gecertificeerde energieadviseur nodig voor het registreren van een energielabel.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Nova Eco duurt niet lang. Vanaf jouw aanvraag gaan we direct een offerte op maat maken. Op het moment dat jij akkoord gaat met de offerte plannen we een datum van opname in. De opname van een energielabel duurt meestal een klein uurtje.

Na de opname krijg jij binnen een week het volledige energierapport opgestuurd met huidige energielabel.

Hoe wordt het energielabel bepaald?

Het energielabel is een letter. De letter wordt bepaald op basis van het energieverbruik, energie besparende methodes en isolatiewaarde.

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig wanneer je je woning of bedrijfspand gaat verkopen of verhuren. Je moet beschikken over een geldig energielabel anders is de kans op een boete enorm. Voor kantoren of bedrijfspanden heb je minimaal energielabel C nodig.