Energielabel verhogen Voor je woning

Je energielabel verhogen, hoe doe je dat?
Energielabel verhogen
 • Besparing
 • Duurzaamheid
 • Snel geregeld
EP-adivseur controleert het energielabel
Zelf energielabel berekenen tool

Energielabel verhogen: stap-voor-stap

In de wereld van woningverduurzaming is het verhogen van het energielabel van een woning een cruciale stap. Een beter energielabel betekent niet alleen een lagere energierekening, maar ook een comfortabelere leefomgeving en een positieve bijdrage aan het milieu. In deze gids nemen we je mee door de verschillende stappen die je kunt nemen om je energielabel te verbeteren.

Het energielabel van een woning geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Dit wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals isolatie, het type verwarming, en het gebruik van duurzame energiebronnen. Een woning met een A-label is het meest energiezuinig, terwijl een G-label aangeeft dat er veel ruimte voor verbetering is.

Bekijk je huidige energielabel

Doe de check en kom er binnen 5 seconden achter welk energielabel jouw woning heeft.

Energielabel check
Check gemakkelijk het energielabel van panden in heel Nederland
Aanbrengen van isolatie in een woning

Isolatie optimaliseren

Isolatie is een van de meest effectieve manieren om het energieverbruik van een woning te verminderen. Goede isolatie houdt de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer, waardoor de behoefte aan verwarming en koeling afneemt. Denk hierbij aan dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en hoogrendementsglas. Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een directe verbetering van het energielabel, maar dragen ook bij aan een langdurige verlaging van de energiekosten.

Je woning verduurzamen met zonnepanelen

Duurzame energiebronnen integreren

Het integreren van duurzame energiebronnen is een andere effectieve strategie om het energielabel te verhogen. Zonnepanelen zijn een populaire optie, omdat ze niet alleen bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot, maar ook op de lange termijn financiële besparingen opleveren. Andere duurzame energieopties zijn bijvoorbeeld zonneboilers en warmtepompen. Deze systemen gebruiken natuurlijke bronnen om te voorzien in verwarming en warm water, wat leidt tot een aanzienlijke reductie van het energieverbruik.

Besparen op je energierekening door LED lampen

Energie-efficiënte apparatuur en verlichting

De derde stap in het verhogen van je energielabel is het investeren in energie-efficiënte apparatuur en verlichting. Moderne, energiezuinige apparaten zoals koelkasten, wasmachines en vaatwassers hebben een aanzienlijk lagere energiebehoefte dan oudere modellen. Ook het vervangen van traditionele gloeilampen door LED-verlichting kan een groot verschil maken in het energieverbruik van een woning.

Het verbeteren van het energielabel van je woning is een investering die zich op meerdere manieren terugbetaalt. Niet alleen draag je bij aan een beter milieu, maar je verhoogt ook het wooncomfort en bespaart op de lange termijn op energiekosten. Door deze stappen te volgen, kun je jouw woning transformeren naar een energiezuinigere en duurzamere plek.

Energielabel verhogen bij Nova Eco

Heeft deze informatie je geïnspireerd om je energielabel te verbeteren? Neem dan de volgende stap met Nova Eco. Ons team van experts staat klaar om je te ondersteunen bij het verduurzamen van je woning. Van isolatie tot de integratie van duurzame energiebronnen, wij bieden op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij jouw wensen en behoeften.

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen werken we aan een duurzamere toekomst en helpen we je woning te transformeren naar een energie-efficiënte, comfortabele en kosteneffectieve leefomgeving.

Veelgestelde vragen

Heb ik een energieadviseur nodig voor een energielabel?

Ja, vanaf 2021 heb je een gecertificeerde energieadviseur nodig voor het registreren van een energielabel.

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig wanneer je je woning of bedrijfspand gaat verkopen of verhuren. Je moet beschikken over een geldig energielabel anders is de kans op een boete enorm. Voor kantoren of bedrijfspanden heb je minimaal energielabel C nodig.

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €280,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €525,-.
Type pand Tarief
Appartement €280,-
Eengezinswoning €310,-
Vrijstaande woning €350,-
Vrijstaande woning boven 250m² €480,-
Bedrijfspand ‹ 100m² €525,- ex. BTW
Bedrijfspand 100 – 250m² €675,- ex. BTW
Bedrijfspand 251 – 500m² €700,- ex. BTW
Bedrijfspand › 500m² Op aanvraag

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Welke punten tellen voor energielabel?

Het energielabel van een woning wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, zoals de isolatie van het dak, de muren en de vloer, de aanwezigheid van dubbel glas, de verwarmingsinstallatie en de ventilatie. Ook wordt er gekeken naar de oppervlakte van de woning en het bouwjaar.

Een offerte voor een nieuw of hoger energielabel?

 • Dien je aanvraag in en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.
 • Profiteer van een vaste, scherpe en vrijblijvende prijsopgave, rechtstreeks in je mailbox.
 • Offerte geaccepteerd? Dan nemen we binnen een dag contact op om een afspraak te maken.
 • Je ontvangt je energielabel al binnen enkele werkdagen na inspectie.