Energielabel aanvragen voor je woning

Vraag vrijblijvend een energielabel aan voor jouw woning
Gratis offerte
  • Gratis offertes
  • Uitgebreid rapport
  • Snel geregeld
Energieadviseur bespreekt kosten van een energielabel
Energielabel voor woning met zonnepanelen

Energielabel voor je woning

Een energielabel laat je zien hoe energiezuinig jouw woning is en wat je nog meer kan doen om je energielabel te verbeteren. Als je een woning gaat verkopen is een geldig energielabel verplicht. Het maakt niet uit welk energielabel je hebt, als je er maar één hebt. Heb je geen energielabel, riskeer je een boete. Die boete kan wel oplopen tot €1000,- euro.

Een energielabel voor je woning is dus erg handig ook als je wilt weten wat je nog meer kan doen om zuiniger te leven. Het rapport laat je zien wat voor energiebesparende maatregelen je kan nemen om een hoger label te krijgen. Tegelijkertijd verduurzaam je je woning en help je het milieu.

Energielabel aanvragen
Energielabel verbeteren

Voordelen van een energielabel

Naast het feit dat een energielabel verplicht is brengt het natuurlijk ook voordelen met zich mee. Hier even de voordelen in het kort:

  • De waarde van je woning stijgt direct.
  • Je verkoopt je woning veel sneller
  • Een hoger energielabel zorgt voor energiebesparing
  • Korting op verduurzamingsprojecten

Woningwaarde

Het is heel simpel, hoe hoger je energielabel hoe hoger de waarde van je woning. Heb je een hoog energielabel zoals energielabel A, dan kan de waarde van je woning al snel met €800,- euro verhogen. Dit werkt ook omgekeerd, heeft jouw woning een laag energielabel, dan is je woning misschien wel een stuk minder waard. Je woning wordt dan ook sneller verkocht wanneer je een hoog energielabel hebt.

Besparen op je energierekening door LED lampen

Energie besparen met een hoog energielabel voor je woning

Je krijgt dus bij je energielabel een woningrapport. Hier staan een aantal energiebesparende maatregelen in die je kan gaan uitvoeren. Mocht je dat willen. Er kan bijvoorbeeld geadviseerd worden om zonnepanelen op je dak te laten installeren, of te gaan investeren in isolatie. Dit zorgt natuurlijk voor een hoger energielabel, maar hiermee bespaar je ook op je energierekening. Puur omdat je minder verbruikt.

Wooncomfort

Wanneer je een hoog energielabel hebt zoals energielabel A of B, je al gauw een hoger wooncomfort hebt dan een woning met een lager energielabel. Dit komt omdat woningen met een laag energielabel vaker last hebben van tocht en energieverlies en is dus ook lastiger warm te krijgen in de winter.

Alle ongemakken van woningen met een laag energielabel zijn er niet bij een woning met een hoog label.

Meer besparingstips

Waarom bij Nova Eco

Een energielabel aanvragen hoeft niet ingewikkeld te zijn

Inzichtelijk rapport

In je nieuwe energielabelrapport zie je alles wat er in je huis speelt, ook krijg je tips voor wat je eventueel nog beter kan doen.

Snel geregeld

Wanneer de opname van het energielabel is afgerond krijg je meestal binnen 1 week je energielabel al.

Kortingen op projecten

Heb je een energielabel afgenomen bij Nova Eco en ben je toe aan een beter energielabel? Dan kan je verduurzamen met korting.

Energielabel aanvragen 2023

Energielabel voor je woning is verplicht

Een energielabel is verplicht wanneer je een woning gaat verkopen of verhuren. Voorheen was het mogelijk dat je een voorwaardelijke geldstraf kreeg en de tijd kreeg om een energielabel aan te schaffen. Tegenwoordig is d at anders, je krijgt direct een boete wanneer je geen energielabel hebt.

De overheid heeft een energielabel voor woningen verplicht gemaakt om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Dit komt door de doelstellingen die zijn gemaakt in het energieakkoord uit 2013. Dit energieakkoord is er om Nederland en Europa duurzaam te maken op gebied van energievoorzieningen.

Energielabel aanvragen
Energielabel C voor kantoren

Energielabel voor kantoren

Een energielabel is sinds 2015 verplicht voor kantoren en bedrijfspanden. Wanneer je een kantoor of pand gaat opleveren voor verkoop of verhuur, is het sinds 2008 verplicht een energielabel voor je kantoor te hebben. Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig en is dus ook beschikbaar voor kantoren en bedrijfspanden.

Een energielabel is verplicht voor eigenlijk elk soort gebouw wat toegankelijk is via een balie, hal of entree. Dit geldt dus voor kantoren, bedrijfspanden, winkelpanden, gemeentes etc.

Offerte voor kantoren

Veelgestelde vragen

Meer informatie over onze energielabels

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

  • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
  • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Hoe wordt het energielabel bepaald?

Het energielabel is een letter. De letter wordt bepaald op basis van het energieverbruik, energie besparende methodes en isolatiewaarde.

Wat betekent energielabel woning?

Een energielabel voor een woning is een rapport wat laat zien hoe energiezuinig een woning is. Woningeigenaren zijn verplicht bij verkoop en verhuur een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Dit geldt ook als woningeigenaren een nieuwe woning gaanlaten bouwen.

Hoe lang duurt het aanvragen van een energielabel?

Het aanvragen van een energielabel bij Nova Eco duurt niet lang. Vanaf jouw aanvraag gaan we direct een offerte op maat maken. Op het moment dat jij akkoord gaat met de offerte plannen we een datum van opname in. De opname van een energielabel duurt meestal een klein uurtje.

Na de opname krijg jij binnen een week het volledige energierapport opgestuurd met huidige energielabel.

Hoe lang is het energielabel geldig?

Het nieuwe energielabel is 10 jaar geldig. Je hoeft pas een nieuw energielabel aan te vragen wanneer die jaren zijn verstreken.

Vrijblijvend energielabel aanvragen voor je woning

Vul je gegevens in en maak direct een afspraak voor het opnemen van jouw energielabel.