Groene stroom Hoe zit het in elkaar?

De beste stroom & gas aanbiedingen bij Nova Eco
Meer informatie
  • Groene stroom
  • Groen gas
  • Direct overstappen
groene stroom door windmolens

Gegarandeerd groen

Bij Nova Eco willen we een bijdrage leveren aan een betere, schonere en mooiere wereld. Duurzaamheid stroomt namelijk door onze aderen. Daarom krijgen onze klanten gegarandeerd 100% groene stroom. Door het leveren van groene energie aan onze klanten wordt hun ecologische voetafdruk namelijk verkleint. Elke dag weer zetten we een stap dichter naar een geslaagde energietransitie, maar dit kan niet alleen. Daarom is ons motto dan ook: ‘samen steken we energie in duurzaamheid’.

Groene stroom uit stopcontact

Komt er groene stroom uit mijn stopcontact?

Natuurlijk is de stroom die jij thuis verbruikt niet anders dan de stroom bij je buren. Helaas kan de netbeheerder geen andere stroomkabel naar je woning trekken. Maar doordat jij voor onze duurzame stroom hebt gekozen, draag je wel degelijk bij aan een duurzame toekomst. Want hoe meer mensen kiezen voor duurzame stroom, hoe meer de energieleveranciers verplicht zijn duurzaam opgewekte stroom te leveren en hoe groter uiteindelijk het aandeel duurzaam opgewekte stroom wordt.

De invloed van energielabel A en hoger op uw maandlasten en verkoopprijs woning

Waar komt onze groene stroom vandaan?

Elke energieleverancier geeft na afloop van ieder jaar aan waar de geleverde stroom precies vandaan kwam. Dit wordt aangetoond met een stroometiket. De berekening van het stroometiket is voor alle energieleveranciers hetzelfde en wordt gecontroleerd door de Autoriteit Consument en Markt, ook wel ACM genoemd. Door onze nauwe samenwerking met Kikker Energie hebben we met Nova Eco al onze klanten kunnen voorzien van 100% groene stroom, waarvan 100% afkomstig van Nederlandse windmolens. Meer weten over ons stroometiket?

Bekijk stroometiket
Groene stroom en gas bij Nova Eco

Waarom groene energie zo belangrijk is

Groene energie is energie die is opgewekt uit duurzame bronnen. Een duurzame energiebron is een bron die nooit opraakt. Bij het opwekken van duurzame energie komt er geen tot weinig CO2 uitstoot vrij. Hierdoor krijg je een schonere lucht en wordt de opwarming van de aarde tegen gegaan.

Hierdoor krijgen de volgende generaties de kans om net zoveel van de wereld te kunnen genieten als wij kunnen. Daarnaast wordt al onze groene energie bewust opgewekt door Nederlandse windmolens. Dit zorgt er voor dat er zo min mogelijk energie verloren gaat tijdens het transport.

Groene stroom en een scherp tarief, kan dat echt?

Bij Nova Eco leveren we de groene stroom tegen een scherp tarief. Wij vinden namelijk niet dat je meer moet betalen voor energie dat bijdraagt aan een betere wereld. Wij leveren 100% groene stroom afkomstig van Nederlandse windmolens, ongeacht het contract dat je kiest. Gewoon groene energie voor de scherpste prijs.

Energie aanvragen
Je woning verduurzamen met zonnepanelen

Zelf groene energie opwekken

Je kunt ook zelf groene stroom opwekken. Dit kan je doen door zonnepanelen op je dak te laten installeren. Het voordeel van zonnepanelen is dat je niet alleen groene energie opwekt, maar ook nog eens flink bespaart op je energierekening.

De gemiddelde terugverdientijd van een installatie is tussen 4 en 7 jaar. Via onze offerte vergelijker ontvang je tot wel 4 offertes van vakmannen uit jouw regio.

Vraag nu jouw
energiecontract aan

Nova staat voor vernieuwing, en dit laten we maar al te graag zien aan onze klanten. Wij zijn continue bezig met het verbeteren van onze producten en diensten. Daarvoor hebben wij vier pijlers opgezet

Veelgestelde vragen

Meer informatie over groene stroom

Wat is groene stroom?

Groene energie is energie die is opgewekt uit duurzame bronnen. Een duurzame energiebron is een bron die nooit opraakt. Bij duurzame energiebronnen kan je denken aan zonne-energie, windenergie en de energie die we opwekken uit waterkracht.

Is groene stroom duurder dan grijze stroom?

Nee. Wij vinden namelijk niet dat je meer moet betalen voor energie dat bijdraagt aan een betere wereld. Bij Nova eco leveren wij 100% groene stroom afkomstig van Nederlandse windmolens, ongeacht het contract dat je kiest. Gewoon groene stroom voor de scherpste prijs.

Waar komt de groene stroom van Nova Energie vandaan?

Elke energieleverancier geeft na afloop van ieder jaar aan waar de geleverde stroom precies vandaan kwam. Dit wordt aangetoond met een stroometiket. De berekening van het stroometiket is voor alle energieleveranciers hetzelfde en wordt gecontroleerd door de Autoriteit Consument en Markt, ook wel ACM genoemd. Door onze nauwe samenwerking met Kikker Energie hebben we met Nova Eco al onze klanten kunnen voorzien van 100% groene stroom, waarvan 100% afkomstig van Nederlandse windmolens.

Meer weten over onze stroom? Bekijk dan ons stroometiket.

Waarom is groene stroom belangrijk?

Bij het opwekken van duurzame energie komt er geen tot weinig CO2 uitstoot vrij. Hierdoor krijg je een schonere lucht en wordt de opwarming van de aarde tegen gegaan. Hierdoor krijgen de volgende generaties de kans om net zoveel van de wereld te kunnen genieten als wij kunnen. Daarnaast wordt al onze groene energie bewust opgewekt met Nederlandse windmolens. Dit zorgt er voor dat er zo min mogelijk energie verloren gaat tijdens het transport.

Wordt de echtheid van groene stroom gecontroleerd?

Ja, de overheid controleert de stroometiketten ieder jaar.