Heeft mijn huis een energielabel?

Welk energielabel heeft je woning? Kom er achter in 1 stap.
Welk energielabel heb ik?
  • Snelle check
  • Energielabel controleren
  • Aanvragen
Energielabel woning
Energielabel aanvragen 2023

Je energielabel checken in enkele stappen

Besteed geen tijd en moeite aan het uitzoeken van het energielabel van je woning. Onze nieuwe energielabel check geeft jouw direct antwoord! In een paar eenvoudige stappen: voer je postcode en huisnummer in, en voila – je krijgt de exacte energielabel van je woning te zien. Met ons systeem zijn er geen rapporten of wachttijden – alleen onmiddellijke resultaten!

Klaar om het energielabel van een ander pand te bekijken? Dat kan door simpelweg de pagina te verversen en de adresgegevens in te voeren.

Check hier je energielabel
Energielabel check
Check gemakkelijk het energielabel van panden in heel Nederland
Ep-adviseur geeft advies

Ik heb geen energielabel, wat nu?

Dat is geen probleem.  Je hebt namelijk alleen een energielabel nodig wanneer je je woning gaat verkopen of verhuren. Is dit niet het geval? Dan hoef je ook niet perse een energielabel aan te vragen. Ben je wel van plan om je huis te verkopen of verhuren? Dan raden wij je aan direct een energielabel aan te vragen. Een energielabel is namelijk verplicht. Daarnaast kan het ook nog eens goed uitpakken voor de waarde van je woning.

Als je niet van plan bent je huis te verkopen of te verhuren, dan is het aanvragen van een energielabel niet nodig. Is dit wel het geval en ben je van plan jouw woning op de markt te brengen, dan is het aanvragen van een energielabel meteen verplicht. Hiermee voldoe je niet alleen aan een wettelijke verplichting, maar kan je waarschijnlijk ook waarde toevoegen aan uw woning!

Energielabel aanvragen
Energielabel voor woning met zonnepanelen

Een energielabel aanvragen voor je woning

Vroeger kon je met een paar klikken jouw aanvraag voor een energielabel online indienen. Het proces is echter ingewikkelder geworden sinds 1 januari 2021 – nu moeten gecertificeerde energieadviseurs de woning bezoeken en inspecteren voordat een energielabel kan worden afgegeven. Helaas betekent dit dat het momenteel langer kan duren om een geldig energielabel aan te vragen.

Wanneer je een energielabel aanvraag bij ons indient, verwerken wij deze zo snel en efficiënt mogelijk, zodat je tijdig over je energielabel kunt beschikken. Zodra je een energielabel aanvraagt, is de prijs direct bekend. Wij streven naar een uitstekende klantenservice en nemen binnen 1 werkdag na jouw aanvraag contact met je op om een afspraak te maken – die doorgaans binnen een week na de aanvraag plaatsvindt. Daarna hoeven we alleen nog maar het definitieve ontwerp van het label voor te bereiden voor we het versturen – wat betekent dat na meestal 2 weken je volledige energielabel in je mailbox zou moeten arriveren.

Zelf energielabel berekenen tool

Wat kost het aanvragen van een energielabel?

Het verkrijgen van een energielabel voor een eengezinswoning of appartement brengt kosten met zich mee, maar bespaar je op de lange termijn veel geld. Een energielabel voor een huis kost ongeveer 290 euro inclusief btw, en 260 euro voor een appartement – omdat online aanvragen niet meer mogelijk zijn. Het tarief wordt nu berekend door professionele gecertificeerde EP-adviseurs die ter plaatse komen om nauwkeurige metingen te doen.

Energielabel aanvraagformulier

  • Dien je aanvraag in en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.
  • Profiteer van een vaste, scherpe en vrijblijvende prijsopgave, rechtstreeks in je mailbox.
  • Offerte geaccepteerd? Dan nemen we binnen een dag contact op om een afspraak te maken.
  • Je ontvangt je energielabel al binnen 2 weken na inspectie.