Hoe vraag je een energielabel aan?

Vraag een energielabel aan en verhoog de waarde van je huis.
Energielabel aanvragen
 • Inzichtelijk rapport
 • Snel geregeld
 • Kortingen op projecten
Energielabel aanvragen 2023
Energielabel woning

Heeft jouw woning al een energielabel?

Ben je niet zeker of jouw woning al een energielabel heeft? Via onze check kun je direct achterhalen of jouw huidige woning al een energielabel heeft. Vul hiervoor je postcode en huisnummer in. Wanneer er al een geldig energielabel geregistreerd staat, wordt de energielabelklasse weergegeven. Als deze nog niet geregistreerd is, dan kun je deze alsnog aanvragen. Iedere woning in Nederland dient namelijk te beschikken over een geldig energielabel. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om jouw huidige energielabel te vernieuwen, dit is gunstig voor de waarde van je huis. Zo kun je dit bijvoorbeeld doen nadat je je huis duurzamer hebt gemaakt. Denk hierbij aan de plaatsing van zonnepanelen, een thuisbatterij of een warmtepomp. Een nieuw energielabel blijft 10 jaar geldig.

 

Check hier je energielabel

Controleer welk energielabel jouw woning op dit moment heeft.

Energielabel check
Check gemakkelijk het energielabel van panden in heel Nederland

Energielabel aanvragen

 • Dien je aanvraag in en ontvang razendsnel een offerte op maat.
 • Profiteer van een vaste, scherpe en vrijblijvende prijsopgave, rechtstreeks in je mailbox.
 • Offerte geaccepteerd? Dan nemen we binnen een dag contact op om een afspraak te maken.
 • Je ontvangt je energielabel al binnen 14 werkdagen na inspectie.
EP-adivseur controleert het energielabel

Hoe gaat een energieadviseur te werk?

Een energielabel aanvragen gaat als volgt: vraag vrijblijvend een offerte op maat aan via ons formulier.  Offerte akkoord? Een van onze energieadviseurs neemt contact met je op voor het inplannen van een afspraak. Tijdens de inspectie worden alle kenmerken van je huis of bedrijfspand genoteerd, in totaal duurt dit zo’n 1 à 2 uur. De energieadviseur neemt foto’s en stelt de mate van isolatie van je huis of pand vast. Daarnaast wordt er gekeken naar eventuele duurzame energiesystemen die je hebt. Wanneer je dus al hebt geïnvesteerd in zonnepanelen, een thuisbatterij, een warmtepomp of andere duurzame installaties, dan heeft dit een positieve impact op je energielabel.

Al deze aspecten worden meegenomen in de uiteindelijke score en aan de hand hiervan stelt de energieadviseur vast hoeveel energie er nodig is voor verwarming en verkoeling van jouw woning, warm water en voor ventilatie. Daarnaast bekijkt onze energieadviseur eventuele punten  die voor verbetering vatbaar zijn. Ook hier ontvang je een overzicht van.

Woningtype NAW-gegevens Bouwjaar
Appartement Postcode Voor of na 2021
Eengezinswoning Adres
Vrijstaande woning Plaats
Villa Naam
Maisonette Telefoonnummer
E-mailadres

Benodigde gegevens en punten voor aanvragen energielabel

Welke gegevens heb je nodig tot het aanvragen van een energielabel? Je woning wordt gecontroleerd op de volgende punten:

 • Woningtype
 • Soort glas
 • Verwarming
 • Verduurzaming
 • Bouwjaar
 • Warmwatervoorziening
 • Isolatiematerialen

 

Energieadviseur bespreekt kosten van een energielabel

Energielabel aanvragen?

Via bovenstaand formulier kun je jouw energielabel aanvragen. Nadat wij jouw aanvraag hebben ontvangen, sturen wij je zo snel een scherpe offerte naar je toe. Indien je de offerte accepteert plannen we samen een afspraak , zodat wij de woning ter plaatse kunnen opnemen. Het is belangrijk dat je als eigenaar bij deze afspraak ook zelf aanwezig aanwezig bent. Daarnaast is het raadzaam om voorgaand aan de afspraak wat informatie over de woning te verzamelen. Denk hierbij aan documentatie, verschillende bouwtekeningen of facturen van verbetermaatregelen. Onze energieadviseur berekent en registreert vervolgens de energieprestatie, waarna jij het energielabel van ons ontvangt.

Energielabel aanvragen