Hoe het energielabel van invloed is op de verhuurbaarheid van jouw woning

Als verhuurder wil je jouw woning zo snel mogelijk verhuren. Het energielabel van de woning kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Als verhuurder wil je jouw woning zo snel mogelijk verhuren. Het energielabel van de woning kan hierbij een belangrijke rol spelen. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is en loopt van A (zeer energiezuinig) tot en met G (zeer energie-onzuinig). Sinds 1 januari 2021 is er een nieuw energielabelsysteem dat beter aansluit op de huidige energieprestaties van woningen.

Een goede score op het energielabel kan aantrekkelijk zijn voor huurders die op zoek zijn naar een energiezuinige woning. Een woning met energielabel A wordt gemiddeld 6,6% duurder verhuurd dan een vergelijkbare woning met energielabel G. Bovendien kan een energiezuinige woning de energierekening van de huurder verlagen en het milieu sparen. Een investering in energiebesparende maatregelen kan zich dus terugverdienen in de vorm van een hogere verhuurprijs en een snellere verhuur.

Aan de andere kant kan een laag energielabel de verhuurbaarheid van de woning verlagen. Huurders die bezig zijn met energie en milieu, zullen minder snel geneigd zijn om een woning met een laag energielabel te huren. Bovendien kan het zo zijn dat een woning met een laag energielabel minder comfortabel is om in te wonen, bijvoorbeeld door tocht of kou.

Daarom is het belangrijk voor verhuurders om aandacht te besteden aan het energielabel van de woning. Door te investeren in energiebesparende maatregelen kan de verhuurbaarheid van de woning verbeteren en de huurprijs verhogen. Een goede score op het energielabel kan dus bijdragen aan het verhuren van de woning en kan op de lange termijn leiden tot kostenbesparingen.

Wil je een energielabel aanvragen? Klik dan hier.