Hoe krijg ik een energielabel voor mijn woning?

Een energielabel aanvragen voor je woning, zo werkt het.
Energielabel aanvragen
  • Energielabel aanvragen
  • Snel geregeld
  • Kort proces
Energielabel woning
Energielabel aanvragen 2023

Hoe krijg ik een energielabel voor mijn woning?

Het is vrij eenvoudig om een energielabel te krijgen. Voorheen was het nog simpeler. Je kon een energielabel online aanvragen bij de overheid. Dit was zo geregeld. Tegenwoordig werkt het iets anders. Wanneer je een energielabel nodig hebt, is het verplicht om je woning te laten keuren. Dit wordt gedaan door een gecertificeerde EP-adviseur.

 

Heb je een energielabel?
Energielabel check
Check gemakkelijk het energielabel van panden in heel Nederland
Ep-adviseur geeft advies

Ik heb geen energielabel, wat nu?

Maak je geen zorgen, als je je huis niet verkoopt of verhuurt, dan is een energielabel niet nodig. Maar als dat wel het geval is – wacht dan niet. Het verwerven van een energielabel voor je huis is verplicht en zal uiteindelijk de waarde ervan doen stijgen.

Als je niet van plan bent uw huis op de markt te brengen, hoef je geen energielabel aan te schaffen. Maar als je je woning verkoopt of verhuurt, is het verplicht om er een aan te schaffen. Je voldoet dan niet alleen aan een wettelijk voorschrift, maar de kans is groot dat je daarmee ook de waarde van uw woning verhoogt.

Energielabel aanvragen
Energielabel voor woning met zonnepanelen

Een energielabel aanvragen voor je woning

Terwijl het aanvragen van een energielabel vroeger een koud kunstje was, is het sinds begin 2021 steeds ingewikkelder geworden. Nu moeten gecertificeerde energieadviseurs je woning fysiek inspecteren voordat een geldig energielabel kan worden afgegeven – wat betekent dat de aanvraagprocedure langer dan ooit is geworden. Helaas is dit nu de stand van zaken bij het online indienen van je energielabel aanvraag.

Wanneer je een energielabel aanvraag bij ons indient, verwerken wij deze zo snel en efficiënt mogelijk, zodat je tijdig over je energielabel kunt beschikken. Zodra je een energielabel aanvraagt, is de prijs direct bekend. Wij streven naar een uitstekende klantenservice en nemen binnen 1 werkdag na jouw aanvraag contact met je op om een afspraak te maken – die doorgaans binnen een week na de aanvraag plaatsvindt. Daarna hoeven we alleen nog maar het definitieve ontwerp van het label voor te bereiden voor we het versturen – wat betekent dat na meestal 5 werkdagen je volledige energielabel in je mailbox zou moeten arriveren.

Zelf energielabel berekenen tool

Wat kost het aanvragen van een energielabel?

Hoewel het verkrijgen van een energielabel voor een eengezinswoning of appartement kosten met zich meebrengt, kan je op lange termijn aanzienlijk besparen. Een energielabel kost ongeveer 290 euro inclusief BTW voor een woning en 260 euro voor een appartement, aangezien een energielabel online aanvragen niet meer mogelijk is. De vergoeding wordt berekend door gecertificeerde EP-adviseurs die naar je woning komen om nauwkeurige metingen te doen – waardoor het elke cent waard is!

Energielabel aanvraagformulier

  • Dien je aanvraag in en ontvang binnen 24 uur een offerte op maat.
  • Profiteer van een vaste, scherpe en vrijblijvende prijsopgave, rechtstreeks in je mailbox.
  • Offerte geaccepteerd? Dan nemen we binnen een dag contact op om een afspraak te maken.
  • Je ontvangt je energielabel al binnen 5 werkdagen na inspectie.