Hoe lang is een energielabel geldig?

Hoe langs is mijn energielabel eigenlijk geldig?
Nieuw energielabel aanvragen
  • 10 jaar lang
  • Verplicht energielabel
  • Geldigheid energielabel
Energielabel verbeteren
EP-adivseur controleert het energielabel

Hoe lang is een energielabel geldig?

Een energielabel is 10 jaar geldig. Dit gaat in vanaf het moment van afgifte. Het energielabel is zo lang geldig  omdat er in die tijd heel wat kan veranderen aan je woning. Je woning of bedrijfspand kan bijvoorbeeld in 2022 energielabel A hebben. Dit energielabel kan in 2025 misschien wel energielabel C zijn. Door snelle veranderingen in de woning- en verduurzamingsmarkt kan er dus in korte tijd veel veranderen.

Na de 10 jaar dient er een nieuw energielabel te komen. Dit kan je doen door een energielabel aan te vragen bij een erkend EP-adviseur. Dit geldt voor zowel woningen als bedrijfspanden.

Energieadviseur bespreekt kosten van een energielabel

Waar kan ik de geldigheid van mijn energielabel vinden?

Je kan je geldigheid heel simpel terugvinden. Op je energielabel staat namelijk de datum waarop deze is afgenomen. Naast die datum staat de verloopdatum. Dus exact tien jaar later. Als je dus net een nieuw energielabel hebt. Hoef je je in ieder geval voor de aankomende 10 jaar geen zorgen te maken, tenzij je je woning wilt verkopen. De waarde van de woning kan namelijk enorm stijgen bij een hoog energielabel.

Besparen op je energierekening door LED lampen

Hoe kan je je energielabel snel verbeteren?

Er zijn al gauw een aantal dingen die je kan doen om je energielabel te verbeteren. Om te beginnen met de beste optie gaan we even kijken naar isolatie. Er zijn veel verschillende soorten isolatiemogelijkheden, denk aan dak-, vloer-, en spouwmuurisolatie. Dit samen kan al zorgen dat je energielabel flink omhoog springt. Dit komt omdat je enorm veel bespaart op je energierekening. Je betaald al gauw de helft minder aan stroom en gas wanneer je woning goed is geïsoleerd. Meestal heb je dan al energielabel A of B.

Energielabel aanvragen

Vraag hier je nieuwe energielabel aan

Je kan hier snel en goedkoop je energielabel aanvragen. Wij nemen je aanvraag direct in behandeling.