Hoeveel kosten zonnepanelen tegenwoordig?

Zonnepanelen kopen of huren is natuurlijk altijd een goed idee. Je energielabel wordt hoger, je energierekening gaat omlaag en je verdient er aan. Wie wil dat nou niet?

Hoeveel kosten zonnepanelen?

Dat is natuurlijk de vraag waarvoor je hier bent. De kosten van een zonnepaneel worden meestal berekend per Wattpiek. Gemiddeld heeft een zonnepaneel een totaalvermogen van 310 Wattpiek. Dit ligt natuurlijk aan het type zonnepaneel dat je wilt kopen.

De gemiddelde prijs ligt dan ook op €1,35,- per Wattpiek, dit is meestal inclusief omvormerkosten en de installatie van de zonnepanelen. Stel je hebt een dak waar 8 zonnepanelen op passen, dan is het rekensommetje zo gemaakt. De kosten zijn dan €1,35,- X de 310 Wattpiek per paneel is dan €418,50,- per paneel. Dit is natuurlijk een gemiddelde, het ligt aan het bedrijf dat de zonnepanelen legt, de soort paneel en de hoeveelheid panelen.

Wat leveren zonnepanelen op?

In eerste instantie kan je het vrij simpel berekenen. Je investeert één keer in zonnepanelen op je dak, toch bespaar je elk jaar weer. Elke kilowattuur die je krijgt van je zonnepanelen hoef je niet te betalen aan de energiemaatschappij. Wanneer je zonnepanelen enorm veel energie opleveren, kan dat gewoon teruggeleverd worden aan het net, daarmee verdien je geld. Dat heet de terugleververgoeding.

BTW van zonnepanelen terugvragen

Je vraagt je af: hoeveel kosten zonnepanelen? Maar wist je ook dat je geld krijgt wanneer je zonnepanelen hebt. De overheid ziet je namelijk als ondernemer wanneer je zonnepanelen hebt. Je kan dus belasting terugvragen over je zonnepanelen. Dit is heel simpel om te doen en je bekostigt direct je zonnepanelen.

Je kan je belasting terugvragen via deze link.

Zonnepanelen bij Nova Eco

Zonnepanelen zijn dus erg interessant voor je woning, omgeving en je portemonnee. Bij ons kan je vrijblijvend een offerte aanvragen voor het plaatsen van zonnepanelen op je dak. Je krijgt dan van ons een offerte op maat en kan je rustig kijken of dit rendabel voor je is.

Wij overleggen met onze vakmannen wat voor jou goed uitkomt en gaan direct aan de slag. Zo kun je meteen beginnen met verdienen aan je zonnepanelen zonder wat te hoeven doen.

Vraag direct een offerte aan