Wat kost een energielabel in 2023

Lees hier meer over de kosten en het aanvragen van een energielabel
Meer informatie
 • Woningwaarde stijgt
 • Snel geregeld
 • Goedkoop
Je woning verduurzamen met zonnepanelen
De invloed van energielabel A en hoger op uw maandlasten en verkoopprijs woning

Energiezuinig wonen wordt steeds belangrijker

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Dit label is gebaseerd op verschillende factoren zoals isolatie, verwarming en ventilatie. Echter, wat veel mensen niet weten, is dat ook het aantal zonnepanelen invloed heeft op het energielabel. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit en verlagen daarmee het energieverbruik van uw woning. Hierdoor wordt uw woning energiezuiniger en kan het energielabel verbeteren.

Energielabel zelf berekenen

Hoeveel zonnepanelen nodig?

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om uw energielabel te verbeteren, hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van uw woning en uw energieverbruik. Over het algemeen geldt: hoe meer zonnepanelen, hoe hoger uw energiebesparing en hoe beter uw energielabel. Bij Nova Eco helpen we u graag bij het berekenen van het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft om uw energielabel te verbeteren.

Het plaatsen van zonnepanelen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Met zonnepanelen wekt u namelijk uw eigen duurzame energie op, waardoor u minder afhankelijk bent van energieleveranciers en bespaart op uw energierekening. Bovendien zijn zonnepanelen een waardevolle investering voor uw woning. Een woning met zonnepanelen is namelijk meer waard dan een woning zonder zonnepanelen.

Wilt u meer weten over de voordelen van zonnepanelen en hoeveel zonnepanelen uw energielabel kunnen beïnvloeden? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Energielabel aanvragen
Energielabel woning

Hoelang duurt het aanvragen van een energielabel in 2023?

Het aanvragen van een energielabel duurt bij Nova Eco 5 minuten. Zodra wij jouw aanvraag hebben ontvangen krijg je binnen 1 uur een offerte en plannen we een afspraak in. Deze afspraak wordt meestal al binnen 2 weken ingepland. Heb je spoed? Dan kunnen wij ook sneller komen. Lees hieronder verder over de kosten van een energielabel in 2023.

Wanneer onze adviseur bij u is langs geweest, krijgt u meestal binnen 5 werkdagen uw energielabel in uw mailbox. Hierbij zit meestal ook een verduurzamingsrapport, hierin staat wat jij nog kan doen om een hoger energielabel te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten installeren van zonnepanelen of een warmtepomp.

Type pand Tarief
Appartement €260,-
Eengezinswoning €285,-
Vrijstaande woning €320,-
Nieuwbouw €365,-
Bedrijfspand ‹ 100m² €525,- ex. BTW
Bedrijfspand 100 – 250m² €675,- ex. BTW
Bedrijfspand 251 – 500m² €700,- ex. BTW
Bedrijfspand › 500m² Op aanvraag

Wat kost een energielabel in 2023?

De prijs van een label hangt af van meerdere factoren waaronder woningtype, beschikbare documentatie en de tijd die een energieadviseur nodig heeft om alle kenmerken op te nemen. Heb je al een geregistreerd label voor jouw woning? Dan blijft die gewoon geldig totdat de 10 jaren zijn verstreken.

De kosten van een energielabel in 2023 zijn voor een normale woning €285 euro. De kosten voor andere woningen verschillen. Dit komt voornamelijk door de oppervlakte van de woning.

Veelgestelde vragen

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Welke informatie staat er op het uitgebreide energielabel?

Het uitgebreide energielabel bevat gegevens over de energieprestatie, waaronder de energielabelklasse, het primair fossiel energiegebruik in kWh/m2 per jaar, het aandeel hernieuwbare energie, de oververhitting in de zomer en de warmtebehoefte van de woning. Naast de kenmerken van de woning waarvan de energieprestatie op berekend is, zoals isolatie en installaties, bevat het label ook een adviesrapport. In dit adviesrapport kan je in één oogopslag zien welke maatregelen jouw woning naar een hogere index klasse leiden.

Wat is het hoogste energielabel?

Energielabel A is het meest duurzame, oftewel het hoogste, energielabel. Die kan je zien aan de groene kleur. Een woning met energielabel A is meestal goed geïsoleerd en er is goed nagedacht over energie besparende methoden. De woning beschikt vaak ook over verduurzamingsprojecten zoals: zonnepanelen, warmtepompen of dakisolatie.

Wat betekent energielabel woning?

Een energielabel voor een woning is een rapport wat laat zien hoe energiezuinig een woning is. Woningeigenaren zijn verplicht bij verkoop en verhuur een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Dit geldt ook als woningeigenaren een nieuwe woning gaanlaten bouwen.

Vraag hier je energielabel aan

 • Vul vandaag nog het aanvraagformulier in en je ontvangt snel een offerte op maat.
 • Ervaar het gemak van een vrijblijvende offerte met een vaste prijs die kosteloos in je mailbox wordt bezorgd.
 • Je kan het aanbod online accepteren of afwijzen zonder dat je een verklaring hoeft te geven.
 • Zodra je onze offerte accepteert, nemen wij binnen een dag contact met je op om de details af te ronden.
 • In slechts vijf werkdagen hebben wij het energielabel klaar nadat we je huis hebben opgenomen.