Isolatie voor je huis Verduurzaam je woning

Door te isoleren krijg je een hoger energielabel, bespaar je in kosten en is je woning meer waard
Isolatie oplossingen
  • Hoger energielabel
  • Lagere energierekening
  • Hogere woningwaarde

Isoleren bij Nova Eco

Je woning sneller verduurzamen door isolatie, bekijk het proces

1

Kies je isolatie

Bekijk onze isolatieoplossingen en kies de best mogelijke isolatie voor jouw woning.

2

Kies je vakman

Vraag vrijblijvend je offerte aan en kies een vakman bij jou in de regio. Zo kies je voordelig, snel en simpel.

3

Isoleer je woning

Ga in gesprek met de vakman en kijk hoe jij het beste kan gaan isoleren.

Bekijk isolatie mogelijkheden

Door te isoleren bespaar je op je energierekening
en blijft het lekker warm in huis.

Aanbrengen van isolatie in een woning

Waarom je woning isoleren?

Een goed geïsoleerde woning brengt talloze voordelen met zich mee. We bespreken de meest belangrijke voordelen hier.

Ten eerste merk je al gauw dat je wooncomfort omhoog gaat na het isoleren. Het is niet meer snel fris in huis en de temperatuur blijft constant. Het wordt dus comfortabeler in je huis, maar je gaat er ook nog eens geld op besparen. Door te isoleren verbruik je minder energie omdat je warmte behoud.

Een groot voordeel van isolatie is dat het energielabel van je woning ook omhoog gaat. Doordat je een energiezuinigere woning hebt ga je meer besparen, dit resulteert in een hoger energielabel. Hierdoor wordt je woning meer waard als je het ooit wilt gaan verkopen of verhuren. Daarnaast is het verkopen van een woning makkelijker wanneer je een hoog energielabel hebt.

Isolatie in je spouwmuur

Is isolatie een ingrijpende verbouwing?

Nee, isoleren kan in de meeste gevallen vrij makkelijk en snel zonder gedoe. Vloerisolatie wordt meestal makkelijk aangebracht vanuit de kruipruimte. Het wordt dan zo onder je vloer gemonteerd. Spouwmuurisolatie kan bijvoorbeeld van buitenaf in de muur worden gespoten.

Het isoleren van je dak duurt meestal iets langer, hoeft niet natuurlijk. Het ligt aan hoe schoon je zolder is en of het makkelijk bereikbaar is. Het isoleren van je dak gebeurd namelijk wel aan de binnenkant van je huis. Het zorgt ook voor rommel.

Gerelateerde artikelen

Besparingstips, informatie over subsidies en meer.

Aangebracht dakisolatie door Nova Eco

Je dak isoleren

Een warmer huis en toch minder kosten hebben op de energierekening. En niet te te vergeten, het is ook nog eens beter voor het milieu. Een goed idee dus, je dak laten isoleren. Maar wat is dakisolatie nou precies?

Dakisolatie houdt de warmte beter in huis, aangezien warmte van nature opstijgt. Door het dak met isolatiemateriaal te bedekken, krijgt de warmte minder kans om te ontsnappen. Hierdoor bespaar je flink op de energierekening. Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren: zo kun je de binnen- en buitenzijde van een schuin dak, een plat dak en de zoldervloer laten isoleren.

Wat kost dakisolatie?

De prijs voor het aanbrengen van dakisolatie hangt af van een aantal verschillende factoren. Je kunt ervan uitgaan dat het laten aanbrengen van isolatie op je dak gemiddeld tussen de €2000,- en €5000,- kost. Dit is gebaseerd op een eengezinswoning.

Meer over dakisolatie
Vloerisolatie leggen op de vloer

Isolatie onder je vloer

Een goede manier om jouw woning te isoleren. Deze vorm van isolatie zorgt ervoor dat de warmte niet via de vloer kan ontsnappen. Daardoor bespaar je op jouw energierekening en blijft de woning een aangename temperatuur houden.

Vloerisolatie kan worden aangebracht met meerdere soorten isolatiematerialen. De drie meest voorkomende isolatiematerialen zijn isolatieplaten, PUR-schuim en EPS korrels. Het aanbrengen van vloerisolatie kan op verschillende manieren. Welke manier wordt toegepast, hangt af van het soort isolatiemateriaal en het soort vloer. Daarom zal het isolatiebedrijf voor het aanbrengen van de isolatie een opname doen.

Wat kost vloerisolatie?

De kosten van vloerisolatie variëren door een aantal factoren. Vooral het soort isolatiemateriaal is van grote invloed. Daarnaast spelen kosten voor de vakman ook een rol.

De gemiddelde kosten voor vloerisolatie ligt rond €1600,- inclusief plaatsingskosten. Daarnaast kan je in aanmerking komen met subsidies waardoor het bedrag nog omlaag gaat. Deze investering verdien je gemiddeld in 5 tot 7 jaar terug.

Meer over de kosten

Meer over vloerisolatie
Spouwmuurisolatie aanbrengen

Spouwmuurisolatie

Steeds meer woningeigenaren kiezen voor spouwmuurisolatie. Dat komt doordat spouwmuurisolatie veel voordelen met zich mee brengt. Met spouwmuurisolatie kun je namelijk flink besparen op de energierekening. Dit komt doordat het isolatiemateriaal de warmte niet onopgemerkt laat ontsnappen.

Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur (de spouw) opgevuld. Isolatie in de spouw voorkomt dat warmte uit huis verloren gaat. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een lagere energierekening, hoger wooncomfort en een hoger energielabel.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is de voordeligste manier om je huis te isoleren. Doorgaans kost het aanbrengen van het isolatiemateriaal tussen de €15,- en €30,- per m². Je kunt ervan uitgaan dat het laten aanbrengen van spouwmuurisolatie gemiddeld tussen de €780,- en €3000,- kost. Echter hangt de exacte prijs af van het soort materiaal en het aantal vierkante meters.

Meer over de kosten

Meer over spouwmuurisolatie
Subsidie voor isolatie controleren

Subsidie voor isolatie

Als woningeigenaar kan je vanaf 1 januari 2021 gebruik maken van de ISDE regeling. Je krijgt deze subsidie nadat je minimaal twee besparende maatregelen hebt genomen in je woning. Zodra je die maatregelen hebt doorgevoerd kan je beroep doen op de subsidieregeling.

Echter alleen particulieren kunnen gebruik maken van deze regeling.

Veelgestelde vragen

Informatie over isolatie oplossingen

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Als huiseigenaar hoef je niets te doen om isolatie in de kruipruimte te plaatsen. Als je de isolatie boven of onder de vloer wilt installeren, moet je alle meubels verwijderen.

Het is belangrijk om voldoende bouwhoogte te hebben voor vloerisolatie, omdat er meerdere lagen op de vloer moeten worden geplaatst. De gehele vloerconstructie bestaat doorgaans uit dragende vloeren, plamuurband, isolatieplaten en afgewerkte vloeren. Houd er dus rekening mee dat vloerisolatie de vloer soms 10 cm hoger maakt.

Wat is de terugverdientijd van dakisolatie?

De gemiddelde terugverdientijd voor dakisolatie is 3 tot 6 jaar. Je kunt de terugverdientijd berekenen door de kosten van dakisolatiewerk te delen door de jaarlijkse besparing op dakisolatie.

Factoren die de efficiëntie van dakisolatie beïnvloeden, hebben ook invloed op de terugverdientijd. Het is daarom belangrijk offertes te vergelijken om een ​​goede indruk te krijgen van verschillende experts in de regio.

Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie?

De kosten van spouwmuurisolatie bedragen ongeveer 15 tot 24 euro per vierkante meter. Ter indicatie: voor een gewoon huis is de prijs van de holle muur ongeveer 850 euro.