Lagere hypotheekrente bij energielabel A of B

Wat is de invloed van energielabel B, A en hoger op uw maandlasten en verkoopprijs woning
De invloed van een hoog energielabel
De invloed van energielabel A en hoger op uw maandlasten en verkoopprijs woning
Energielabel woning

Wat is de invloed van energielabel A of B op de waarde van een woning?

Lagere hypotheekrente bij energielabel A of B – Wanneer u een huis probeert te verkopen, kan een energielabel A of B ongelooflijk voordelig zijn. Uit onderzoek blijkt dat de verkoopprijs ongeveer 6.000 euro hoger ligt wanneer het huis een energielabel met een betere beoordeling heeft. Deze stijging van 2% van de gemiddelde waarde (op een standaardhuis van 297.000 euro) kan duizenden extra’s betekenen voor de huidige eigenaar – het is dus zeker de moeite waard om te overwegen uw woning vandaag nog te laten beoordelen door een erkende energieadviseur.

Profiteer van de Duurzaamheidskorting

Profiteer van de Duurzaamheidskorting

Voor de kopende partij betekent een hoge energielabel vaak een korting op de hypotheekrentepercentage. Bij een energielabel A of hoger heeft u recht op een rentekorting van 0.15%. Dat scheelt enorm als je het hebt over een looptijd vanaf 10 jaar. De grote banken in Nederland doen hier aan mij. Het kan daardoor nu ook aantrekkelijk zijn om te kijken of je eventueel je hypotheek over kunt sluiten.

Lagere hypotheekrente bij energielabel A of B

Na aankoop ook lagere hypotheekrente bij verder verduurzamen van de woning

Bovendien komt u na aanvang van uw rentevaste periode in aanmerking voor een Duurzaamheidskorting op uw hypotheekrente als u energiezuinige verbeteringen in uw woning aanbrengt waardoor deze een A-rating of hoger krijgt. U hebt 24 maanden vanaf het begin van uw nieuwe rentevaste periode om deze renovaties uit te voeren en deze korting aan te vragen. Zodra alle noodzakelijke veranderingen zijn voltooid en bevestigd met officiële documentatie die het uiteindelijke energielabel A of beter laat zien, neem dan contact met de uw bank op zodat zij de kortingsaanvraag voor u kunnen verwerken.

Bespaar natuurlijk niet alleen op hypotheekrente

Woont u energiezuinig? Of woont u sinds kort duurzamer? Dan profiteert u natuurlijk niet van lagere maandlasten, maar u bespaart natuurlijk ook op de energierekening.

Besparen op de energierekening door energiezuinige wasmachine

Koopt u een energiezuinige woning?

U ontvangt Duurzaamheidskorting op je vaste hypotheekrente als uw woning minimaal een officieel geregistreerd energielabel van A of hoger heeft. De korting is 0,10% bij een woning met definitief energielabel A en 0,15% bij een woning met definitief label A+ en hoger. U kunt hier de energielabel checken van elk willekeurig adres.

Energielabel woning checken

Voorwaarden activatie Duurzaamheidskorting

Vanaf 7 april 2022 is de Duurzaamheidskorting beschikbaar. Heeft u vóór deze datum van uw bank een rentevoorstel voor een nieuwe rentevaste periode ontvangen, dan is het helaas niet mogelijk om van deze korting gebruik te maken - ook al gaat uw nieuwe rentevaste periode pas na 7 april 2022 in.

  • Als u een woning met energielabel A bezit, profiteert u gedurende de gehele rentevaste periode van 0,10% Duurzaamheidskorting op uw lening; maar als uw woning een nog hogere rating van A+ of hoger heeft, profiteert u van een verhoogde korting van 0,15%.
  • De Duurzaamheidskorting is alleen mogelijk wanneer u  een nieuwe rentevaste periode kiest en gaat in bij een definitief energielabel A of hoger.
  • Alle hypotheken met een vaste rente (NHG en alle opvolgende periodes van 1 tot 20 jaar) komen in aanmerking voor deze korting. De Duurzaamheidskorting geldt helaas niet voor leningdelen met een variabele rente.
  • Bij een nieuwe rentevaste periode bekijkt een bank opnieuw of u recht heeft op de Duurzaamheidskorting. Met andere woorden: of uw woning, volgens de op dat moment (mogelijke nieuwe) geldende eisen, nog steeds of u een geldig geregistreerd energielabel A of hoger heeft. De korting kan dan ook voor u hoger of lager uitvallen. Een geregistreerd energielabel is tien jaar geldig en kan altijd worden herzien.
  • Gaat u in de tussentijd verhuizen en is uw nieuwe woning ook een energiezuinig? Onder bepaalde voorwaarden van de bank kunt u vaak ook gebruik maken van de huidige rentecondities. Dit is ook met betrekking op zogenaamde Duurzaamheidskorting.
Nieuwbouwwoning afgemaakt

Koopt u een nieuwbouwwoning?

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning hoeft u zich geen zorgen te maken over het ontbreken van een energielabel. Tegenwoordig overtreffen alle nieuwe woningen zelfs de strengste energie-efficiëntienormen en hebben ze minimaal een A+++ rating. Bovendien krijgt u bij het aanvragen van uw hypotheek via de bank vaak direct toegang tot de Duurzaamheidskorting zonder dat u daarvoor extra documentatie hoeft aan te leveren.

Energielabel aanvragen?

Lagere hypotheekrente bij energielabel A of B. Vraag snel en gemakkelijk een offerte voor een energielabel aan. Binnen enkele minuten ontvangt u een vrijblijvende prijsopgaaf in uw mailbox.