Maandelijkse kosten energielabel G

Wat zijn de maandelijkse kosten bij een laag energielabel?
Meer informatie
 • Woningwaarde stijgt
 • Snel geregeld
 • Goedkoop
Besparen op je energierekening door LED lampen
De invloed van energielabel A en hoger op uw maandlasten en verkoopprijs woning

Besparen met een hoger energielabel

Sinds 1 januari 2015 heeft elke woning in Nederland een energielabel. Dit label geeft in één oogopslag aan hoe energiezuinig een woning is. Het energielabel varieert van A tot en met G, waarbij G het minst gunstige label is. Een huis met energielabel G is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. In dit artikel gaan we dieper in op wat energielabel G betekent, wat de kosten zijn van een huis met energielabel G en hoe jij kunt besparen in een huis met energielabel G.

Energielabel bij Nova Eco

Wat betekent energielabel G voor een huis?

Energielabel G is het meest ongunstige label dat een huis kan hebben. Het betekent dat de woning zeer energieverspillend is, waardoor u hoge energiekosten heeft. Bij verkoop van de woning levert energielabel G aanzienlijk minder op dan bijvoorbeeld energielabel D. Het is daarom verstandig om energiebesparende maatregelen te nemen. Energielabels E, F en G worden ook wel ‘rode’ labels genoemd. Het is daarom raadzaam om uw woning minstens op te waarderen naar energielabel D.

Energielabel aanvragen
Boete energielabel kost geld

Wat zijn de kosten van een huis met energielabel G?

Een huis met energielabel G heeft vanwege de hoge energiekosten een lagere verkoopprijs en duurt gemiddeld langer voordat het verkocht wordt. Het nemen van energiebesparende maatregelen is daarom aan te raden. Hoewel het investeren in energiebesparende maatregelen in eerste instantie een grote uitgave kan zijn, is het een investering die zichzelf snel terugverdient. Zo kost het isoleren van de vloer, het dak en de muren van een huis met energielabel G al snel € 8.000, het vervangen van enkel glas door HR++ kost ongeveer € 3.500 en de aanschaf en installatie van een nieuwe cv-ketel kost rond de € 2.000. Het loont echter om deze maatregelen te nemen, omdat uw energierekening aanzienlijk omlaag zal gaan. Hierdoor verdient u de investeringen snel terug en maakt u uiteindelijk winst. Sterker nog, het rendement op uw investering in energiebesparende maatregelen is vaak hoger dan de rente op een spaarrekening.

Radiator op gas bespaart

Hoe kunt u besparen in een huis met energielabel G?

Het nemen van energiebesparende maatregelen in een huis met energielabel G kan in eerste instantie een forse uitgave zijn, maar het zal zichzelf snel terugverdienen. Bovendien zijn er diverse subsidies en financieringsmogelijkheden beschikbaar om deze investeringen te bekostigen. Isolatie van de vloer, het dak en de muren, het vervangen van enkel glas door HR++ en de aanschaf van een nieuwe cv-ketel zijn enkele voorbeelden van maatregelen die u kunt nemen om te besparen op energiekosten in een huis met energielabel G. Door het nemen van deze maatregelen, verbetert u

Type pand Tarief
Appartement €260,-
Eengezinswoning €285,-
Vrijstaande woning €320,-
Nieuwbouw €365,-
Bedrijfspand ‹ 100m² €525,- ex. BTW
Bedrijfspand 100 – 250m² €675,- ex. BTW
Bedrijfspand 251 – 500m² €700,- ex. BTW
Bedrijfspand › 500m² Op aanvraag

Wat kost een energielabel in 2023?

De prijs van een label hangt af van meerdere factoren waaronder woningtype, beschikbare documentatie en de tijd die een energieadviseur nodig heeft om alle kenmerken op te nemen. Heb je al een geregistreerd label voor jouw woning? Dan blijft die gewoon geldig totdat de 10 jaren zijn verstreken.

De kosten van een energielabel in 2023 zijn voor een normale woning €285 euro. De kosten voor andere woningen verschillen. Dit komt voornamelijk door de oppervlakte van de woning.

Veelgestelde vragen

Wat kost een energielabel?

De kosten worden verdeeld door een aantal factoren. Het ligt natuurlijk aan de M² van je woning en aan wat voor woning je hebt.

 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor particuliere aanvragen vanaf €260,-.
 • Bij Nova Eco beginnen de kosten van een energielabel voor zakelijke aanvragen vanaf €550,-.

Welke energielabels zijn er?

Je hebt standaard 7 verschillende soorten energielabels. Hieronder vind je welke energielabels toegekend kunnen worden aan woningen of bedrijfspanden.

 • Energielabel A: Label A is het hoogste label wat aan een woning toegekend kan worden.
 • Energielabel B: Label B is het op een na zuinigste label dat toegekend kan worden aan je woning.
 • Energielabel C: Wanneer aan jouw woning label C toegekend is, betekent dit dat jouw woning een redelijk laag energieverbruik heeft.
 • Energielabel D: Wanneer jouw woning label D heeft, verbruikt jouw woning vrij veel energie vergeleken met woningen die een groen label hebben.
 • Energielabel E: Wanneer label E aan jouw woning is toegekend, heeft jouw woning een relatief hoog energieverbruik.
 • Energielabel F: Als jouw woning label F heeft. Zit je bijna onderin de categorie en heeft jouw woning een hoog energieverbruik.
 • Energielabel G: Wanneer jouw woning label G heeft. Zit je onderaan de klasse en leef je het minst energieneutraal.

 

Welke informatie staat er op het uitgebreide energielabel?

Het uitgebreide energielabel bevat gegevens over de energieprestatie, waaronder de energielabelklasse, het primair fossiel energiegebruik in kWh/m2 per jaar, het aandeel hernieuwbare energie, de oververhitting in de zomer en de warmtebehoefte van de woning. Naast de kenmerken van de woning waarvan de energieprestatie op berekend is, zoals isolatie en installaties, bevat het label ook een adviesrapport. In dit adviesrapport kan je in één oogopslag zien welke maatregelen jouw woning naar een hogere index klasse leiden.

Wat is het hoogste energielabel?

Energielabel A is het meest duurzame, oftewel het hoogste, energielabel. Die kan je zien aan de groene kleur. Een woning met energielabel A is meestal goed geïsoleerd en er is goed nagedacht over energie besparende methoden. De woning beschikt vaak ook over verduurzamingsprojecten zoals: zonnepanelen, warmtepompen of dakisolatie.

Wat betekent energielabel woning?

Een energielabel voor een woning is een rapport wat laat zien hoe energiezuinig een woning is. Woningeigenaren zijn verplicht bij verkoop en verhuur een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Dit geldt ook als woningeigenaren een nieuwe woning gaanlaten bouwen.

Vraag hier je energielabel aan

 • Vul vandaag nog het aanvraagformulier in en je ontvangt snel een offerte op maat.
 • Ervaar het gemak van een vrijblijvende offerte met een vaste prijs die kosteloos in je mailbox wordt bezorgd.
 • Je kan het aanbod online accepteren of afwijzen zonder dat je een verklaring hoeft te geven.
 • Zodra je onze offerte accepteert, nemen wij binnen een dag contact met je op om de details af te ronden.
 • In slechts vijf werkdagen hebben wij het energielabel klaar nadat we je huis hebben opgenomen.