Dakisolatie is een goede manier om jouw woning te isoleren. Deze methode is ervoor bedoeld dat de warmte niet via het dak kan ontsnappen. Hierdoor bespaar je direct op jouw energierekening en de woning blijft op een aangename temperatuur. Op deze pagina lees je alle informatie die cruciaal is als je dakisolatie overweegt.
Dakisolatie zorgt ervoor dat de warmte in huis beter wordt behouden. Door het dak met isolatiemateriaal te bedekken, kan je flink besparen op de energiekosten. Er zijn verschillende soorten manieren om het dak te isoleren. Zo kun je er voor kiezen om de binnen- en buitenzijde van een plat dak, hellend dak en de zoldervloer te laten isoleren.
Naast verschillende soorten methoden van isoleren, heb je ook verschillende soorten isolatiemateriaal. Elk soort materiaal heeft zijn eigen voordelen. Naast dat de vakmannen je hier advies over kunnen geven, beschrijven wij de verschillende isolatiematerialen die worden toegepast bij dakisolatie. Denk bijvoorbeeld aan pur schuim.
Lees verder over dakisolatieVergelijk soorten isolatiemateriaal
Dakisolatie neemt vele voordelen met zich mee. Zo zorgt dakisolatie ervoor dat de warmte niet meer onopgemerkt kan ontsnappen via het dak. Het isolatiemateriaal zorgt voor een dubbele werking, de warmte wordt in de winter namelijk binnen gehouden en in de zomer blijft de woning koel. Op deze manier heb je het gehele jaar door een aangename temperatuur in huis in tegenstelling tot een wisselende temperatuur door de seizoenen heen. Benieuwd naar alle voordelen van isolatie?
Bekijk alle voordelenDe prijs voor het aanbrengen van dakisolatie hangt af van een aantal verschillende factoren. Je kunt ervan uitgaan dat het laten aanbrengen van isolatie op je dak gemiddeld tussen de €2000 en €5000 kost. Dit is gebaseerd op een eengezinswoning.
De hoogte van het rendement op dakisolatie hangt af van een aantal verschillende factoren. Denk onder andere aan een verwarmde of onverwarmde zolder en de kwaliteit van het aangebrachte isolatiemateriaal. De gemiddelde terugverdientijd voor dakisolatie bedraagt 3 tot 5 jaar integendeel tot geen isolatie. Wil je meer weten over de kosten en het rendement van isolatie op je dak?
Bekijk de kostenHet aanbrengen van dakisolatie kan op verschillende manieren. Welke manier wordt toegepast, hangt af van het soort dak en het soort isolatiemateriaal. Daarom zal het isolatiebedrijf van te voren een opname doen. Daarin worden de volgende onderdelen gecontroleerd: het soort dak, oppervlakte, geschikte isolatiemateriaal en (indien aanwezig) soort zolder. Zodra de isolatie is aangebracht, merk je direct verschil op de rekening. Benieuwd hoe het hele proces verloopt?
Meer over installatieIn 2021 kom je voor het laten isoleren van daken, vloeren en muren in aanmerking voor het lage btw-tarief van 9%. De woning moet echter wel ouder zijn dan twee jaar.
Let op:
Dit verlaagde btw-tarief is alleen geldig op de arbeidskosten voor het plaatsen van het isolatiemateriaal. Het is niet van toepassing op de materiaalkosten of andere werkzaamheden die met de klus gecombineerd worden. Wil je genieten van het verlaagde btw-tarief, dan moet je dus een beroep doen op een erkende aannemer. Bij Nova eco vergelijk je gratis en vrijblijvend vakmannen die hier aan voldoen.
Wanneer je als woningeigenaar minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert, kun je in aanmerking komen met Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Lees alles over de voorwaarden op onze blogpagina.
Vraag offerte aanDakisolatie is een goede manier om jouw woning te isoleren. Deze methode is ervoor bedoeld dat de warmte niet via het dak kan ontsnappen.
Hierdoor bespaar je direct op jouw energierekening en de woning blijft op een aangename temperatuur.
"*" geeft vereiste velden aan
Bekijk gerelateerde projecten
Alle informatie over dakisolatie
Dakisolatie kan op verschillende manieren worden geplaatst. De methode is afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde, de geselecteerde materialen en de structuur van het dak. Voor uitgebreide informatie, ga naar dakisolatie.
De gemiddelde terugverdientijd voor dakisolatie is 3 tot 6 jaar. Je kunt de terugverdientijd berekenen door de kosten van dakisolatiewerk te delen door de jaarlijkse besparing op dakisolatie.
Factoren die de efficiëntie van dakisolatie beïnvloeden, hebben ook invloed op de terugverdientijd. Het is daarom belangrijk offertes te vergelijken om een goede indruk te krijgen van verschillende experts in de regio.
Minerale wol:
Minerale isolatiewol is bijzonder geschikt voor het isoleren van hellende daken, omdat het op maat kan worden gesneden en gecomprimeerd. Onder isolatiewol worden drie soorten wol verstaan.
Minerale wol:
Minerale isolatiewol is bijzonder geschikt voor het isoleren van hellende daken, omdat het op maat kan worden gesneden en gecomprimeerd. Onder isolatiewol worden drie soorten wol verstaan.
Losse isolatie:
Tenslotte kan het dak worden geïsoleerd met losse isolatie of losse isolatie. Naast de PUR-schuimvorm zijn twee veelvoorkomende losse isolatiematerialen EPS-parels en hennep.
Dakisolatie is een van de belangrijkste stappen om het energieverbruik te verminderen. Dakisolatie zorgt ervoor dat er geen warmte meer door het dak wordt afgevoerd, wat meestal veel warmte afgeeft.
Dakisolatie vermindert niet alleen het energieverbruik, maar kan ook uw levenscomfort verbeteren. In de winter kan het dakisolatiemateriaal warmte vasthouden voor jouw huis, terwijl in de zomer het dak warme lucht kan afgeven. Zo kun je het hele jaar door een aangename temperatuur in huis krijgen.
De kosten van dakisolatie lopen sterk uiteen. Je mag ervan uitgaan dat de gemiddelde prijs van dakisolatie tussen de 2.400 en 5.500 euro ligt.