Dakisolatie De installatie

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Offerte aanvragen
  • Bespaar tot wel €700,- per jaar
  • Hoog rendement
  • Hoger wooncomfort
Dakisolatie aanbrengen
Dakisolatie aangebracht op de zolder

Hoe verloopt de installatie van dakisolatie?

Bij de meeste woningen is er geen rekening gehouden met het isoleren van het dak. Dit komt vooral bij oudere woningen voor. Met als gevolg dat je te maken kunt krijgen met temperatuurverschillen, onnodige energiekosten en tocht wat naar de zolder trekt.

Met dakisolatie zorg je dat het warmteverlies in jouw huis wordt beperkt. Op deze pagina vind je alles over het aanbrengen van isolatie.

Energielabel bij Nova Eco

Voorbereiding installatie dakisolatie

Voordat de vakman het dak gaat isoleren, moet het isolatiebedrijf een aantal dingen controleren. Hij zal aan huis een opname doen waarbij de volgende zaken worden gecontroleerd: het soort dak, de oppervlakte, geschikte isolatiemateriaal en (indien aanwezig) het soort zolder.

Nadat de vakman alles gecontroleerd heeft, zal hij een gratis en vrijblijvend advies aanbieden. Hierin vertelt de specialist over de verschillende mogelijkheden die bij jouw situatie aansluiten, de voordelen van de isolatie en zal hij uiteraard een prijsindicatie geven.

Offerte aanvragen

De plaatsing van dakisolatie

Isoleren van een plat dak

Voor het isoleren van een plat dak kunnen er twee verschillende methodes gekozen worden: binnenzijde- en buitenzijde isolatie. Welke methode wordt toegepast, hangt af van de vrije ruimte en constructie van het dak. Op basis van een controle zal de vakman advies geven en deskundig onderbouwen. Vanuit dit advies kan je ervoor kiezen om de opdracht uit te laten voeren.

Een plat dak langs de binnenzijde isoleren

Zoals je al vermoed, wordt hierbij de isolatie aan de binnenkant van het dak aangebracht. Zo wordt er voorkomen dat de waterkerende laag niet wordt opgewarmd door de warmte vanuit de woning. Het nadeel van deze manier is dat het dak te maken kan krijgen met temperatuurschommelingen.

Een plat dak langs de buitenzijde isoleren

Waarbij de bovenstaande methode de binnenzijde wordt geïsoleerd, zal bij deze methode juist isolatie aan de buitenzijde worden aangebracht. Bovenop de isolatie wordt een waterkerende laag aangebracht. Een waterkering is een barrière die ervoor zorgt dat het isolatiemateriaal niet wordt aangetast. Deze methode wordt vaker gekozen dan de vorige, aangezien er geen tot nauwelijks temperatuurschommelingen optreden.

Aangebracht dakisolatie door Nova Eco

Isoleren van een hellend dak

Ook bij een hellend dak heb je twee verschillende soorten isolatiemethodes: binnenzijde- en buitenzijde isolatie. Het aanbrengen gaat echter wel een stuk anders. Bij een hellend dak moet je namelijk rekening houden met de ligging van balken. Daarnaast kan je te maken hebben met een spantendak.

Een hellend dak langs de binnenzijde isoleren

Wanneer je een dak aan de binnenzijde wilt isoleren, kan dat tussen de spanten of tussen de gordingen. Bij een spantendak lopen de balken verticaal langs tot aan de nok (top van het dak). Met het isoleren tussen de spanten worden plekken waar koude of warme lucht kan ontsnappen of binnendringen volledig uitgesloten.

Bij oudere woningen zijn de daken vaak opgebouwd uit gordingen in combinatie met kepers. Deze zijn kruislings geplaatst, wat resulteert in een stevige constructie voor het dak. Bij deze methode worden er twee isolatiematerialen toegebracht, waardoor eventueel voorkomende naden en kieren volledig bedekt worden. Een goed voorbeeld zijn isolatieplaten in combinatie met isolatieschuim.

Een hellend dak langs de buitenzijde isoleren

Wanneer een hellend dak aan de buitenzijde wordt geïsoleerd, wordt het ook wel een sarkingdak genoemd. Zo kan een hellend dak geïsoleerd worden door een isolerende laag bovenop een bestaande constructie aangebracht worden. Het is een goede oplossing wanneer de binnenzijde van je dakconstructie zorgvuldig is afgewerkt.

Offerte aanvragen
dakisolatie dak isoleren

Isoleren van de zoldervloer

Het isoleren van de zoldervloer heeft de voorkeur boven het isoleren van het dak, wanneer de ruimte niet benut wordt als leefruimte. Het isoleren van de zoldervloer gaat sneller, de zolder moet niet onnodig opgewarmd worden en je hebt minder isolatiemateriaal nodig.

Bovendien heb je, net zoals bij dakisolatie, recht op verschillende premies en subsidies. De zoldervloer kan door alle soorten materialen geïsoleerd worden. Zo werk de installatie van dakisolatie.

Profiteer van de Duurzaamheidskorting

Nazorg en garantie

Bij Nova Eco werken we met gecertificeerde vakmannen die kwaliteit waarborgen. Kijk altijd goed in de offerte wat de vakmannen aanbieden onder garantie en nazorg. Ook is het raadzaam om deze punten nog eens te bespreken voordat je akkoord gaat met de klus. Dit om misverstanden te voorkomen.

Terug naar dakisolatie

Offerte aanvragen voor dakisolatie

Dakisolatie is een goede manier om jouw woning te isoleren. Deze methode is ervoor bedoeld dat de warmte niet via het dak kan ontsnappen.

Hierdoor bespaar je direct op jouw energierekening en de woning blijft op een aangename temperatuur.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Meer projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over dakisolatie

Hoe wordt dakisolatie aangebracht?

Dakisolatie kan op verschillende manieren worden geplaatst. De methode is afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde, de geselecteerde materialen en de structuur van het dak. Voor uitgebreide informatie, ga naar dakisolatie.

Kan mijn plafond geïsoleerd worden?

Dat kan zeker! Door het plafond te isoleren kunnen warmteverlies en onnodig hoog energieverbruik worden voorkomen. De warme lucht stijgt op en houdt de warmte binnen door de plafondisolatielaag en kan het geluid verminderen. Dit is een effectieve en relatief goedkope manier om de energie-efficiëntie van een huis te verhogen. Daarnaast kunt u ook het comfort van uw huis verhogen! Vind hier alle informatie over geïsoleerde plafonds.

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van offertes?

De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar het is aan te raden om bij het kiezen van een offerte op een aantal zaken te letten. We zetten hier de belangrijkste overwegingen op een rij.

Wat is de terugverdientijd van dakisolatie?

De gemiddelde terugverdientijd voor dakisolatie is 3 tot 6 jaar. Je kunt de terugverdientijd berekenen door de kosten van dakisolatiewerk te delen door de jaarlijkse besparing op dakisolatie.

Factoren die de efficiëntie van dakisolatie beïnvloeden, hebben ook invloed op de terugverdientijd. Het is daarom belangrijk offertes te vergelijken om een ​​goede indruk te krijgen van verschillende experts in de regio.

Wat kost het isoleren van mijn dak?

De kosten van dakisolatie lopen sterk uiteen. Je mag ervan uitgaan dat de gemiddelde prijs van dakisolatie tussen de 2.400 en 5.500 euro ligt.

Wat zijn de voordelen van dakisolatie?

Dakisolatie is een van de belangrijkste stappen om het energieverbruik te verminderen. Dakisolatie zorgt ervoor dat er geen warmte meer door het dak wordt afgevoerd, wat meestal veel warmte afgeeft.

Dakisolatie vermindert niet alleen het energieverbruik, maar kan ook uw levenscomfort verbeteren. In de winter kan het dakisolatiemateriaal warmte vasthouden voor jouw huis, terwijl in de zomer het dak warme lucht kan afgeven. Zo kun je het hele jaar door een aangename temperatuur in huis krijgen.

Welke soorten isolatiematerialen worden gebruikt bij dakisolatie?

Minerale wol:
Minerale isolatiewol is bijzonder geschikt voor het isoleren van hellende daken, omdat het op maat kan worden gesneden en gecomprimeerd. Onder isolatiewol worden drie soorten wol verstaan.

Minerale wol:
Minerale isolatiewol is bijzonder geschikt voor het isoleren van hellende daken, omdat het op maat kan worden gesneden en gecomprimeerd. Onder isolatiewol worden drie soorten wol verstaan.

Losse isolatie:
Tenslotte kan het dak worden geïsoleerd met losse isolatie of losse isolatie. Naast de PUR-schuimvorm zijn twee veelvoorkomende losse isolatiematerialen EPS-parels en hennep.