Dakisolatie Kosten en het rendement

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Vergelijk offertes
  • Bespaar tot €700,- per jaar
  • Hoog rendement
  • Hoger wooncomfort
Aanvraagformulier energielabel
Aangebracht dakisolatie door Nova Eco

Hoe hoog is het rendement en wat kost dakisolatie?

De kosten die je maakt bij het laten aanbrengen van dakisolatie, hangen af van een aantal verschillende factoren: methode van aanbrengen, soort isolatiemateriaal, oppervlakte en de vakman. Deze factoren worden op deze pagina toegelicht.

Daarnaast vind je een prijsindicatie en prijsopbouw voor het laten aanbrengen van dakisolatie. Ten slotte vind je informatie over het rendement en de mogelijkheden op subsidies.

Besparen op de energierekening

Prijsfactoren voor dakisolatie

De kosten van dakisolatie kunnen behoorlijk variëren. Er zijn namelijk verschillende factoren die invloed hebben op de prijs. Hierdoor is het lastig om een specifieke prijsindicatie te geven. Hieronder vind je alle informatie over de factoren die invloed hebben op de kosten van dakisolatie.

Methode

Bij methode gaat het om het soort dak. Het isoleren van een plat dak is gemiddeld duurder dan het isoleren van een hellend dak. Daarnaast is het van grote invloed of het dak van binnen, buiten of zelfs van beide kanten geïsoleerd wordt.

 

Offerte aanvragen
Soort isolatiemateriaal Isolerende werking Gemiddelde prijs per m2
Isolatieplaten Goed tot uistekend €15 tot €35
Isolatiewol goed tot uitstekend €20 tot €35
Isolatieschuim zeer goed tot uitstekend €20 tot €25
Overige isolatie goed tot zeer goed €15 tot €20

Soort isolatiemateriaal

Wanneer je er voor kiest om je dak te isoleren, heb je de keuze uit een aantal verschillende soorten isolatiematerialen. Hiernaast vind je een overzicht van de verschillende soorten isolatiematerialen en de daar bijbehorende gemiddelde prijs per vierkante meter. Wil je meer weten over de specifieke prijzen van elk soort materiaal?

Oppervlakte van het dak en de vakman

Door het aanbrengen van dakisolatie blijft de woning in de winter heerlijk warm, maar ook in de zomer heeft het voordelen. Tijdens hete zomerdagen zal de isolatie er voor zorgen dat de temperatuur in huis aangenaam en koel blijft. Je hebt er dus het gehele jaar profijt van.

De vakman

Ten slotte speelt de vakman ook mee in de kosten. Zo hanteert hij een uurloon en kan hij voorrijkosten in rekening brengen. Wij raden daarom aan om verschillende offertes van vakmannen met elkaar te vergelijken.

Aanvraagformulier energielabel

Prijsindicatie en prijsopbouw

De gemiddelde kosten voor dakisolatie ligt tussen de €2000 en €4500 inclusief plaatsingskosten. Deze indicatie is gebaseerd op een dak van een eengezinswoning. Daarnaast kan je in aanmerking komen met subsidies waardoor het bedrag nog omlaag gaat. Deze investering verdien je gemiddeld in 3 tot 5 jaar terug.

De prijs is opgebouwd uit drie kostenposten: materiaalkosten, installatiekosten en overige kosten. Onder materiaalkosten valt het isolatiemateriaal en eventueel bevestigingsmateriaal. Met installatiekosten worden de kosten van arbeid bedoeld. Ten slotte komen we aan bij overige kosten. Onder overige kosten valt onder andere voorrijkosten die de vakman in rekening kan brengen.

Offerte aanvragen
Beter mileu door nova eco

Rendement van de isolatie

De investering van dakisolatie verdien je gemiddeld in 3 tot 5 jaar terug. De hoogte van het rendement wordt namelijk door verschillende factoren beïnvloed. Zo telt het type dak, verwarmde of onverwarmde zolder en het soort isolatiemateriaal mee.

Wil je optimaal renderen van dakisolatie? Dan adviseren wij om ook eens te kijken op onze vloer- en spouwmuurisolatie pagina. Wanneer je verschillende isolatiemethoden combineert, kan je extra besparen op de energierekening. Daarnaast kom je mogelijk in aanmerking met de SEEH-regeling.

Soort dak Gemiddelde jaarlijkse besparing
Plat dak €700
Schuin dak (onverwarmde zolder) €400
Schuin dak (verwarmde zolder) €700
Zoldervloer €400

Hoeveel kan ik besparen?

In de tabel vind je de gemiddelde besparing op de energierekening per jaar. Bij alle soorten situaties gaan we uit van een eengezinswoning. Daarnaast gaan we een goede isolatiewaarde (4Rc).

Profiteer van de Duurzaamheidskorting

Subsidies

In 2020 kom je voor het laten isoleren van daken, vloeren en muren in aanmerking voor het lage btw-tarief van 9%. De woning moet echter wel ouder zijn dan twee jaar.

Let op:

Dit verlaagde btw-tarief is alleen geldig op de arbeidskosten voor het plaatsen van het isolatiemateriaal. Het is niet van toepassing op de materiaalkosten of andere werkzaamheden die met de klus gecombineerd worden. Wil je genieten van het verlaagde btw-tarief, dan moet je dus een beroep doen op een erkende aannemer. Bij Nova eco vergelijk je gratis en vrijblijvend vakmannen die hier aan voldoen.

SEEH

Wanneer je als woningeigenaar minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert, kun je in aanmerking komen met Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Lees alles over de voorwaarden op onze blogpagina.

Terug naar dakisolatie

Offerte aanvragen voor dakisolatie

Dakisolatie is een goede manier om jouw woning te isoleren. Deze methode is ervoor bedoeld dat de warmte niet via het dak kan ontsnappen.

Hierdoor bespaar je direct op jouw energierekening en de woning blijft op een aangename temperatuur.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Meer projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over dakisolatie

Hoe wordt dakisolatie aangebracht?

Dakisolatie kan op verschillende manieren worden geplaatst. De methode is afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde, de geselecteerde materialen en de structuur van het dak. Voor uitgebreide informatie, ga naar dakisolatie.

Kan mijn plafond geïsoleerd worden?

Dat kan zeker! Door het plafond te isoleren kunnen warmteverlies en onnodig hoog energieverbruik worden voorkomen. De warme lucht stijgt op en houdt de warmte binnen door de plafondisolatielaag en kan het geluid verminderen. Dit is een effectieve en relatief goedkope manier om de energie-efficiëntie van een huis te verhogen. Daarnaast kunt u ook het comfort van uw huis verhogen! Vind hier alle informatie over geïsoleerde plafonds.

Wat is de terugverdientijd van dakisolatie?

De gemiddelde terugverdientijd voor dakisolatie is 3 tot 6 jaar. Je kunt de terugverdientijd berekenen door de kosten van dakisolatiewerk te delen door de jaarlijkse besparing op dakisolatie.

Factoren die de efficiëntie van dakisolatie beïnvloeden, hebben ook invloed op de terugverdientijd. Het is daarom belangrijk offertes te vergelijken om een ​​goede indruk te krijgen van verschillende experts in de regio.

Wat kost het isoleren van mijn dak?

De kosten van dakisolatie lopen sterk uiteen. Je mag ervan uitgaan dat de gemiddelde prijs van dakisolatie tussen de 2.400 en 5.500 euro ligt.

Wat zijn de voordelen van dakisolatie?

Dakisolatie is een van de belangrijkste stappen om het energieverbruik te verminderen. Dakisolatie zorgt ervoor dat er geen warmte meer door het dak wordt afgevoerd, wat meestal veel warmte afgeeft.

Dakisolatie vermindert niet alleen het energieverbruik, maar kan ook uw levenscomfort verbeteren. In de winter kan het dakisolatiemateriaal warmte vasthouden voor jouw huis, terwijl in de zomer het dak warme lucht kan afgeven. Zo kun je het hele jaar door een aangename temperatuur in huis krijgen.