Dakisolatie Overige soorten dakisolatie

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Direct informatie
  • Bespaar tot €700,- per jaar
  • Hoog rendement
  • Hoger wooncomfort
Dakisolatie aangebracht op de zolder
Lagere hypotheekrente bij energielabel A of B

Meer soorten isolatie?

Naast de drie meest voorkomende isolatiematerialen, zijn er ook nog twee andere soorten te benoemen die af en toe voorkomen: EPS parels, EPS chips en hennep isolatie. Deze twee soorten worden hieronder benoemd.

EPS chips/ EPS parels

Met EPS-parels kun jij je dak laten isoleren. Doordat de parels voor een groot deel uit lucht bestaan, hebben ze een goede thermische isolatiewaarde. Deze eigenschappen behouden de parels ook op de lange termijn, doordat weers geen invloed heeft op de parels. Ze zijn namelijk vocht- en schimmelbestendig.

Naast EPS-parels zijn er ook EPS-chips beschikbaar voor het isoleren van het dak. Deze zijn wit gekleurd en net als de parels van piepschuim gemaakt. De EPS-chips hebben dezelfde werking en isolatiewaarde als EPS-parels.

Hennep isolatie

Hennep isolatie

Door het toepassen van hennep isolatie draag je een steentje bij aan de vermindering van de globale CO2 uitstoot. Hennep is een volledig natuurlijk isolatiemateriaal met uitstekende isolerende eigenschappen. Hennep wol kan gevormd worden in isolatiedekens en isolatieplaten. Deze zijn makkelijk op maat te snijden en eenvoudig aan te brengen. De hennep isolatieplaten hebben een goede stijve structuur en sluiten prima op elkaar aan waardoor koudebruggen vermeden worden.

Tijdens de productie wordt namelijk soms maïsmeel of polyester toegevoegd om de isolatie kwaliteit te versterken. Naast het feit dat hennep goed voor het milieu is, bevat het isolatiemateriaal geen schadelijke stoffen en heeft een goede thermische en akoestische isolatie.

 

Profiteer van de Duurzaamheidskorting

Hoe kies je voor het juiste isolatiemateriaal?

Weet je nog niet helemaal welk isolatiemateriaal voor jou geschikt is? Laat je dan informeren door een van onze vakmannen. Zij geven op basis van jouw budget en wensen vrijblijvend advies. Hierdoor weet je zeker dat jij zal slagen met het isoleren van jouw dak.

Offerte aanvragen voor dakisolatie

Dakisolatie is een goede manier om jouw woning te isoleren. Deze methode is ervoor bedoeld dat de warmte niet via het dak kan ontsnappen.

Hierdoor bespaar je direct op jouw energierekening en de woning blijft op een aangename temperatuur.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Meer projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over dakisolatie

Hoe wordt dakisolatie aangebracht?

Dakisolatie kan op verschillende manieren worden geplaatst. De methode is afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde, de geselecteerde materialen en de structuur van het dak. Voor uitgebreide informatie, ga naar dakisolatie.

Kan mijn plafond geïsoleerd worden?

Dat kan zeker! Door het plafond te isoleren kunnen warmteverlies en onnodig hoog energieverbruik worden voorkomen. De warme lucht stijgt op en houdt de warmte binnen door de plafondisolatielaag en kan het geluid verminderen. Dit is een effectieve en relatief goedkope manier om de energie-efficiëntie van een huis te verhogen. Daarnaast kunt u ook het comfort van uw huis verhogen! Vind hier alle informatie over geïsoleerde plafonds.

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van offertes?

De uiteindelijke keuze is natuurlijk aan jou, maar het is aan te raden om bij het kiezen van een offerte op een aantal zaken te letten. We zetten hier de belangrijkste overwegingen op een rij.

Wat zijn de voordelen van dakisolatie?

Dakisolatie is een van de belangrijkste stappen om het energieverbruik te verminderen. Dakisolatie zorgt ervoor dat er geen warmte meer door het dak wordt afgevoerd, wat meestal veel warmte afgeeft.

Dakisolatie vermindert niet alleen het energieverbruik, maar kan ook uw levenscomfort verbeteren. In de winter kan het dakisolatiemateriaal warmte vasthouden voor jouw huis, terwijl in de zomer het dak warme lucht kan afgeven. Zo kun je het hele jaar door een aangename temperatuur in huis krijgen.

Welke soorten isolatiematerialen worden gebruikt bij dakisolatie?

Minerale wol:
Minerale isolatiewol is bijzonder geschikt voor het isoleren van hellende daken, omdat het op maat kan worden gesneden en gecomprimeerd. Onder isolatiewol worden drie soorten wol verstaan.

Minerale wol:
Minerale isolatiewol is bijzonder geschikt voor het isoleren van hellende daken, omdat het op maat kan worden gesneden en gecomprimeerd. Onder isolatiewol worden drie soorten wol verstaan.

Losse isolatie:
Tenslotte kan het dak worden geïsoleerd met losse isolatie of losse isolatie. Naast de PUR-schuimvorm zijn twee veelvoorkomende losse isolatiematerialen EPS-parels en hennep.