Dakisolatie De voordelen

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Vergelijk offertes
  • Bespaar tot wel €700,- per jaar
  • Hoog rendement
  • Hoger wooncomfort
Dakisolatie aangebracht op de zolder
Dakisolatie aanbrengen

Alle voordelen van dakisolatie?

Dakisolatie biedt veel voordelen en veel huiseigenaren kiezen dan ook voor deze manier van verduurzamen. Benieuwd wat dakisolatie voor jou kan betekenen? Op deze pagina vind je alle voordelen rondom dakisolatie.

Vrouw installeert slimme thermostaat

Besparing op de energierekening

Doordat dakisolatie warmteverlies tegengaat, hoeft het verwarmingssysteem minder energie te verbruiken. Hierdoor krijg je dezelfde warmte voor de woning, terwijl er minder energie wordt verbruikt. Hierdoor bespaar je flink op de energierekening. Zo bespaar je jaarlijks 1000 m3 gas bij een gemiddelde eengezinswoning.

Dit komt neer op een jaarlijkse besparing tot wel €700,- op de energierekening.

Wooncomfort neemt toe

Door het aanbrengen van dakisolatie blijft de woning in de winter heerlijk warm. Ook in de zomer heeft het voordelen. Tijdens hete zomerdagen zal de isolatie er voor zorgen dat de temperatuur in huis aangenaam en koel blijft. Je hebt er dus het gehele jaar profijt van.

Offerte aanvragen
dakisolatie dak isoleren

Meer voordelen van dakisolatie

Wanneer je energiebesparende maatregelen neemt zoals vloerisolatie, wordt dit meegenomen in de energieprestatieberekening van jouw woning. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen kan je hier meer voor vragen. De woningwaarde stijgt doordat de woning een hogere index klasse krijgt op het energielabel.

Hoog rendement

In verhouding tot andere projecten verdient dakisolatie als een van de snelste terug. Het aanbrengen hoeft niet duur te zijn en is afhankelijk van een aantal factoren. De gemiddelde terugverdientijd van dakisolatie ligt al tussen de 3 en 5 jaar!

 

Beter mileu door nova eco

Bijdragen aan een beter milieu & subsidie

Wanneer dakisolatie is aangebracht, wordt er minder energie verbruikt voor het verwarmen van de woning. De warmte blijft namelijk binnen. Minder stoken betekent minder CO2-uitstoot. Tevens krijgt de woning dan een nieuw energielabel.

Aantrekkelijke subsidie

Wanneer je minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert, kun je in aanmerking komen met de (SEEH).  Daarnaast kom je voor het laten isoleren van daken, vloeren en muren in aanmerking voor het lage btw-tarief van 9%. De woning moet echter wel ouder zijn dan twee jaar.

Terug naar dakisolatie

Offerte aanvragen voor dakisolatie

Dakisolatie is een goede manier om jouw woning te isoleren. Deze methode is ervoor bedoeld dat de warmte niet via het dak kan ontsnappen.

Hierdoor bespaar je direct op jouw energierekening en de woning blijft op een aangename temperatuur.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Meer projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over dakisolatie

Hoe wordt dakisolatie aangebracht?

Dakisolatie kan op verschillende manieren worden geplaatst. De methode is afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde, de geselecteerde materialen en de structuur van het dak. Voor uitgebreide informatie, ga naar dakisolatie.

Kan mijn plafond geïsoleerd worden?

Dat kan zeker! Door het plafond te isoleren kunnen warmteverlies en onnodig hoog energieverbruik worden voorkomen. De warme lucht stijgt op en houdt de warmte binnen door de plafondisolatielaag en kan het geluid verminderen. Dit is een effectieve en relatief goedkope manier om de energie-efficiëntie van een huis te verhogen. Daarnaast kunt u ook het comfort van uw huis verhogen! Vind hier alle informatie over geïsoleerde plafonds.

Wat is de terugverdientijd van dakisolatie?

De gemiddelde terugverdientijd voor dakisolatie is 3 tot 6 jaar. Je kunt de terugverdientijd berekenen door de kosten van dakisolatiewerk te delen door de jaarlijkse besparing op dakisolatie.

Factoren die de efficiëntie van dakisolatie beïnvloeden, hebben ook invloed op de terugverdientijd. Het is daarom belangrijk offertes te vergelijken om een ​​goede indruk te krijgen van verschillende experts in de regio.

Wat kost het isoleren van mijn dak?

De kosten van dakisolatie lopen sterk uiteen. Je mag ervan uitgaan dat de gemiddelde prijs van dakisolatie tussen de 2.400 en 5.500 euro ligt.

Welke soorten isolatiematerialen worden gebruikt bij dakisolatie?

Minerale wol:
Minerale isolatiewol is bijzonder geschikt voor het isoleren van hellende daken, omdat het op maat kan worden gesneden en gecomprimeerd. Onder isolatiewol worden drie soorten wol verstaan.

Minerale wol:
Minerale isolatiewol is bijzonder geschikt voor het isoleren van hellende daken, omdat het op maat kan worden gesneden en gecomprimeerd. Onder isolatiewol worden drie soorten wol verstaan.

Losse isolatie:
Tenslotte kan het dak worden geïsoleerd met losse isolatie of losse isolatie. Naast de PUR-schuimvorm zijn twee veelvoorkomende losse isolatiematerialen EPS-parels en hennep.