Voordat de vakman gaat beginnen met de werkzaamheden, is het belangrijk dat hij een goede inspectie uitvoert van je woning. Dit wordt gedaan door een endoscopisch onderzoek waarbij een camera de muur in wordt gebracht en een warmteverlies meting. Vervolgens gaat hij samen met jou aan de hand van de constateringen een plan opstellen. De ligging van het huis, de dikte van de spouw en de voegen, de staat van de spouw, het budget dat je hebt en de prestaties van het isolatiemateriaal spelen hierin allemaal een rol. De specialist adviseert jou over de mogelijkheden en beperkingen zodat je samen de juiste beslissing kunt maken.
De installatie van spouwmuurisolatie zal weinig tot geen overlast met zich mee brengen. Daarnaast vergt deze vorm van isolatie geen sloopwerkzaamheden. Alle werkzaamheden worden vanaf de buitenzijde uitgevoerd. Er worden slechts enkele kleine gaatjes in de buitenmuur gemaakt. Dit gaat volgens een vast boorpatroon, zodat op elke vierkante meter een gaatje komt. Via deze gaatjes wordt het isolatiemateriaal toegebracht.
De gaatjes worden uiteraard zorgvuldig afgewerkt na het aanbrengen van het isolatiemateriaal. Afhankelijk van het te isoleren oppervlak zijn de isolatiewerkzaamheden in een halve dag, tot maximaal één dag, klaar.
Bij Nova Eco werken we met gecertificeerde vakmannen die kwaliteit waarborgen. Kijk altijd goed in de offerte wat de vakmannen aanbieden onder garantie en nazorg. Ook is het raadzaam om deze punten nog eens te bespreken voordat je akkoord gaat met de klus. Door het vooraf nog eens te bespreken voorkom je misverstanden.
Nog meer informatie over spouwmuurisolatie
Om de spouwmuur te isoleren moet de muur in goede staat verkeren. Hiervoor wordt altijd de muur met een endoscoopcamera gecontroleerd. .
Woon je in een halfvrijstaande woning of hoekwoning in het midden, dan moet je een lange kwast op de spouwmuur naast de buurman naast de deur plaatsen. Dit zorgt ervoor dat alleen de te isoleren spouwmuur wordt geïsoleerd. Daarna wordt, indien aanwezig, het isolatierooster gesloten.
Plaats na het sluiten van het rooster een nieuw ventilatierooster van de spouwmuur naar de kruipruimte. Hierdoor kan de kruipruimte goed worden geventileerd zonder vochtproblemen. Zodra het isolatiemateriaal is aangebracht, kunt u direct genieten van de voordelen van holle wandisolatie.
De gemiddelde terugverdientijd van spouwmuurisolatie is 3 jaar. Bij gebruik in combinatie met andere vormen van isolatiematerialen (zoals dak- en vloerisolatiematerialen) wordt de terugverdientijd van spouwmuurisolatiematerialen positief beïnvloed.
De kosten van spouwmuurisolatie bedragen ongeveer 15 tot 24 euro per vierkante meter. Ter indicatie: voor een gewoon huis is de prijs van de holle muur ongeveer 850 euro.
Met spouwmuurisolatie bespaar je veel elektriciteit. Er gaat geen warmte verloren en verbrandt dus minder. Spouwmuurisolatie kan binnen een dag worden voltooid zonder enige verwarring in huis achter te laten. Een leuke bonus: nadat het werk voorbij is, is er niets meer aan de muur te zien.
De isolatie van de holle wanden helpt ook om de binnentemperatuur het hele jaar door aangenaam te houden. Op deze manier geniet je van een hoger levenscomfort en zal de waarde van de woning toenemen.
Voor spouwmuurisolatie worden doorgaans vier materialen gebruikt: glas en steenwol, EPS-kralen en PUR (polyurethaan). Elk van deze materialen draagt bij aan de goede werking van de spouwmuurisolatie. De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van de dikte van de spouwmuur, de oppervlakte, de moeilijkheidsgraad van het werk en natuurlijk het isolatiemateriaal.
Bekijk gerelateerde projecten