Spouwmuurisolatie De voordelen

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Vergelijk offertes
  • Bespaar tot wel €600,- per jaar
  • Hoger wooncomfort
  • Goedkope investering
De voordelen van spouwmuurisolatie
Isolatie in je spouwmuur

Behoud warmte door middel van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie biedt veel voordelen en veel huiseigenaren kiezen dan ook voor deze manier van verduurzamen. Benieuwd wat spouwmuurisolatie voor jou kan betekenen? Op deze pagina vind je alle voordelen rondom dakisolatie.

Subsidie voor isolatie controleren

Besparing op de energierekening

Doordat spouwmuurisolatie warmteverlies tegengaat, hoeft het verwarmingssysteem minder energie te verbruiken om dezelfde warmte te geven aan de woning. Hierdoor bespaar je flink op de energierekening! Zo bespaar je jaarlijks 900 m3 gas bij een gemiddelde eengezinswoning. Dit komt neer op een jaarlijkse besparing tot wel €600,- op de energierekening. Dit is één van de grootse voordelen van spouwmuurisolatie.

Offertes aanvragen
Energielabel bij Nova Eco

Wooncomfort neemt toe

Door het aanbrengen van spouwmuurisolatie blijft de woning in de winter heerlijk warm, maar ook in de zomer heeft het voordelen. Tijdens hete zomerdagen zal de isolatie er voor zorgen dat de temperatuur in huis aangenaam en koel blijft. Je hebt er dus het gehele jaar profijt van.

Woningwaarde stijgt

Wanneer je energiebesparende maatregelen neemt, zoals het aanbrengen van spouwmuurisolatie, dan wordt dit meegenomen in de energieprestatieberekening van jouw woning. Wanneer je de woning later wilt gaan verkopen of verhuren, kun je hiervoor een hogere prijs vragen. De woningwaarde stijgt doordat de woning een hogere index klasse krijgt op het energielabel.

Bekijk alle voordelen
energielabel aanvragen

Relatief goedkope investering

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is een relatief goedkope investering. Bovendien ligt de gemiddelde terugverdientijd al tussen de 3 en 4 jaar!

Let op: Als de bakstenen van de spouwmuren geglazuurd of geschilderd zijn, bestaat er de kans dat vocht zich ophoopt tussen de glazuur- of verflaag. Doordat het vocht zich ophoopt, kunnen er scheuren in de bakstenen ontstaan. Scheuren kunnen vervolgens vochtproblemen veroorzaken. Het is raadzaam om spouwmuurisolatie uit te laten voeren door een ervaren specialist.

Offertes aanvragen
Beter mileu door nova eco

Bijdragen aan een beter milieu

Wanneer spouwmuurisolatie is aangebracht, wordt er minder energie verbruikt voor het verwarmen van de woning. De warmte blijft namelijk binnen. Minder stoken betekent minder CO2 uitstoot. Tevens krijgt de woning dan een betere score op een nieuw energielabel.

Aantrekkelijke subsidie

Wanneer je als woningeigenaar minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert, kun je in aanmerking komen met Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Lees alles over de voorwaarden op onze blogpagina. Daarnaast kom je voor het laten isoleren van daken, vloeren en muren in aanmerking voor het lage btw-tarief van 9%. De woning moet echter wel ouder zijn dan twee jaar.

Meer over installatie

Veelgestelde vragen

Alles over spouwmuurisolatie

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

Om de spouwmuur te isoleren moet de muur in goede staat verkeren. Hiervoor wordt altijd de muur met een endoscoopcamera gecontroleerd. .

Woon je in een halfvrijstaande woning of hoekwoning in het midden, dan moet je een lange kwast op de spouwmuur naast de buurman naast de deur plaatsen. Dit zorgt ervoor dat alleen de te isoleren spouwmuur wordt geïsoleerd. Daarna wordt, indien aanwezig, het isolatierooster gesloten.

Plaats na het sluiten van het rooster een nieuw ventilatierooster van de spouwmuur naar de kruipruimte. Hierdoor kan de kruipruimte goed worden geventileerd zonder vochtproblemen. Zodra het isolatiemateriaal is aangebracht, kunt u direct genieten van de voordelen van holle wandisolatie.

Wat is de terugverdientijd van spouwmuurisolatie?

De gemiddelde terugverdientijd van spouwmuurisolatie is 3 jaar. Bij gebruik in combinatie met andere vormen van isolatiematerialen (zoals dak- en vloerisolatiematerialen) wordt de terugverdientijd van spouwmuurisolatiematerialen positief beïnvloed.

Wat zijn de kosten van spouwmuurisolatie?

De kosten van spouwmuurisolatie bedragen ongeveer 15 tot 24 euro per vierkante meter. Ter indicatie: voor een gewoon huis is de prijs van de holle muur ongeveer 850 euro.

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie?

Met spouwmuurisolatie bespaar je veel elektriciteit. Er gaat geen warmte verloren en verbrandt dus minder. Spouwmuurisolatie kan binnen een dag worden voltooid zonder enige verwarring in huis achter te laten. Een leuke bonus: nadat het werk voorbij is, is er niets meer aan de muur te zien.

De isolatie van de holle wanden helpt ook om de binnentemperatuur het hele jaar door aangenaam te houden. Op deze manier geniet je van een hoger levenscomfort en zal de waarde van de woning toenemen.

Welke soorten isolatiematerialen worden gebruikt bij spouwmuurisolatie?

Voor spouwmuurisolatie worden doorgaans vier materialen gebruikt: glas en steenwol, EPS-kralen en PUR (polyurethaan). Elk van deze materialen draagt ​​bij aan de goede werking van de spouwmuurisolatie. De kosten van spouwmuurisolatie zijn afhankelijk van de dikte van de spouwmuur, de oppervlakte, de moeilijkheidsgraad van het werk en natuurlijk het isolatiemateriaal.

Profiteer van de Duurzaamheidskorting

Subsidie voor isolatie combinatie

Laag btw-tarief

In 2021 kom je voor het laten isoleren van daken, vloeren en muren in aanmerking voor het lage btw-tarief van 9%. De woning moet echter wel ouder zijn dan twee jaar.

Let op:
Dit verlaagde btw-tarief is alleen geldig op de arbeidskosten voor het plaatsen van het isolatiemateriaal. Het is niet van toepassing op de materiaalkosten of andere werkzaamheden die met de klus gecombineerd worden. Wil je genieten van het verlaagde btw-tarief, dan moet je dus een beroep doen op een erkende aannemer. Bij Nova eco vergelijk je gratis en vrijblijvend vakmannen die hier aan voldoen.

ISDE

Wanneer je als woningeigenaar minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert, kun je in aanmerking komen met Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Lees alles over de voorwaarden op onze blogpagina.

Vraag offerte aan