Vloerisolatie voor jouw woning

Advies, informatie en vrijblijvende offertes
Offertes aanvragen
 • Hoog rendement
 • Snel besparen
 • Hoger wooncomfort

Behoud warmte door vloerisolatie

Een goede manier om jouw woning te isoleren. Deze vorm van isolatie zorgt ervoor dat de warmte niet via de vloer kan ontsnappen. Daardoor bespaar je op jouw energierekening en blijft de woning een aangename temperatuur houden. Hier vind je alle informatie.

Vloerisolatie leggen op de vloer

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie kan worden aangebracht met meerdere soorten isolatiematerialen. De drie meest voorkomende isolatiematerialen zijn isolatieplaten, PUR-schuim en EPS korrels. De plaatsing hangt dus af van het isolatiemateriaal en het soort vloer. Klik op één van de blokken hieronder voor meer informatie.

Offertes aanvragen

Soorten isolatiemateriaal

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

Dat vloerisolatie allerlei voordelen heeft wist je waarschijnlijk al. Maar welke voordelen haal je nou eigenlijk echt uit vloerisolatie? Is het wel rendabel genoeg?

Wij hebben alle voordelen voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Zo weet jij waar je aan toe bent en waar je van profiteert. Bekijk hieronder alle voordelen!

Bekijk alle voordelen

De kosten en het rendement van vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie variëren door een aantal factoren. Vooral het soort isolatiemateriaal is van grote invloed. Daarnaast spelen kosten voor de vakman ook een rol.

De gemiddelde kosten voor vloerisolatie ligt rond €1600 euro inclusief plaatsingskosten. Daarnaast kan je in aanmerking komen met subsidies waardoor het bedrag nog omlaag gaat. Deze investering verdien je gemiddeld in 5 tot 7 jaar terug.

Meer over de kosten
dakisolatie dak isoleren

Hoe wordt vloerisolatie geïnstalleerd? 

Het aanbrengen van vloerisolatie kan op verschillende manieren. Welke manier wordt toegepast, hangt af van het soort isolatiemateriaal en het soort vloer. Daarom zal het isolatiebedrijf voor het aanbrengen van de isolatie een opname doen.

Daarin worden de volgende dingen gecontroleerd: het type vloer, de oppervlakte, de hoogte, de staat van de kruipruimte, controle op vochtplekken en bereikbaarheid. Benieuwd hoe het hele proces verloopt?

Meer over de installatie

Subsidie voor vloerisolatie

Wanneer je als woningeigenaar minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen uitvoert, dan kun je in aanmerking komen met Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

Hier zijn echter wel een aantal voorwaarden voor vastgesteld. Wil je meer weten over de SEEH? kijk dan op onze blogpagina. Daarnaast kan je via onze subsidiechecker erachter komen waar jij nog meer recht op hebt.

Offerte aanvragen voor vloerisolatie

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de warmte niet via de vloer kan ontsnappen. Daardoor bespaar je op jouw energierekening en blijft de woning een aangename temperatuur houden.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanmelden nieuwsbrief
Door vrijblijvend tot wel 4 offertes aan te vragen ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en privacy statement.

Gerelateerde projecten

Bekijk gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

Meer informatie over vloerisolatie

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Als huiseigenaar hoef je niets te doen om isolatie in de kruipruimte te plaatsen. Als je de isolatie boven of onder de vloer wilt installeren, moet je alle meubels verwijderen.

Het is belangrijk om voldoende bouwhoogte te hebben voor vloerisolatie, omdat er meerdere lagen op de vloer moeten worden geplaatst. De gehele vloerconstructie bestaat doorgaans uit dragende vloeren, plamuurband, isolatieplaten en afgewerkte vloeren. Houd er dus rekening mee dat vloerisolatie de vloer soms 10 cm hoger maakt.

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

Isolatie in je vloer heeft veel voordelen, vooral in een wereld waar je ernaar streeft het energieverbruik te verminderen en duurzame ontwikkeling te bereiken. Bovendien kunt u nog meer besparen door vloerisolatie en vloerverwarming te combineren. Alle voordelen zijn hieronder op een rijtje gezet:

 • Een hoger wooncomfort
 • Besparing op de stookkosten
 • Vloerisolatie hoeft helemaal niet duur te zijn
 • Hoog rendement
 • Beter voor het milieu

Wat zijn de kosten van vloerisolatie?

De prijs van vloerisolatie varieert enorm. Dit komt omdat er verschillende materialen en experts zijn, elk met een andere prijs. Ter indicatie: inclusief installatie bedragen de kosten voor isolatiemateriaal in gewone woningen tussen de €1100 en €3500 euro.

Welke soorten isolatiematerialen worden gebruikt bij vloerisolatie?

Isolerende platen:

 • Erg geschikt voor isolatie
 • Kunnen veel gewicht aan
 • Relatief makkelijk te plaatsen

PUR en Icynene schuim:

 • Hoogste isolatiewaarde
 • Bestand tegen bijna alles
 • Snel en makkelijk te plaatsen

EPS korrels:

 • Snelle terugverdientijd
 • Oersterk materiaal
 • Ongevoelig voor vocht

Wat is het rendement van vloerisolatie?

De gemiddelde terugverdientijd voor vloerisolatie is 7 tot 10 jaar.

Het geld dat u terug kunt verdienen met vloerisolatie hangt van veel factoren af. Het materiaal, het oppervlak van de vloer, het type geïnstalleerde vloerisolatiemateriaal, het materiaal van de vloer en de aanwezigheid of afwezigheid van vloerverwarming hebben bijvoorbeeld invloed op uw rendement.